Ktorý z týchto dilatačných pásov je lepší?

Caute.Viete mí poradit ktory z tychto dilatacnych pasov je lepsi? http://www.ozonius.sk/obvodovy-dilata... http://www.ozonius.sk/obvodovy-dilata... Pripadne ak mate overene nieco ine,kludne napiste :-)
Odpovedať
u mna sa daval obyvajny biely polystyren s hrubkou 10mm. uplne to postacuje, nemam s tym ziaden problem
Odpovedať
Tiež som dal obycajný EPS70 10mm . Po vytvrdnutí poteru som ho orezal a bolo hotovo.
Odpovedať
Ja som použil takéto čosi: https://www.nonstopstavebniny.sk/606-... Upevňoval som to s elektrickou sponkovačkou z Lidla za pár drobných so 14 mm sponami.
Odpovedať
@kudo Pokiaľ ideš dávať betónový poter tak si tam daj polystyrén, ale ak budeš liať anhydrit tak daj originál dilatáciu, ktorá má golier a ten sa dá nalepiť na fóliu pod poterom. Ak ti sadra podtečie pod polystyrén tak si síce ušetril 50€ ale všetko to môžeš povyhadzovať. Šetriť treba na správnych miestach ;) Dobrý pás kúpiš už za 60c/m a nepotrebuješ ho zase tak veľa..
Odpovedať
použite obyčajný EPS70 10mm, z jednej dosky narežete na 6metrov, smiešne peniaze, funkčnosť v poriadku
Odpovedať
Budeme dávať betónový poter.A systémovú dosku nejdem použiť,iba dve vrstvy eps.Čiže ako to tak čítam,tak namiesto dilatacneho pásu mám použiť len polystyrén?Splní to ten istý účel ako ta páska?
Odpovedať
@samob alebo použijem toto https://www.nonstopstavebniny.sk/1510... K tomu ešte na vrch,pod poter,tu separacnu fóliu. Tu fóliu musím po krajoch zlepit s tým pásom,že? ;-)
Odpovedať
@kudo Určite použi dilatačný pas s foliou.Určite ta to finančne nezrujnuje a máš to urobené ako sa to má robiť. :-)
Odpovedať
@robo28w nepovedal by som, ze urobit to s EPS narezanym na pasiky je priklad ako sa to nema robit... proste je to jedno, svoju funkciu to splni rovnako, len cena/pracnost bude rozdielna. U mna davali EPS, lebo som potreboval 2cm sirku a take pasy sa zohnat nedaju.
Odpovedať
@gashtaan otazka znela,ktorý s dilatačných pasov je lepši,ale je to jedno,robili sme aj my jednu podlahovku este pred stierkami a najskor si dal investor EPS a my na to nalepili dilatačný pas s foliou.Osobne si mylsim ze dilatačný pas s foliou je na použitie pri podlahovke lepší a aj menej pracnejší . :-)
Odpovedať
@kudo Áno, treba to zlepiť, v podstate urobiť takú „vaňu“, aby ten poter nepodtiekol a nedostal sa pod polystyrén. Kritické je to ale hlavne u anhydritu, ten je tekutý; betónový poter je relatívne suchý, ten by podtiecť nemal. Ja som kúpil holý dilatačný pás bez všelijakých vychytávok; igelit, čo sa dáva pod poter som vytiahol cca. 15 cm na stenu a potom nastrieľal so sponkami ten pás po celom obvode.
Odpovedať
@samob Super si to spravil, hlavne tam, kde si to pripínal sponkami je pás stlačený a poter sa dotýka steny. Ale si ušetril 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luxy007 Sponky som samozrejme nastreľoval nad úrovňou poteru. Ten pás mal 10 cm, takže miesta tam bolo habadej.
Odpovedať
@samob Tak to si jeden z mála, kto na to myslel x-)
Odpovedať
Dikicko za rady a postrehy ;-) Objednal som dilatacny pas s tou foliou a lepiacou paskou na druhej strane :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?