Podlahové kúrenie či radiátor

Pekný deň prajem, ideme stavať bungalov s obytným podkrovím a máme dilemu. Pôvodne sme chceli dať všade podlahové kúrenie s tým, že bude aj krb s prieduchmi do izieb. Svokor nám však navrhuje dať do "spoločných" priestorov (obývačka, kúpelne,...) a do izieb a šatníkov dať radiátory. Vraj z podlahovky by boli izby prekúrené, že je to zbytočné plytvanie peniazmi, ... Podotýkam, že v izbách chceme mať koberce (hlavne kvôli deťom). Prosím, poraďte, príp. napíšte Vaše názory. Naozaj sa neviem rozhodnúť... Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
je tu X tem, staci troska pohladat... http://www.modrastrecha.sk/forum/sear...
Odpovedať
@viperko tak!;)
Odpovedať
My sme mali navrhnute v projekte radiatory.ale dali sme vsade podlahovku aj hore do podkrovnych izieb a je to tak omnoho lepsie.a ako izby prekurovat?ved do podlahovky ti ide max.30stupnov a do radiatorov pomaly raz tolko.ved ked nechces mat velmi teplo podlahovku si dokazes nadstavit ako chces.
Odpovedať
Profilova fotka
@ejuska2586 Naštuduj si tie linky, čo Ti poslal @viperko . Ale v princípe: Tvoj svokor je určite "stará škola" - viem, čo vravím, ja mám 61... :-D Bez regulácie nie je možné žiadne kúrenie - ani radiátorové, ani podlahové. Ako by ste potom mohli spálne a šatníky prekurovať....? Každá vetva musí mať vlastný regulačný ventil. Ja osobne by som nekombinoval 2 druhy (akože som ani nekombinoval a išiel čisto do podlahovky) kúrenia. Keď prebehneš naboso z teplej podlahy na studené (v špajzy nemám žiadne kúrenie), tak je to nem príjemné. A vy by ste furt behali z obývačky do izieb, nie...? Trochu sa mi ale bije tá Tvoja predstava podlahového vykurovania bez kobercov. 8-( My to riešime tak, že mimo vykurovacej sezóny dekoračné koberce (koberčeky) máme a keď sa začne kúriť, tak ich do jari zbalíme. I tak še da... ;-)
Odpovedať
A ked budes chciet susit trenky alebo detom bundu z vonku rozloz ich po podlahe :-D
Odpovedať
stale nechapem preco do obyvacky podlahove a do izieb radiator? jedno z kureni musi byt pre vas lepsie,tak preco to horsie si davat do domu?
Odpovedať
@all Práveže neviem. Ja som chcela pôvodne všade podlahové kúrenie. Chcem si však radšej prejsť všetky možnosti. Ako sa hovorí - dvakrát meraj, raz rež....
Odpovedať
@ejuska2586 kebyže ja niekedy tak podlahové, presne ako píše hore svokor bez urážky je stará škola,prosím ťa ako môže byť bungalov s obytným podkrovím?však bungalov je,či?
Odpovedať
@17juraj17 a čo takto sušička,či?
Odpovedať
@atlaska ahoj vies preco si ludia radi kombinuju kurenie?? ludia miluju kombinacie, miluju si dat dve rozdielne veci, aby mohli nadavat na jedno ci na druhe alebo povedat, ze maju aj to aj to:-))..miluju predsudky a nazor starsich, ktori niektore veci nikdy nevideli atd atd. @ejuska2586 Existuje plno mytov o podlahovom kureni a ludia ich velmi radi pouzivaju. Nastastie som sa poucil z chyb v rodine, tiez dali podlahovku do obyvky a kuchyne a do izieb radiatory. Teraz kvoli diskonfortu idu davat pod plavajucu podlahu elektricke rohoze, lebo podlahovka je jednoducho podlahovka a hlavne kvoli detom, ktore sa na prijemne teplej podlahe hraju... Ked kurenie tak bud alebo..nikdy nie kombinacia...pretoze kombinaciou vzdy vznika diskonfort. Ale samozrejme najde sa tu plnooo ludi, co budu tvrdit, ze im to nevadi:-) Posledna vec...ides tam byvat ty alebo svokor? Svokor nech pomoze, ale rozhodovanie nech necha na vas. Moj otec mi vzdy hovoril: "Moj nazor ti poviem rad, ale nikdy ho neber ako zavazny a nedrz sa ho, lebo si o 30 rokov mladsi a musis mat na svet iny pohlad ako ja" drzim palce pri stavbe:-)
Odpovedať
@dbe pekne si to :-)
Odpovedať
@dbe aj tak nerozumiem, ak som proti podlahovke nedam si ju vobec a hotovo a naopak. nechapem ak niekto povie z podlahovky sa vela prasi do spalne a detskej izby si dame preto radiator, a teda inde im ta prasnost vadit nebude?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marta2610 Bungalov môže mať obytné podkrovie - aj náš tak má.
Odpovedať
@dbe Svokor len radi, neriesi za nas. Len chceme zvazit vsetky moznosti skor, ako sa do toho pustime.
Odpovedať
@marta2610 Len pre info: https://www.google.sk/search?q=bungal...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?