Ko ste reisili komin digestora - vyvod

Potrebujem poradit ako riesit komin na digestor. Mame bungalov, neobyvane podkrovie a dali sme taliansku palenu krytinu s velymi oblukmi. Kde sa ma vyviest digestor? predpokladam ze to musi ist von aby masne vypary neboli v podkrovi. Viedie sa do do boku domu? alebo von cez strechu? je na to treba specialny komin? specialny otvor? ak to dame doboku nebude mi to mastit omietku alebo to buchat ked bude fukat vietor (u nas dost fuka)? a nenarusim veniec na dome alebo to musi ist pod veniec?
Odpovedať
Profilova fotka
Dugestor ma tukovy filter taka kovova mriezka zospodu ta zabrani masteniu omietky... existuje aj spatna klapka ta zabrani fukaniu dnu. Daj to cez bok domu lebo ked das cez strechu v nezateplenej casti bude vznikat kondenz a tiec ti bude do hrncov.
Odpovedať
@petra7825 Neviem, v akom štádiu výstavby si, ale takéto otázky sa riešia už vo fáze projektu. My máme vývod z digestora cez železobetónový strop do povale, tam potom v izolácii podlahy pokračuje vodorovne až po stenu domu a cez stenu (tehla) je urobený vývod na fasádu. Pokiaľ neprevádzkuješ reštauračné služby, tak z toho varenia 2-3 x týždenne nebude nič mastné na fasáde. Väčšina tuku sa zachytí na filtri digestora. Myslím, že je zbytočné ťahať odvod digestora cez strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
vyvod cez stenu, cim dlhsi potrubie-komin tym slabsi odtah
Odpovedať
dalsia vec je, ze ci budete mat rekuperaciu. lebo v tom pripade vam zostane bud hodne drahe bypassove riesenie, alebo mat len cirkulacny digestor ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?