Nerovnomerné hrúbka betónu nad podlahovým kúrením

Ahojte,ako sa v praxi prejavi ak je hrubka betonu nad podlahovym kurenim rozdielna...ide o rozdiel max.30mm na 2/3 celkovej plochy /merane dnes laserom=kriva zakladova doska/...plocha podlahovky v dome 146m2...zaujimaju ma hlavne energeticke aspekty tzn.zavislost casu nabehu/spotreby kWh atd...jedna sa o to ci je lepsie/lacnejsie vyrovnat napr.LIAPOROM problemove casti a nasledne naukladat podlahovy eps+systemovu dosku do roviny,alebo to nechat tak a vyrovnat to vo finale s betonom ktory bude mat potom nerovnomernu hrubku...dakujem za kazdu dobru a odbornu radu
Odpovedať
Profilova fotka
@roman818 lepšie je to vyrovnať pred položením podlahového kúrenia. áno liapor je na to veľmi vhodný,tiež som ho použil na vyrovnanie. A na zaliatie potom použiť anhydrid ,budeš mať rovinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 prikláňam sa názoru kolegu. Liapor je aj izolant a dá sa s ním krásne vyrovnať nerovnosť so zachovaním pevnosti. Potom vo finále je lepšie mať všade plus mínus rovnakú hrúbku poteru. Lebo pokiaľ sa rozhodneš pre anhydrid tak každý cm naviac niečo stojí a u tohto poteru sa oplatí dobre počítať hlavne kôli financiám a hlavne rovnomernému nábehu teploty.
Odpovedať
@poliacik321 .....prečo anhydrid?
Odpovedať
@poliacik321 tiež mám podobný problém ako roman818. Nerovnosť dosky medzi 0 a max.3 cm (v jej strede). Dával si liapor už na nerovnosti na základovej doske alebo až na podlahový polystirén pod systémovú dosku podlahového vykurovania ? Otázka je napr. či s tým nebudú mať problém podlahári ktorí budú ťahať podlahové kúrenie. Myslím v zmysle že po liapore sa nedá chodiť, čiže nebude sa im dať chodiť ani po tej makkej systémovej doske podlahového kúrenia.
Odpovedať
zlatí moji stavebníci, a čo tak si zaplatíť alebo spraviť základovú dosku s do 8 mm odchýlkou a presný poter do 3 mm z betónu, ktorý v prípade havárie nerozmokne ako anhydrit?
Odpovedať
na krivú dosku treba vyrovnávací poter, ten sa ale lacno spraviť nedá...
Odpovedať
Profilova fotka
a čo tak vyrovnať nerovnosť polystyrénom? a docieliť tak nerovnosť pred liatím cca 5 mm?
Odpovedať
@43jarko teraz uz musim riesit to,co je a nie to co by malo byt....stavba je uz v stadiu "vnutorne omietky" :-)
Odpovedať
Profilova fotka
vidím, že po bitke tu chce byť niekto generálom. Buď ten liapor, alebo to vyrovnať polystyrénom, ktorý bude postupne zrezávaný odporovým drôtom, ale to je určite pracnejšie a aj zdlhavejšie.
Odpovedať
@nadro vôbec ešte nie je po bitke, ten vyrovnávací poter sa stále dá, niekedy stačí vlhká zmes piesku a cementu, ktorou sa dá podsypávať extruďák....každý tu rieši ako ušetriť pár eur na základných postupoch a potom to prácne zachraňuje drahými zbytočnosťami...
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko však toto :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@roman818 liaporom to ide v pohode http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?