Poraďte krbovú vložku pre 130m2 plochu domu

Ahojte, prosím o radu pri výbere krbovej vložky s napojením na podlahové kúrenie.Aký výkon by mala mať, aby vykúrila dom o ploche 130m.Ako je to s napojením na komín? Doporučte krb . vložku s akou ste vy spokojní. Ďakujem za postrehy a názory.
Odpovedať
mal by ti poradit kurenar... ale aku vykonnu vlozku, alebo kachle budes asi potrebovat si mozes vypocitat na www.kamnaastranet.cz, staci si vypocitat kolko metrov kubickych chcete vykurovat a je to super pomocka... su tam aj dost dobre rady na typ kurenia, o kt mas zaujem, len je tam toho vela, takze dlhe citanie... ;-)
Odpovedať
@zacko ďakujem, pozriem sa na tú stránku
Odpovedať
www.kominycjblok.sk majú aj krbové vložky a poradia Ti. Dokonca ich aj montujú.
Odpovedať
Profilova fotka
Krbove vlozky teplovodne a podlahove vykurovanie je podla mojho nazoru dost osemetna kombinacia s nasledujucich dovodov: - podlahove kurenie ma dost nizky strop maximalnej teploty (40-50C), takze vodu z KV budes musiet hnat bud cez zmiesavaci ventil alebo akumulacnu nadrz(overene funkcne riesenie). KV musi byt vystrojena ochranou proti prekureniu. V pripade nizkej teploty spiatocky, pri ktorej sa v nizkoteplotnom vykurovacom systeme (podlahovka) nevyhnes, bude tvoja KV bez akumulacnej nadrze dechtovat, co znamena ze ju po 2-3 rokoch vyhodis. A to uz nehovorim o dis-konforte kurenia v obyvacke. Ak uz podlahove vykurovanie mas a mas moznost plynu, pouzi kondenzacny kotol. Ak chces investovat viac penazi, pouzi peletky s akumulacnou nadrzou alebo drevosplynujuci kotol s nadrzou. Ak chces krb, tak bud teplovzdusny, ak teplovodny, tak len s radiatormi s kvalitnym kurenarskym prepoctom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?