Krb obložený kameňom

Kto ste obkladali krb kameňom poraďte ako drží kameň na superizole, alebo ste dávali šamotky a na to obklad? Keďže superizol je krehký, neviem či unesie ten kameň. Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka nechceš to dať spraviť radčej odbornikovy? ;-)
Odpovedať
@chalupka skus @ooo viem ze obkladali krb kamenom
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka ahoj. my sme si robili cely krb sami a davali velmi tazky betonovy umely kamen na superizol. nemusis sa bat, drzi to super. mam fotky aj v albume (poslednych par fotiek) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/o...
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka este doplnim. superizol je krehky len v tom zmysle, ze lahko z neho napr. odbijes roh, ale ako taka doska, je velmi pevny.
Odpovedať
@ooo ahoj, pozrela som tvoj album, najprv ste ten superizol omietli a potom na tú stierku ste lepili kameň? Teda aspoň podľa obrázku sa mi to tak zdá. Aký hrubý superizol ste mali? Tiež by ma zaujímalo aké lepidlo ste použili na lepenie toho kameňa. Nás krbár dosť odhovára od toho kameňa, ale lepiť si ho budeme sami. Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@chalupka superizol sme zasietkovali lexklebrom. na to sme tak isto flexklebrom s 10tkou hrebenom nalepili kamen. tam kde sa opiera o stenu sme dali 3cm superizol. dopredu a na jeden bok sme dali 5cm. co mate za kamen? my sme dali chelsea stone - versailles. kamen na celom krbe vazi asi 350kg.
Odpovedať
@ooo fíha-350 kg? riadna váha. Kameň zatiaľ vyberáme, ale chceli by sme prírodný. Krb sa začne onedlho stavať, tak musíme vymyslieť jeho finálnu podobu. Krbár nám ho obostava, ale ten kameň si budeme lepiť sami, superizol máme 5 cm. Ďakujem za rady, prípadne sa ešte ozvem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?