Podlahové kúrenie alebo radiátory?

Zaujímalo by ma aké plánujete alebo máte kúrenie : podlahové, radiátory alebo oboje ?
Odpovedať
1
2
22
ahoj, zatial to u nas vyzera, ze podlahove (elektricke) + kachle alebo krb. Obytna plocha cca 100m2
Odpovedať
Ahojky, my si chceme dať podlahové kúrenie a doplniť malou pieckou.
Odpovedať
Profilova fotka
my chceme určite krb, tiež budeme mať obytnú plochu 100m2 a bez poschodia, tak sa spoliehame hlavne na kúrenie v krbe. Ja by som chcela aj podlahové, no neviem ako to vychádza cenovo lebo sa musíme dosť uskromňovať, ale zase to môže byť dobrá investícia, tak nevim. No a nejaké radiátory, to nechávam na manželovi, ale asi elektrické. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj....no my este nevieme, ale urcite budeme mat krb, mozno aj dake prieduchy ci ako sa to vola, a podlahove urcite pojde do kuchyne, kupelni...a zvysok...no neviem???? Uvidime, co nam navrhne projektant
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať podlahové v celom dome a k tomu krb :-) plus plánujeme zatepliť obvodové múry i podkrovie, takže to bude stačiť :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
a ešte budeme mať jeden rebrinový radiator v kúpeľni, elektrický..ale inak radiatory nechceme.
Odpovedať
nanyka, ake budete mat podlahove? elektricke, alebo plynove? a aku asi obytnu plochu mate? ake mate obvodove mury a ako ich chcete zateplit? dakujem :-)
Odpovedať
my podlahové ´+ rebrinák v kúpelni :-)
Odpovedať
ahoj. pripajam sa k teme. Ja iba, ze som pocula take nieco, ze podlahove kurenie nie je najvhodnejsie na nohy. Ze ked ich mate v teple a potom vyjdete von tak mozte lahko prechladnut. No neviem co je na tom pravdy. Inac do kupelne by sme si aj my chceli dat podlahove kurenie. Je to velmi prijemne stupat po takych teplych dlazdickach. Moj otec sa v tychto veciach vyzna, lebo robi na stavbach a on vravel, ze podlahove kurenie samo o sebe nevykuri dom. Je nutne este nejake dodatocne kurenie.
Odpovedať
esmaye, ja som sice uplny laik, ale podlahove kurenie vykuri aj obrovsky dom, ak ten dom je postaveny tak, ze to teplo neunika z neho prec ;-) .
Odpovedať
My budeme kúriť plynom,čiže budeme mať radiatory. Podlahové kúrenie môže byť fajn,ale ak sa niečo pokazí,tak potom sekať celú podlahu :-( a tiež sa obávam,či by to tak dobre vykúrilo.
Odpovedať
Profilova fotka
kafulienka, podlahové budeme mať plynové, obytnú plochu máme tuším 260 m2..zatepľovať budeme aj podkrovie aj obvodové múry kanadskou celulózou - tzv. climatizer..obvodové múry týmto štýlom robia len dve firmy na sk..múry sú 40-ky, pálená tehla porotherm. esmaye, poznám ľudí, čo majú len podlahovku vo veľkých domoch a úplne im to stačí, a my budeme mať ešte k tomu dobré kvalitné okná + zateplenie a aj krb, takže nie je o čom ;-) musí sa dbať najmä na dobré zateplenie podlahy, aby sa nekúrilo do zeme. penelope, to je jedna z nevýhod, v prípade poruchy..no aj keď sú radiatory či iný typ čohokoľvek tak sa musí sekať, len na iných miestach..to by si človek nemohol dať nič..nám to i napriek tomu stojí zato, je to super vec ;-) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj. my mame vsetko dokopy. dom zateplovat nebudeme, mame 38 palenu tehlu, tusim porotherm. sme proti zateplovaniu, no mozno casom zmenime nazor. kurenie bude plynove, vsade radiatory, ale v predsieni, kupelniach a v kuchyni-cize vsade tam, kde bude dlazba bude podlahove + v obyvacke krb s prieduchmi. takze prekombinovane ako sa len dalo. zatial treba dotahat trubky na kurenie a postavit krb ;-)
Odpovedať
má niekto z vás radiátory s tým, že v kúpeľni, predsieni a kuchyni má zo spiatočky urobené tzv. falošné podlahové kúrenie ?
Odpovedať
my budeme mať dom rozdelený na 2 časti. nočná a denná časť. Je to taký dlhý prízemný domček. Najprv nám projektant navrhol do nočnej časti radiátory a do dennej podlahové, ale nakoniec sa to aj z finančných dôvodov zamietlo. Dali sme si všade radiátory + krb, ale krb bude asi bez prieduchov, čiže by mal vykúriť iba vlastne tú izbu v ktorej je ten krb (obývačku s kuchyňou, keďže je to jedna veľká izba. ) Keby sme mali vykurovať krbom, tak by sme z obývačky mali kôlničku na drevo.... ]-(
Odpovedať
Anuska a aké máte rozmery domčeku.My budeme mať tiež bungalov a samozrejme tiež rozdelený na 2 časti: dennú a nočnú.Náš bude mať 13x17m
Odpovedať
ťažko povedať, pretože náš je dlhý, ale na šírku je na jednom konci ca 12 m a na opačnom iba 6. bude sa tak nejako stupňovať. :-D :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, môže sa dať podlahové kúrenie aj tam, kde sú parkety...teda laminátová podlaha. Počula som, že to mlže ísť iba pod dlažbu.
