Kotol Immergas Zeus a vaše referencie

Ahojte..mate niekto tento kotol? Immergas Zeus? Viete dat referencie?
Odpovedať
my mame tento 23 kW....vraj je najlepsi
Odpovedať
my budeme mat 24 kW...neviem rozdiel, ale tvoja odpoved ma potesila :-D
Odpovedať
@smolinka024 na prietokovy ohrev vody (teda bez externeho zasobniku) je 24kW v poriadku ale na kurenie vratane pripravy TUV v zasobniku je ten vykon extremne vysoky. Pri dnesnych konstrukciach novostavieb je dolezitejsi spodny vykon kotla (z dovodu zabranenia cyklovania kotla) a vrchny vykon je len a len pre pripravu TUV (prietokovy sposob zvycajne potrebuje 24kW na to aby "stihal" ohrievat vodu on-line) @ivakard ak si dobre pamatam tak staviate drevodom (NED), v tom pripade vobec nechapem na co tak vykonny kotol. Ono totiz maloktory kotol s vrchnym vykonom 24kW ma spodny vykon zodpovedajuci beznym tepelnym stratam domu. Napriklad dom ma pri -13°C tepelnu stratu 3-4kW ale vacsinou sa teploty na SK pohybuju vo vykurovacom obdobi tesne nad bodom mrazu cize pri +2°C bude strata (odhadom) len niekde okolo 2kW cize tento kotol (immergas zeus ma spodny vykon 9kW!!!) bude cyklovat neustale a dovolim si tvrdit, ze je doslova nevhodny do NED. Ak uz chcete kotol rovnakej znacky a rady tak skor Zeus 26 ktory ma spodny vykon 3kW alebo Victrix 26 s rovnakym spodnym vykonom a tiez prietokovym ohrevom. Oba su samozrejme kondenzacne.
Odpovedať
Este na doplnenie... co tak prehodnotit pietokovy ohrev a pozriet sa po nejakom vhodnom zasobniku a vtedy kludne postacuje aj Victrix X12 so svojimi 12kW max a spodnym vykonom len 1,9kW... ale samozrejme vsetko je otazka volby tak prajem stastnu ruku pri vybere kotla do domu :)
Odpovedať
@ferre1 tak mi nejaky skus odporucit iny ...buidem rada...
Odpovedať
@ivakard jeden vhodny som aj spomenul... immergas Victrix X12 ale je ich na trhu viacej co maju rovnaky spodny vykon (1,9-2kW) nizsie uz je v ponuke len tusim Geminox THRi 1-10. Ak vam nevadi cena toho Geminoxu (inak mercedes medzi kotlami) tak odporucam prave ten do PD/NED... spodny vykon 0,9kW
Odpovedať
iha...to je zrazu nejako moc informacii na mna ;-) :( a aj tak mi to skoro nic nehovori...zreferujem drahemu...nam tento kotol 24kW odporucil (alebo skor navrhol?!) kurenar....prerabame stary domcek a kurenie bude kombi...aj podlahove aj radiatori (neviem ci to tiez zohrava ulohu - asi hej)...
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 a čím je Geminox, Mercedes medzi kotlami?
Odpovedať
@poliacik321 no cenovo su na tom dost podobne a kvalitativne tiez (pokazi sa aj mercedes :) ), okrem toho ponukaju zopar serepeticiek ktore sa len tak nevidia bezne ale zase aj bez toho sa da. Napriklad ten spodny vykon 0,9kW alebo dvojokruhove prevedenie (1. okruh na podlahovku, 2. okruh na radiatory) tak to len na margo mojho prirovnania geminoxu a mercedesu. Ked sme pri tom tak ktory kotol by si odporucil a ktory povazujes za mercedes medzi kotlami?
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 ono o tom spodnom výkone sa tu popísalo veľa ,že aké je to úžasné.Ale ako pri spodných výkonoch trpia horáky kotlov o tom vie málokto. Ja osobne si netrúfam povedať ,že ktorý kotol je najlepší alebo najhorší. Montujem a servisujem viac značiek a každý kotol má svoje prednosti a nedostatky. Veľmi veľa záleží aj od doplnkovej regulácie, dosahu náhradných dielov a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 ahoj, my mame projektantom vypocitanu tep. stratu 5kw pri -12st, (co sa mi inak pri nasom zatepleni a snahe naplnat poziadavky na NED zda celkom dost, ale neva- je to bungalov..) a chceme mat plyn, plynom ohrievat aj vodu.. aky kotol by si nam odporucil?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
IMMERGAS ZEUS 24kW TURBO 45 litrov nazor na tento kotol a skusenosti???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
dobrý deň ,vo firme máme 4 kotle immergas kondenzačné 5 rokov ,zatiaľ okrem každoročného servisu(čistenia) - bez problému .
Odpovedať
@dia31 su v poriadku tie zeusi
Odpovedať
Aj ja planujem dat ten zeus 26 so zabudovanych zasobnikom a spodnym vykonom 3kw ma ho babka v byte a ziaden problem..planujem aj ekvitermiku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?