Hliníkové rolety, slnečné rolety, fólie verzus klíma

Ahojte potreboval by som poradit, v mojom byte my svieti slnko od 12 do... pokial nezapadne. Na jar a jesen je to fajn ale v lete tu mam 30C a potreboval by som to vyriesit. Nasiel som rozne riesenia ale neviem co by bolo lepsie Hlinike rolety - plnene polyuretanom, ma niekto skusenosti trvrdi sa, ze v lete ochrania pred teplom a v zime neprepustia teplo von a usetri sa na kureni, sprecifikacia fajn, len mne sa nepaci, ze sa zebenim a budem tu mat tmu ale zase v zime mozem usetrit na kureni (alebo aka uspora to je?) Slnence rolety (http://www.rolety-sunstop.cz/ ) - da sa vybrat farba, su prehliadne vidno cez ne von, odrazaju teplo, ale v zime nepomozu, ma niekto skusensti (mne sa pri nich paci dizajn oproti hlinkovym roletam) Folie - najlacnejsie riesenie, skoro ich nevidno, zevraj v lete odrazia teplo a v zime neprepustia, ale v prechodnom obdobi jar a jesen neprepustaju teplo a slnko mi nevyhreje byt Klima - po prvotnej investicii stale treba platit za elektrinu, a ak umiestnim vonkajsu jednotku na blakon na zem aky teply vzduch fuka budem moct byt na balkone Vopred dakujem za odpovede
Odpovedať
bud tie rolety,alebo hlinikove zaluzie, s tymi mam skusennost - proti slnku su uzasne. Viem porovnat, na vychodnu stranu sme ich nedali - nasa chyba.
Odpovedať
Máme vonkajšie role, ale iba plastové, nie hliníkové. Sú lacnejšie oproti hliníkovým asi o polovicu (80€ vs 40€ za m2) a okrem tepelnej izolácie v lete aj zime izolujú čiastočne aj hluk a celkom dobre aj svetlo, dá sa s nimi vytvoriť v miestnosti úplna tma aj cez deň. Fólie nie sú až tak účinné, ani tie slnečné rolety. Klíma je vysoká investícia ale pokiaľ do nej pôjdete, tak je dobré ju skombinovať s nejakým vyššie spomínaným zatienením, aby nemusela veľa chladiť od prehrievania slnkom.
Odpovedať
jedine co ma odradza na hlinikovych roletach je prave to zatemnenie, chcem mat v lete fajn a nie v bybte 30C ale zase mam rad svetlo preto som pisal sunstopty (ma niekto s nimi skusenosti?) ale zase na hlinikovych roletach ma laka uspora na vykurovani v zime (neviete aka je pri 2 izol. skle) je tam vobec nejaka vyrazna uspora (hluk neriesim s tym problem nemam)
Odpovedať
a este klima rozmyslam o vonkajsej a tu mam dve otazky: - aky je velky stavebny zasah - aka velka teplota ide z vonkajsej klimatizacnej jednotky von (jedine kde mozem vonkajsiu jednotku umiestnit je balkon zem a teda mi bude fukat na balkon nebude tam z toho tak teplo ze tam nebudem moct mat ani stolicky a ani sa pohybovat
Odpovedať
Všetky tvoje požiadavky asi nespĺňa žiaden konkrétny produkt, ak chceš zabrániť prehrievaniu, minimalizovať v zime straty z úniku tepla a zároveň chceš mať svetlo, tak jedine nejaká kombinácia čiastočného zatienenia (napr. vonkajšie žalúzie + klimatizácia). Na zabránenie vstupu tepla do interiéru sú najúčinnejšie vonkajšie role, potom vonkajšie žalúzie a niekde na konci sú vnútorné roletky. Čo sa týka klimatizácie, tak pokiaľ to chceš do jednej miestnosti, tak stavebný zásah nie je až tak veľký - treba dve rúrky medzi vonkajšou jednotkou a vnútornou, ideálne je to ak je to len cez steny. Okrem toho treba napájanie vonkajšej a el. prepojenie medzi vnútornou a vonkajšou. Zložitejší ešte môže byť odvod kondenzátu z vnútornej jednotky, ktorý musí byť vyspádovaný a odvedený buď do kanalizácie, alebo von. Treba rátať s tým že podľa vlhkosti to môže byť aj cez 20 litrov za deň. Vonkajšia jednotka okrem vyššieho hluku keď je v prevádzke produkuje aj teplo, najlepšie bude sa poradiť s odbornou firmou, ktorá ti to najlepšie navrhne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tak odpoved kto sa rozhoduje nakoniec som dal hlinikove rolety a su super, zatiahnem okno a sklo je chladne (pri inter. zaluziach bolo horuce), mam ich povytiahnute 10 cm a dnu je svetlo ako pri zatiahnutych zakuziach. Vzhadom na kazdorocne leto kupim este mobil. klimatizaciu :-)
Odpovedať
@tiko81 môžeš mi prosím napísať aký typ ste dali a poslať kontakt na firmu do IP?
Odpovedať
Dal som hlinikove rolety plnenu PU penou http://termax.sk/rolety-celohlinikove... Kontakt je na stranke
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?