Má niekto radiátory spolu s podlahovým kúrením?

Ma niekto kombinovane kurenie? ako radiatory + podlahove kurenie?rozmyslam ze dam do bungalovu aj radiatory aj podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
riešia to len v malom množstve ked cez radiatory natiahnu rury aj na podlahove kurenie + - 4m2 a to cez spiatočku kurenari to už vedia .
Odpovedať
Profilova fotka
aj mi tak mame,ale nieje to nakombinovane v jednej izbe.spalne-radiatory,zbytok podlaovka.a nebanujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@imichal ja osobne to nemám ale montoval som to u niektorých zákazníkov, ja osobne budem riešiť kombináciu stenového a podlahového vykurovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@imichal - my to tak máme...v obývačke a kúpeľkách aj podlahovku aj radiátory. Je to fantastická vec. V ostatných izbách sú radiátory a falošná podlahovka a na chodbe a v kuchyni len podlahovka. Odporúčam. :-)
Odpovedať
- nie je tam potom problem s vnemom studenej podlahy ked prejdete s obyvacky, kuchyna, kupelni do izieb kde nie je uz podlahove kurenie? Boli sme na navsteve u znameho ktory to ma tiez tak (v spalni a v izbach radiatory kvoli vyreniu prachu) spravene ale ten pocit na chodidlo nebol prijemny stupit s teplej dlazby na studenu plavajucu podlahu.
Odpovedať
No kurenie prisposobte tomu ake straty bude mat dom. Ale podla mna ide o zbytocny luxus. Ale taktiez som to videl u niektorych znamych, ked uz vlozte peniaze do zalozneho zdroja tepla, t.j. kupte kotol ktory moze kurit plynom aj drevom, vraj sa iba vymiena len nejaky adapter. Rozlozite riziko ak by Vam vypadol nejaky zdroj tepla pripadne ak by ste chceli znizovat naklady.
Odpovedať
@adam_janka "v spalni a v izbach radiatory kvoli vyreniu prachu" - aby sa lepšie víril? alebo ako?
Odpovedať
ja chcem mat v izbach koberce len kuchyni ,kupelni,na zachode,a vpredsieni takze v strede domu chcem mat podlahovku.
Odpovedať
Nemame,lebo v tom nevidim ziadnu vyhodu, ten pocit tepla z podlahovky je uplne iny ako z radiatorov,preco by som si mala niekde zhorsovat komfort byvania?
Odpovedať
my sme pred rokom sme premyslali o kombinacii, ale je to lepsie urobit bud tak alebo tak, cize vyhrala podlahovka. Podla mojich najnovsich poznani vyhrieva lepsie nez radiator.......a to som odchovana na radiatoroch 8-)
Odpovedať
My mame kombinovane tiez. Ked sa spravne nastavi teplota , tak je to v pohode. V izbach mame radiatory, ostatne podlahovka+ v kupelni aj to aj to.Akurat ze my sme si dali plavajucu a nie dlazbu.Dlazba sa mi zdala studena aj v lete.
Odpovedať
@blacksr - zle som to zrejme napisal - myslel som tym ze sa hovori : podlahove kurenie vyri prach preto sa odporuca do spalni a izieb kde sa prespava radiatorove kurenie... A taktiez som pocul ze je to blbost, clovek svojou chodzou rozvyri vzduch viac ko samotne podlahove kurenie. Problem podlahoveho kurenia v spalni je v tom (alebo by sa malo na toto vic pozerat) ze polovicu izby zaberie samotna postel a teda je zbytocne vykurovat priestor pod postelou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@adam_janka postel može byt na nožickach a len mensi perinak vysuvny, my tak mame :)
Odpovedať
@adam_janka pri podlahovke mas neporovnatelne MENEJ prachu ako pri radiatoroch. Ten blud co si napisala tu uz bol velakrat vyvrateny. Pod postel ak nebude na nozickach sa trubky nedavaju, a ak je aj spalna mala daju sa na hustejsie. Treba len dobry projekt kurenia. A dom mam aj preto ze tu mam velku spalnu=kopa vzduchu pre dvoch, rano sa zobudit do nevydychaneho priestoru. Okrem susenia bielizne na radiatore :-D ,nevidim fakt jediny dovod preco si komplikovat zivot a kombinovat podlahovku a radiator.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska suhlas a navyse - pri podlahovke susenie pradla trva kratsie... to som si za rok byvania vsimla... lebo pradlo sa susi vsade rovnako pekne od spodu, nie len z boku od radiatora... :) a ked ozaj nieco surne treba, je rebrikovy dnes uz asi u kazdeho v kupelni :)
Odpovedať
@katrin21 To vážne? Kratšie? Tak to sa už teším... :-) :-) :-) že nebudem musieť na sušiaku neustále každý jeden kus obracať.
