Rohový krb cena

Zdravím Vás, mám na Vás otázku. Ideme riešiť práve projekt domu. Bude to drevodom. Chceme tam mať aj krb ale nie s prieduchmi. Chcem sa Vás spýtať na približnú cenu rohového krbu do tej novostavby?
Odpovedať
@vokoc187013 tá môže byť i za 2 k na komplet no i viac ako10 K , podľa vložky a hlavne obostavby
Odpovedať
@vokoc187013 Toto je ako keby si napísal. Chcem kúpiť červené auto. Garáž mám. Koľko ma bude stáť auto? Odpoveď bude - krb ťa môže stáť od 2000 aj do 8000 EUR. Skús si najprv niečo prečítať o krboch, aj tu na modrej streche v starších témach a potom budeš mať aspoň ako taký prehľad. Lebo krb, to máš: 1. krbovú vložku 2. komín 3. obstavanie krbu 4. nejaké obklady 5 prácu krbára Ad1 - krbovú vložku zoženieš aj za 300 EUR z nejakého hobby marketu. Lepšie stoja cca od 2000 a špičkové sú aj za 4000 a viac. Ad 2 - Komín záleží od značky a výšky budovy. V podstate ho kúpiš od 500 do 1200 EUR. Ad 3 - materiál na obstavanie, ak chceš len teplovzdušný, tak stojí pár stoviek EUR. Neviem, čo myslíš tým, že "nie s prieduchmi". Ak chceš sálavý (akumulačný) tak materiál bude ešte o pár stoviek viac. Ad 4 - tu je to len na tebe, aké obklady si vyberieš. Ak žiadne, tak to je najlacnejšie riešenie. Ad 5 - niekto ti to musí urobiť a za to si niečo vypýta. "Majster" z hospody to možno spraví za 100 EUR plus basu piva. Skutočnému majstrovi zaplatíš od 500 vyššie. Ak nechceš mať problém s kolaudáciou, budeš musieť to nechať srpaviť kvalifikovanej osobe. Ja napr. mám v rozhodnutí o zriadení MZZO (malý zdroj znečistenia ovzdušia), že pri povolení do prevádzky musím preukázať, že krb bol postavený kvalifikovanou osobou. V každom prípade, ak nechceš krb len pre okrasu, tak musíš rátať s investíciou cca 3500 - 4000 EUR najmenej (plus cena komína).
Odpovedať
Profilova fotka
@vokoc187013 Ak chceš mať krb v NED alebo passiv, tak už teraz musíš vedieť, čo ten krb bude potrebovať. Napr.: prívod vzduchu do ohniska (cez podlahu, najlepšie uzatváratenľý), vonkajšie odvetranie komína (medzi priestor izolácie), veľkosť prieduchu komína, vzduchotesný krb, aký výkon kW, ... A podľa týchto požiadaviek si vyber krb s potrebnými vlastnosťami. Poraď sa s odborníkom a vyber už teraz konkrétny typ a všetko preň priprav. Ja som mal na začiatku nejakú predstavu, ale v poslednej chvíli som ju zmenil, a boli potom s tým nejaké problémy. Krbovú vložku som kúpil cez inzerát (bazos) asi za 1/3 z ceny - dokúpil som do nej nejaké veci cca za 100E.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 lepšie by som to nenapísal ;-) Už len dodám, že pri rohovej vložke je veľmi dôležité, aby sklo vložky bolo ohýbané, pri nízkoenergetickom dome ideálne dvojsklo. A ešte veľký pozor na kvalitu výsuvu dvierok, ak stavba nebude odvetrávaná, ložiská kladiek výsuvu budú zaťažované vysokými teplotami. Prípadná výmena ložísk bez demontáže celého kozubu je tiež výhodou. Šťastný výber želám ;-) @vokoc187013
Odpovedať
My mame Blanzek 14 kw prave presklenie s vysuvom dohora a vysiel 2050 eur.praca+robota s dvoma prieduchmi 1600 eur
Odpovedať
@reward ahoj, prevdu máš pri výbere si treba dať dobrý pozor .
Odpovedať
Ahoj, pri vybere si daj este pozor na to, ze drevodom nema akumulacnu schopnost ale dobre izolujeje a aby si zlym vyberom vlozky neprekuroval obyvacku. Ja som si vybral peletovy MCZ, ktory sa automaticky reguluje vykon podla nastavenej teploty.
Odpovedať
@luccass výkon si musí vybrať podľa tepelnej straty priestoru ktorý chce vykurovať , je jedno či má alebo nemá akumuláciu, teplo sa stráca cez obálku domu, ak má akumulačný materiál ten sa musí naakumulovať a až následne odovzdá teplo do priestoru, ak nie je akumulácia všetko teplo ide ihned do priestoru. rovnako výkonná vložka odovzdá rovnaké množstvo tepla či je s ťažkou obostavbou alebo ľahkou,
Odpovedať
A je lepsie na drevo alebo na pelety?
Odpovedať
A tu tepelnu stratu mi vypocitaju pri projekte?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?