Odpovedať
sylvinka, ja som byvala nejaky cas v dome, kde mali vsade podlahove, aj pod drevenou podlahou, bolo to a jed dodnes uplne v pohode, len to drevo musi byt kvalita a dobre vysusene. Laminat, neviem, nemam skusenost. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
danielapk: my to tak mame v niektorych častiach riesene. myslim, ze je to rozumne a usporne riesenie. sylvinkam: zevraj existuje plavajuca podlaha vhodna na podlahove kurenie, ale majster z kurenarskej firmy povedal, ze to je blbost, ze on robi podlahove len tam, kde je dlazba, lebo ta podlaha ovela viac izoluje teplo a tak to teplo neunika do bytu ako by malo. tak neviem. my ho budeme mat tam, kde bude dlazba. a poslahove kurenie na plavajucej straaaasne viri prach
Odpovedať
Profilova fotka
My mame podlahove kurenie v uplne celom dome, t.j. aj kupelna, zachod, kuchyna. Podlahove kurenie môze ist pod dlazbu a aj pod podlahu, ci uz lamonatovu alebo drevenu. Musite mat samozrejme kvalitnu podlahu a musi pod nou byt podlozka na podlahove kurenie. Podlahove kurenie je vynikajuce, setri energiu a v dome je naozaj teplo. Teplotu v izbach si regulujes pomocou prenosneho digitalneho ovladaca.Moji svokrovci maju tiez novy dom a nemaju podlahove kurenie, dlazby su studene a od noh je tam zima, aj ked kuria na najvyssom stupni, lebo teplo sa drzi hore.My si podlahove nevieme vynachvalit, samozrejme v kupelni mame rebrinovy radiator na uteraky a v obyvacke bude dekoracny krb. Ale kurime vylucne podlahovym kurenim.
Odpovedať
Profilova fotka
osobne si myslím, že podlahové kúrenie pod drevo je blbosť, potvrdí to každý parketár, pravé drevo je samo o sebe veľmi "teplé", pod laminát neviem, to by možno aj mohlo byť dobré, pod dlažbu je to určite super vec, naši majú v dome naozaj veľmi zimu od nôh- tam, kde majú dlaždice... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
anndrea: No ja by som brala radšj podlahové v celom dome, ak sa to dá no a k tomu rebrinový v kúpelni a samozrejme krb, ktroý budeme mať tak, že zasahuje aj do kuchyne aj do obývačky, takže to aj krb vykúri. Vidí sa mi zbytočné dávať aj radiátory a lepšie to bez nich ukáže, takže ja budem manžela nahovárať na podlahové v celom dome, však bude bungálov, tak poschodie nemáme. On sa bojí toho, že keď sa niečo pokazí, budeme musieť vybúravať. Ozaj, je lepšie elektrické alebo plynové podlahové kúrenie? Vieš mi prosím Ťa čo to stojí? My budeme mať podlahu cca 106m2. Nevieš náhodou o koľko drahšie to výjde ako radiátory? Tak približne.
Odpovedať
Profilova fotka
Sylvinkam, neviem ci to bolo spravne pochopene, ale my mame v CELOM dome podlahove kurenie, uplne vsade, aj v kupelni, pricom v kupelni mame rebrinovy radiator na uteraky a v obyvacke dekoracny krb. Podlahove sme si dali pod laminatove parkety zn. Kaindl, ktore su jedny z najlepsich a neni s nimi ziaden problem. Kedze nasa novostavba je tesne pred kolaudaciou, tak uz cez zimu sme temperovali. Ci sa to pokazi, tak to je riziko aj pri radiatoroch, kedze trubky mas v stene. My mame planove, teda v podlahovom je voda, ktora je vyhrievana plynovym kotlom. Je to ovela ekonomickejsie ako elektricke. My sme davali podlahove na obytnu plochu cca 140m2 a stalo...presne neviem...opytam sa manzela...
Odpovedať
Profilova fotka
anndrea: ďakujem :-) no prosímopýtaj sa manžela ;-) Ja budem spracovávať toho svojho :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Oki, dam vediet vecer
Odpovedať
Profilova fotka
My máme podlahové len v kúpeľni a je tam super teplucko aj rebrinak a maly radiator - lebo kupelna ma rozlohu cca 15 m2 (ako jedna izba). Vsade inde v izbach su len raidatory na stenach, ziadne tycky zo zeme. Chceli sme dat kurenie do stien (ako podlahovka), ale uz sme to nechali tak (napadlo nas to az ked boli potiahnute stierky).
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa len chcem podelit o skusenosti s podlahovym kurenim, kedze rodicia si ho dali spravit do noveho domu este v roku 1992 a vtedy takto riesil vykurovanie naozaj malokto. Aj napriek tomu tento sposob vykurovania v pohode utiahne cely dom (cca150m2) a spolahlivo funguje uz nejakych 15 rokov - takze je to overene aj akym takym casom :-). V celom dome mame dlazbu a v spalnach PVC. A naozaj je velmi prijemne, ked celu zimu mozete v pohode chodit po celom dome bosymi nohami a je vam teplucko ;-) Aj ked ocko stale hovori ze ma fobiu z toho, ze ak sa nieco pokazi tak bude musiat rypat do podlahy :-D Ale zatial to funguje bez problemov, aj napriek tomu, ze pred 15 rokmi neboli technologie na takej urovni ako dnes :-)
Odpovedať
ahojte aj my budeme mat podlahove v celom dome niekde bude dlazba a niekde laminatove podlahy a vide nas to drahsie asi o 80 tisic a mame cca 170m2
Odpovedať
Profilova fotka
Ako to tu vsetko citam, tak ma kopu ludi presvedcilo o tom dat do celeho domu podlahove kurenie :-D
Odpovedať
1
2
22
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?