Je pri vykurovaní elektrickou energiou nižšia sadzba?

budem stavat dom9 (bungalow) s rozlohou 14,5x9 so sikmou strechou a so stropom v najvyssej casti 3m..budu tam velkej okna na juch a posuvny system, avsak nie je mozne tam mat plyn a preto sa chcem opytat? ako vyriesit vykurovanie? krb,pec,elektrika, o solarnom systeme sa nebavme,,to som vylucil ako prve kedze navratnost takmer ziadna a vydavky ohromne,,,,tiez rozmyslam nad podlahovym vykurovanim,,je prvda ze pri vykurovani el energiou je sadzba za elektrinu nizsia? dakujem
Odpovedať
@pat33 Dobrý deň, toto sa tu rieši denne. Odpoveď na Vašu otázku tu je. Použite vyhľadávač. Zhrniem to do jednej vety: Ak chcete byť otrokmi dreva alebo platenia 2000 € ročne za elektrinu, postavte dom hocijako; ak chcete bývať bez starostí a za pár stoviek eur ročne, postavte pasívny dom.
Odpovedať
Automatický peletový kotol?
Odpovedať
@pat33 lahka odpoved a tazka volba.... su peniaze ? ak ano tepelne cerpadlo ak nie siel by som do tych peletiek. A ci podlahove .... urcite ano nakolko aj tam je uspora.... ale zas , akonahle vieme ze to je lacnejsie tak aj spotreba je vacsia a mozno sa ta spotreba vyrovna. Krb - strata penazi , prach , bordel a miesto na drevo ..EE. 100 tis sa da aj inde investovat.:))). ak to zhrniem 100 krb + 80 dobra pec + 30 pripojka na plyn.. AK.. 210 tis spolu.... dolozim 200 tis a mam tepelne cerpadlo NIBE alebo Stiebel. a klud na 20 rokov. No urcite sa nevyhnem investicii po 10 rok nakolko doba ide dopredu. co bude mozno 20 perc z ceny ...update cerpadlo. preto treba uvazovat nad takym cerpadlom ktore sa da inovovat.... vzor cca nibe 1245.. hodne stastia pri rozhodovani:))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?