Podlahové kúrenie - aké je najlepšie a aké sú ceny?

Ahojte, prosím Vás, ktoré podlahové kurenie by ste odporúčili? - "trubky" s vodou alebo elektrické "pláty" ? Nevieme sa rozhodnúť, tak by sa nám hodila pomoc. A aj cenovo ktoré je drahšie a tak..
Odpovedať
1
2
6
@nikuss_d je to 300 tem ohladom toho, precitaj si tonu kecov a daj si nakonic aj tak ake sa ti viac paci
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Najprv si treba ujasnit zdroj tepla. Plyn? Jedine teplovodna. Elektrina? Aka je tepelna strata domu? Ak vysoka, tak zrejme Tepelne cerpadlo a teda teplovodna podlahovka. Ak nizka, tak bude odporove elektricke lacnejsie na instalaciu. Ale neodporucam "platy", pretoze vsetka elektricka podlahovka je v principe rovnaka, to "infra" kurenie je len marketing. Lepsie bude pouzit tienene odporove droty zaliate do poteru. S ohladom na elektrosmog, ktory elektricke podlahove kurenie produkuje, prizvukujem to tienenie.
Odpovedať
@nikuss_d zaklad je vediet tepelne straty budovy! Ked mate nizkoenergeticky dom je blbost davat teplovodne pretoze je najdrahsie na realizaciu no v zavistlosti na zdroji mesacne najlacnejsie ( kondenzacny kotol ,tepelne cerpadlo..) Pri ned v pohode odporovy drot pod dlazbu:)
Odpovedať
@cache @gkrivanek dakujem Vám, zistim tie straty a uvidíme. Ja som skôr za ta teplovodne, priateľ chce "platy" ale vravela som mu že to nie je až take dobre ako tvrdi. Vodár nás odrádza od teplovodného a elektrikár od elektrického, tak vyjdite z toho :D
Odpovedať
@cache Ešte prezraď koľko stojí kobaltový tieniaci plech. :-D @nikuss_d Trúbky a radiátory, lebo sú vymeniteľné.
Odpovedať
@chachatar hovori sa tomu tieneny odporovy kabel a stoji o par centov viac ako netieneny.. skratka okolo odporoveho jadra je este folia s uzemnenim podobne ako v tienenych FTP kabloch..
Odpovedať
@cache Trepeš kok......y
Odpovedať
@nikuss_d Keď elektrické jedine Heatflov
Odpovedať
@ruren To je to tvoje super infra ziarenie, co nikto nikto nevidel...? hmmmm infra je vlastne neviditelne ziarenie, cize ti predajcovia vlastne neod*bavaju... =-) @nikuss_d ked elektricke, tak obycajne vyhrevne kable, ziadne xxx flow a podobne infra sracky. Za mna, trubky a kurit vodu zatial elektrokotlom, ked chces ist do elektriny. Ak zistis po prvom roku, ze si malo zaizolovala a prekuris aj nohavicky, vies dat TC, pelety, plyn ak je moznost. Ak tam zalejes vyhrevne kable/rohoze/ pripadne @ruren ove ultrasupertutifrutispeci folie /nie su infra/, tak si defacto sama vedome/nevedome zabuchnes dvere k moznosti prejst na iny zdroj tepla.
Odpovedať
Profilova fotka
@cache ked 2000 watow, rozlozim na 140 m2 a 99,9 % je z toho tepelna energia, tak kolko elektrosmogu ma oziari?
Odpovedať
@megdesign Ukaž mi jedneho chu...čo prešiel v novom dome na inu zdroj tepla. Len v tvojej fantazii.A argument ,,keď špatne zaizoluješ" To je čo za debilina?_
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ruren ja ti ukazem minimalne dvoch. Teplovodna podlahovka so slavnym elektrokotlom ktory ruinoval mesacny rozpocet = nove TC.
