Je lepšie elektrické podlahové kúrenie či palivové?

kolko sa plati ked sa kuri elektrickym podlahovym kurenim kto ma stym skusenosti neviem sa rozhodnut ci dat na pevne palivo alebo elektricke
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja radšej odporúčam to na pevné palivo lebo kúrenie ta vyjde lacnejšie. Na tuhé palivo odporúčam aj splyňovacie kotly ktoré sú dnes moderné a netreba chodiť do nich prikladať každú hodinu ako u staryých kotlov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Tak to je jasné že sa musí používať iba suché drevo a splyňovacie kotle su najlepšie aj s akumulačnou nádržou.
Odpovedať
Profilova fotka
aha, a to musim cakat dva roky, kym mi uschne :-D mimo otazka.... len sa chcem opytat...ak mame kurenie na el.kotol, ale je teplovodne, da sa niekedy neksor napojit prave na vami spominany splynovaci...resp. na tuhe palivo, alebo sa to da dako kombinovat? jaaaaj, ale musi byt komin, ze? kotol mame v pivnici, ale komin ee...sme ho zrusili.....ale budeme mat odlahceny na poschodi.....ale to je o inom.... je mozne komin v tomto pripade nahradit trubkami a vyvod von? ale skor sa mi zda, ze asik ee, ze? :-N
Odpovedať
Ale ano janula203 všetko sa dá. My sme mali kotol "na drevoplyn" do riadneho komína ale pýtali sme sa aj na montovaný či dokonca ocelový.Dá sa. A to sušenie dreva je otázne. Samozrejme je vhodnejšie odstáte drevo ale keď nie je kotol nezhasne :-D akurát sa viac zanáša a skracuje sa jeho životnosť.
Odpovedať
Ak elektrika, tak tepelné čerpadlo...
Odpovedať
Profilova fotka
naftalin, vsak neni o com, co sa tep.cerpadla tyka.....my sme pren rozhodnuty, preto sme sli do elektriky, ale aj preto, ze ja sa osobne plynu bojim..... :-N Takze dodog, dobre som pochopila? Ked nie je komin, dodatocne sa da urobit ta rura a vyvod z pivnice, a mozme drievkom kurit... :-)
Odpovedať
My mame nakupeny komplet material na elektricke podlahove vykurovanie od firmy HAKL - perfektna firma, vynikajuce jednanie a este lepsie ceny a hlavne vysoka kvalita. :-)
Odpovedať
moj nazor na cerpadla je taky, ze cerpadlo za 300tis s navratnostou 10-15 rokov a zivotnostou 15 rokov sa mi neoplati. Ked nemam vstupne financie radsej kupim el.kotol za (25tis) a budem platit viac za elektriku ale vo finale za 15 rokov budem na rovnakej sume...
Odpovedať
ja idem do podlahoveho - teplovodneho a el.kotol a v obyvke bude kachlova pec. Montovany (mozno nizkoenergeticky) dom
Odpovedať
Profilova fotka
michal, my budeme mat taky tak teplovodne, teda uz mame , a el.kotol....akuart zajtra zaciname kurit, nech riadne vyschne beton a hybaj pokladat parkety :o)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
janula...davate parkety? drevo? je to dobre, mas s tym skusenosti to dat na podlahovku?
Odpovedať
Profilova fotka
nie nie, davame lamino.....drevene su o dost drahsie....a napokon, bude podlahovka, takze teplo od noh bude....ale keby sme nemali podlahovku, drevene by som si dala... mame kupene od egger, kanadska borovica, 7mm..... ;-)
Odpovedať
Ahoj, ja mam el.podlahove kurenie v dome pod dlazbou Devi s termostatom Devireg. Zateplujem asi 120m2 obytnej plochy, zvysok mam drevene parkety. Vykurujem vsetko len v zime, v lete iba kupelne ( kvoli dcere ). V zime to vychadza mesacne na +35€ viac ako v lete. Sice je pravda ze vykurujeme miestnosti na 23 stupnov a pod podlahovym kurenim mame este izolaciu .... ale bezi to nonstop den noc. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
branot, to fakt len tolko? waw A to mate tarifu D11?
Odpovedať
hej presne, mam tarifu D11 okrem toho mam vypocitanu tepelna stratu 5-6KW. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?