Odpovedať
Ja vam ani neviem, v panelaku sme nemali radiator v kupelni a uz 16 rokov mam podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr mne schne lepsie, vazne :) som bola z toho paf, ale je to tak :)
Odpovedať
@katrin21 Aj ja chcem byť paf. Už ma nebaví obskakovať prádlo.
Odpovedať
@blacksr Dobrý den. Mě obskakování prádla také nabaví a co víc, nikdy nebavilo. A co se týká podlahovky, tak to je opravdu velmi dobrá sušička, zejména v zimě, když přijedete z lyžovačky. Rozložíte mokré oblečení na podlahu a za chvílku je to suché a navíc se docela upraví RV vzduchu. K lepšímu. A co se týká normálního vypraného prádla, tak tomu je to jedno, protože před očima stejně neuschne a ráno je většinou přesušené. Ale pro ženu, která číhá s žehličkou v ruce, aby se mohla vrhnout na miláčkovu košili je ta podlahovka nezbytný luxus. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@atlaska - ja som tiez za podlahovku v splani....len tak medzi nami...
Odpovedať
Profilova fotka
vrátim to k problému radiator versus podlahovka. Radiatory sú určené pre priestory, kde sa nemusí kúriť pravidelne a umožňujú rýchle zohriatie priestoru, napr. do spálne, ak ráno o siedmej odchádzate, spať idete o jedenástej, stačí temperovanie na 15º C a zapnúť hodinu pred spaním na 18º C. Podlahové nabieha pomalšie { ale pri priamokontaktnom to tiež neplatí, len pri poteroch} a dlhšie udržuje teplotu, je vhodné do priestorov, kde sa dlhodobo zdržuje. Vírenie vzduchu je samostatná kapitola, ale mne logika hovorí, že viac sa práši, keď je vietor, to znamená, že sú väčšie tepelné rozdiely medzi určitými priestormi a to práve robia radiatory, zohrievajú vzduch na vyššiu teplotu a odovzdávajú ju prúdením. Podlahové kúrenie má väčší podiel sálavej zložky pri odovzdávaní tepla..
Odpovedať
@jan45 ja mam nastavene zapnutie rano o 4,00, vstavame 6,15, znizeny rezim je na 18st, normalna teplota na 22st. O 7,00 sa uz prechadza zas na 18st. A rano je v spalni aj v satniku teplota kt.nam vyhovuje. Napriek tomu som citala nazory, ze toto "preskakovanie" teplot pri podlahovke energiu neusetri, ze to neustale startovanie kurenia minie viac plynu, akokeby sa udriavala standartna teplota cely den. Tak aspon mam pocit ze "setrim" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 to je ake stenove kurenie??
Odpovedať
@martinb764 v principe take iste ako podlahove, len je zabudovane v stene.
Odpovedať
Ja som dal podlahove na obe poschodia. Jednak je to komfortne velkoplosne salave kurenie, ktore neviri prach na rozdiel od radiatorov (a nie naopak ako tu ludia kecaju). Za druhe je to najuspornejsie a najprijemnejsie kurenie ake existuje. Kombinacia radiatory a podlahovka zbytocne komplikuje cely system. A aj to zbytocne predrazuje. Naozaj si dobre zratajte obe varianty, ci naozaj nieco usetrite tymi radiatormi. Ja mam dobre zatepleny dom a uplne jednoduchu podlahovku, ziadne zlozite regulatory, ziadne zmiesavania, ziaden dvojokruhovy kotol. A funguje to napriek svojej jednoduchosti uplne bez problemov. V noci nekurime, cez den len obcas a podlahovka to krasne stiha vyhrievat. Je to parada, ked clovek moze chodit po dome bez papuc. Snad jediny problem je schodisko, ktore je betonove a na pocit ovela studensie. Nechcelo sa mi do neho zasekavat rurky. Ale ak by som to mal robit este raz, tak to urobim. Ale aspon vdaka tomu viem, ako zle sa zije v domoch s radiatormi a studenou podlahou ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?