Reklamácia kúrenia

Ahojte. Chcem Vás poprosiť o radu, ako postupovať ďalej a či vôbec môžeme niečo robiť. Dali sme si prerobiť kúrenie v dome (dodanie a výmena radiátorov a bojlera). Pri výbere firmy sme dali na doporučenia od známeho, ktorý má s firmou len dobré skúsenosti. Preto sme ani nespísali zmluvu, čo bola obrovská chyba. Pán majiteľ totiž dodal zlý bojler, nestíha nám vykúriť dostatočné množstvo vody, v 2 izbách máme malý radiátor, ktorý tiež nestíha vykúriť izbu. Reklamovali sme to, majiteľ prišiel, dohodli sme sa na riešení a od vtedy je nezastihnuteľný, nedvíha telefón, neodpovedá na mail. Dodatočne sme zistili na zrsr, že na tieto práce nemal oprávnenie. Ako máme postupovať, máme nejakú šancu ako ho donútiť napraviť to? Radili nám zavolať si znalca, nech sa k tomu vyjadrí, ale neviem... Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som mu narovinu povedal že ak to nedá do poriadku tak to budeš riešiť súdnou cestou a hotovo, možno to zaberie. Hlavne treba naňho tlačiť.
Odpovedať
@roman77 no veď ja na neho chcem zatlačiť, ale rada by som mala aspoň nejaké argumenty, nech netrepem...
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som sa mu najprv vyhrážal tým znalcom a súdom a až podľa jeho reakcie by som postupoval ďalej, lebo ten znalec nieje zadarmo a výsledok je neistý.
Odpovedať
@roman77 ono s tým znalcom to ani nie je také jednoduché, už sme oslovili 2 a moc sa im do toho nechce
Odpovedať
@cicuskamicuska ke´d ste mu zaplatili..dal vám nejaký doklad?
Odpovedať
Profilova fotka
skúste osloviť známeho nech Vám v tom pomôže, keď Vám dohodil tú fy.
Odpovedať
@pr áno, normálne faktúru @roman77 no on by aj pomohol, ale ako?
Odpovedať
Profilova fotka
@cicuskamicuska Daj to do palby a uz si viac neskrtne ten podvodnik.Pravnou cestou to bude asi nadlho a hlavne to bude stat dalsie nervy a love ale drzim palce.Preco ste mu to vobec zaplatili skor ako to bolo odskusane?
Odpovedať
@jano2011 ďakujem, tiež ma napadlo trošku to medializovať...a robilo sa to v lete a ono sa to dosť ťažko skúša vtedy
Odpovedať
Profilova fotka
@cicuskamicuska Tak to mas pravdu
Odpovedať
@cicuskamicuska takže..cesta dobrá..napísať mu list ..reklamáciu,ćo je zlé, ćo nefunguje..poćka´t 30 dní..to je zákonna doba..potom ak nić nespraví napísať druhý list a žiadať ho bu´d o zlavu na diele,alebo o zruśenie diela na kúrenie..aj keď nebola pisomne uzatvorená..plati aj ústna dohoda+náhrady za spôsobenu śkodu....dať mu tam termín napr.14 dni..ak ani to nezaberie tak zajst za pravnickou nech spise ona nejaký list..lepśie to vypadá ak je na liste podpis JUDr..a asi to bude smerovať k súdu...a to...śkoda reći...ta zlá cesta..pre neho..pokiaĹ fakt nemá oprávnenie na kúrenie, tak mu povedať,źe bu´d to opraví, alebo ho udáte na živnostenský úrad pre tzv nedovolené podnikanie..doklad máte že ste zaplatili...
Odpovedať
@pr no jeden list sme už poslali a ten naprevzal, takže skúsiť druhý? a to oprávnenie už má, ale až po tom, čo nám to robil...ďakujem za rady, asi to bude na dlho :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cicuskamicuska bohužiaľ bude..takže asi dobrou cestou to nepôjde..tak zavolajte do Markízy ..trochu to prežente, trochu zahrajte..a verte mi..keď už nić iné ..tak sa mu bude ťaźśie dýchať.Potom aj tak by som to ohlásil na živnostenský.a možno aj na políciu..ako podbvod..v tej dobe Vás uviedol do omylu..trochu by som ho pojedoval..on Vám min. tieź skomplikoval život.Ale toto vśetko by som mu to povedal, nie napísal, osobne , alebo tel. povedal, aby vedel ćo ho čaká a možno mu dal poslednú ešte šancu..a zdravo by som sa nasral..potom Vám to pôjde lahśie
Odpovedať
Profilova fotka
@cicuskamicuska a všetci ostatný, takto to dopadne , keď sa šetrí na projekte.Ja viem , že väčšina si povie načo volať projektanta kvôli výmene pár radiátorov, ale práve projektant je ten, kto má navrhnúť a vypočítať aké tam majú ísť a tak isto aj ohrievač TÚV. Pretože v tejto dobe je na trhu kopec výrobcov a dovozcov rad. a tie nemajú vždy rovnaké parametre.
Odpovedať
@pr no ja už som nahnevaná aj nezdravo... @poliacik321 priznám sa Ti, že ma ani nenapadlo zavolať projektanta. Mala som pocit, že keď si zavolám inštalatérsku firmu, tak sa tomu aj budú rozumieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@cicuskamicuska no nie je inštalatér ako inštalatér, mnoho z nich nevie ani prečítať z tabuliek výkon radiátora pri rôznych vstupných teplotách. A mnoho z nich navrhuje radiátory ,,šak nech sa zmestí pod okno"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?