Kúrenie drevom a elektrikou

Dobry den, ideme stavat teraz na jar domcek a momentalne rieime kurenie. Kedze nebudeme mat plyn ( neoplati sa nam tahat okolo 150 m a cez statny pozemkovy ) tak zvazujeme najlepsie alternativy. Myslite, ze bude stacit na vykurenie 118 m2 krb, popripade elektricke olejoradiatory? Dakujem za odpovede
Odpovedať
Postavte si dobre izolovany dom a ako kúrenie si dajte infrapanely.
Odpovedať
zle polozena otazka. Otazka ma zniet, ako postavit moderny dom, aby som kuril co najmenej.
Odpovedať
@bubu11111 Akú máte vypočítanú potrebu tepla na vykurovanie v projekte? Údaj Qh, jednotka kWh/a alebo kWh/rok. Krát cena 0,12 €/kWh. Plus k tomu TUV, ostatnú spotrebu a poplatok za elektromer.
Odpovedať
@bubu11111 @blacksr doplním: a samozrejme pripočítať straty vykurovacieho a topného telesa, lebo žiadne nefunguje so 100%-nou účinnosťou.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu11111 realizoval som zopár krbov, ale aj kachľových pecí, ako hlavných zdrojov kúrenia. U kachľovej pece 12 hod. interval prikladania cca 5kg dreva. Takže odpoveď znie áno. Samozrejme v tejto chvíli čistá teória, veľmi málo parametrov si zadala :-)
Odpovedať
@bubu11111 Infra panel a interierova pec na pelety,pelety-drevo...dobra izolacia a vyriesene, nedokladas ide peleta,pelety nasypes 2-3 za tyzden...118 m2 zvladne kombinacia lavou zadnou a co je dolezite ziadne strachy ze musi domov lebo " zdochne""
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?