Oplatí sa olejový radiátor?

Zdravím, momentálne vytápam izbu iba klasickým teplovzdušným ohrievačom (2000 W). Obávam sa však, že s ním počas zimy (keď začnú tuhé mrazy) nevytopím miestnosť na dostatočnú teplotu. Prosím teda o radu, čo sa mi viac oplatí kúpiť - či olejový radiátor alebo ešte jeden teplovzdušný ohrievač. Pre info, jedná sa o relatívne malú izbu s rozmermi 3,5 x 2,5 m, teda len cca. 8,75 m2. Mňa osobne láka olejový radiátor (keďže má aspoň akú takú zotrvačnosť a vyhrieva aspoň chvíľu po vypnutí na rozdiel od teplovzdušného ohrievača, ktorý sa vypne a teplo je rýchlo fuč...), no rád si nechám poradiť od skúsenejších. Ja myslím, že takú malú izbu by mal byť schopný vytopiť na prijateľnú teplotu aj bez obrovského nedoplatku na elektrine. No možno sa mýlim, takže vopred vďaka za akúkoľvek radu, ktorá mi pomôže sa rozumne rozhodnúť. + ak odporúčate olejový radiátor, budem rád ak uvediete aj odkaz na vami odporúčaný produkt. Ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
to musíš vykúriť aj aj 1 kW ak to nie je stan ,teraz kúrim 2 kWh plochu 100 m2
Odpovedať
@tomas657 Je to takmer jedno - ide o výkon zdroja. 2 kW sú vždy 2 kW. Koľko € prekúrite, závisí od strát tepla danej miestnosti. Nám 1 radiátor vykúri poschodový dom 120 m2. Inému to nemusí stačiť do 1 izby...
Odpovedať
@tomas657 A ak je teplo rýchlo fuč, tak je izba mizerne tepelne izolujúca. Nie vhodná na vykurovanie elektrinou z hľadiska platieb. Tak sa pripravte.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas657 pozor nato.my sme min rok pouzivali cez zimu olejovy radiator a ked prislo vyuctovanie za elektriku nas skoro trafil slak. prerabali sme komoru(4x4x2,1m) ktora bola nevytapana premalovala sa a aby nezacala vlhnut tak sme tam kurili(temperovali na 16-17°) tymto radiatorom od novembra do polky aprila. prisiel nedoplatok na elektriku vo vyske skoro 550€, tolko nestala ani prerabka.
Odpovedať
Profilova fotka
@
Odpovedať
@psychx no to si mal poriadne vetrať ,komu tam načo bolo teplo???tá platba bola ale za celkovú spotrebu,niekto platí do roka viac aj ked nič el.nevykuruje, aj ked každý spotrebič produkuje i teplo
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu bolo treba kurit preto lebo sa to pouziva uz aj ako kuchyna ktora je vacsia. a nic ine okrem radiatora v dome nepribudlo, skor este ubudlo nakolko sa brat odstahoval do na intrak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?