Odpovedať
@ruren mozes sa porozpravat s mojim susedom, ktory ma elektrokotol, cize ako keby mal kable a vypina kurenie, lebo by mu neostalo na hypo :-)
Odpovedať
@ruren ked citujes, cituj. Slovo "špatne" /ktore som nepuzil/ a slabo je kapanek rozdiel. Lebo mozes "špatne", ale dostatocne, alebo aj ked dobre, ale stale malo.... Na "inu" zdroj tepla? Ked stavias garaz a mas polsky fiat, spravis tu garaz 1x1,5 metra, lebo polsky fiat sa tam zmesti, alebo postavis garaz vacsiu, ak si nahodou raz kupis vacsie auto....? Vedome si zabuchnut dvere pred sebou moze len diletant...
Odpovedať
@megdesign Tak to si dal poriadne diletantske porovnanie. Podľa teba, keď staviam dom trojizbový, tak pridam ešte dve. Čo keď???
Odpovedať
@gkrivanek , @rkorba Ja som elektro kotol niekde spomenul? Ani ja by som si elektrokotol vživote nedal. Pred rokom ste mi všetci tvrdili že sa nedoplatim pri foliach. Na kúreni mám samostatný elektromer a zatial po roku prevádzky mi vycházaju priemerne mesačne náklady na ķúrenie 55 €.
Odpovedať
@ruren stsle si nepochopil podstatu a to 1kwWelektrickej energie = 1kW tepla +-. A je jedno ci ten kW dodas elektrokotlu, alebo nadprirodzenym elektrickym foliam. Tych 55E mas predpokladam vydelene 12 mesiacmi, aby sa s tym cislom dalo lahsie zit :-D
Odpovedať
@ruren ake su TS ?
Odpovedať
@rkorba Ja veľmi dobre viem čo je čo, len vy ste tu MS nepochopili aky je v tom rozdiel, lebo všetci su tu profesori fyziky. A ty za plyn platiš v lete menej a v zime viac? Aby sa ti ľachšie žilo? Mesačné náklady na kurenie vždy boli 1/12 ročnych.
Odpovedať
@rkorba @ruren a samozrejme zabudol dodat kolko kuril krbom... to co by som dal do krbu by som radsej pociatocne investoval do teplovodnej podlahovky a TC, a krb ked tak neskor alebo vobec
Odpovedať
@ruren a mas aj krb/kachle a kuris v nich v zime? Diletantske je davat folie, do ktorych teplu vodu nenalejes. Ja jej nekazem davat folie a pod ne este trubky. To si troska mylis... Tak neviem co trepes o pridavani izieb... Ja jej nekazem pridat nic k foliam. Mam jedny trubky a do nich mozem pustat vodu ohriatu skoro akymkolvek zdrojom. /elektrokotol, plynovy kotol, TC, peletovy kotol, kotol na tuhe palivo, FVE, solarne trubice,..../ Do tych tvojich uzastnych folii ty das len elektrinu.
Odpovedať
@xkodiakx Nekuril som kozubom, lebo drevo mi zasnežilo a bolo mokre. Kúpil som dva baliky brikety a jeden mi ešte ostal. A to riešenie čo navrhuješ v mojom prípade som celkom vylučil, hoci som mal na TČ urobenu predpripravu. Návratnosť investicie bola 24 rokov. Za ten čas už by muselo byť druhe TČ. Tak že sama strata.
Odpovedať
@ruren TS baraku mas ake? @gkrivanek musim sa opakovat :-)
Odpovedať
@megdesign Ano veď o to ide. Len elektriku, a žiadné iné starosti, žiadne revizie, žiadne čistenie komínu, žiadna výmena kotla. Investýcia je konečná a min. 30 rokov pokoj.
Odpovedať
@rkorba Nepočital som to. Ale asi nebudu zle keď sa kúrenie aj v tych največších mrazoch zapínalo iba občas. A keď svietilo slnko v obývačke sa nezaplo ani celý deň.
Odpovedať
ako nepocital? to ty nemas pocitat, kedy si dostal stavebne? predpokladam, ze este nemas skolaudovane, lebo by si musel mat energeticky certifikat a tam je cislo ktore nas vsetkych zaujima a dokazeme si vypocitat ci sa neklames :-)
Odpovedať
@rkorba Nie, ešte nemam skolavdovane. Ešte musim dorobiť zábradlie s terasy do pivnici.
Odpovedať
@rkorba A ešte jedna vec. Ja v zime teplo nevypušťam von oknom. Rekuperujem.
Odpovedať
@ruren kollo m2 ma domcek?
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?