Elektricke vykurovanie- akumulacny konvektor verzus elektricky radiator

Myslim ze je asi jedno ci ide o akumulacny elektricky radiator alebo klasicky elektricky radiator .Vzdy si zoberie potrebne mnozstvo elektriky bud na naakumulovanie telesa v radiatore pripadne to teplo vypusti do priestoru .. aku mate skusenost s uspornostou konkretneho radiatora ? .
Odpovedať
@pedrisito Co sa tyka tohto sposobu vykurovania, som voci nemu zaujaty, z toho vyplyva, ze moja odpoved bude subjektivna. Nikdy, ani pod natlakom by som do tohto sposobu kurenia nesiel. Konvektor mam pred sebou v praci, nejde to vyregulovat na teplotu, ktora by mi vyhovovala, teplota nie je rozptylena rovnomerne na celej podlahovej ploche miestnosti, v mieste osadenia (pod oknom) vyzaruje teplotu vzduchu vyrazne vyssiu, ako pozadovana (logicky), dizajnovo to nie je boh-vie-co, akumulacna schopnost sa blizi nule (na strane druhej sa rychlo ohreje-odovzda teplo) a zere a zere a zere to kW Jedine pozitivom je nizka obstaravacia cena a moznost zvolit si teplotu na kazdom konvektore individualne Akumulacne myslis olejove?
Odpovedať
@catscan no myslel som nieco taketo .. v podstae ako klasicky radiator .. http://adaxneo.sk/vykurovacie_panely.... je to do zateplenych miestonsti zhruba tak 12 m2 ,len ktory je najucinnejsi ,ci akumulacny alebo obycajny .. ale zrejme oba su na tom rovnako ,lebo pokym akumulacny naakumuluje vypln ,vezme zrejme tu istu energiu ako obycajny, ktory sa mozno zapne o 2 x viac medzi casom neviem ale ake su skusenosti ostatnych ,mozem sa mylit .
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito Prečo akumulačný....? Lebo ten, kto chce (musí) ísť do vykurovania elektrinou, odoberá energiu v niektorej zo zvýhodnených sadzieb - a tieto sadzby (tarify) majú také špecifikum, že Ti ich dodávateľ neposkytuje celý deň. Napr. ja mám vykurovanie elektrickými rohožami v podlahe. Na 1 + 1 hodinu dopoludnia a 1 + 1 hodinu popoludní mi "lacný prúd" vypínajú. Vtedy máš 2 možnosti: kúriť aj tie 4 hodiny draho, alebo mať také vykurovacie teleso, ktoré dokáže výpadok lacnej sadzby preklenúť. Vysvetlil som to zrozumiteľne....? ;-) U mňa (keďže na rohožiach mám ešte 4 cm anhydritu) výpadok nepociťujem - podlaha je naakumulovaná - teplučká a nebyť toho, že mi zhasnú niektoré ciferníky a napr. aj boiler, ani neviem, že je odstávka...
Odpovedať
@pedrisito tieto som montoval mesiac dozadu :-) nuz je to tvoje rozhodnutie
Odpovedať
@leonardom @catscan.. nechcem robit velke zmeny ale dobre zateplit plus 3 skla ..izby su 3, zhruba tak 0d 9 do 12 m2 tie adaxi sa mi celkom pozdavaju .. v akumulacnom radiatore nevidim nejaku vyhodu kedze keramicka vlozka tiez vezme nejaku energiu ktoru radiator musi vyrobit .. zrejme je to na tej istej urovni ako klasicky elektricky radiator .
Odpovedať
Profilova fotka
@pedrisito Ja som Ti napísal, aké neduhy sa vyskytnú, ak si dáš klasické elektrické konvektory a vypnú Ti na 1 hodinu lacný prúd. Nerozumiem, prečo by Ti mali keramické vložky spotrebovať navyše nejaký prúd. Podľa fyzikálnych zákonov sa energia predsa nestráca - v tomto prípade sa jej sálanie odsúva na čas, kedy Ti vypnú lacnú elektrinu. A ešte otázka: Načo si pýtaš radu, keď ju odmietaš a dopredu si rozhodnutý...? ;-) Medzi nami: ja by som nepoužil ani jedno ani druhé, ale pichol by som to do podlahy (ako som nakoniec aj spravil). Lebo v podlahe mám len cca 25 - 26°C a mám tých 21-22 v celom byť. A furt - bez ohľadu na to, či vypli, ale nevypli... :-)
Odpovedať
@leonardom potreboval som sa uistit ci mam dobru mienku a ake su prakticke skusenosti tych dvoch vykurovacich radiatorov . ide o dom ktory ma sice nove rozvody elektriky ale stare elektrohodiny . preto si myslim ze lacnejsiu tarifu zrejme nedostanem .. :-| musel by som urobit zrejme reviziu a nove hodiny.. no a potom ta podlahovka bude asi drahsia investicia ako radiator .. aj ked nad tym som tiez premyslal ,dakujem ..
Odpovedať
@pedrisito Ahoj, mam Adaxy, je to super volba, samozrejme, ak mas na to postaveny aj dom.. ;-) Kludne zober po ceste aj @catscan a pridite v zime na kavu ;-) Vsetky predsudky budu zburane. Tu mam album a dost vela citania (aj pod fotkami), ak ta to zaujima: http://www.modrastrecha.sk/blog/mator...
Odpovedať
@leonardom Tvoja argumentacia je dobra, ale stoji na jedinom predpoklade - existencia nizkej tarify. Pri ZSE sa dvojtarifa neoplati (ZIADNA!), pretoze platis nasobne viac "za hodiny" - to zhltne vsetky mozne uspory. Ak sa niekomu dvojtarifa nahodou oplati, znamena to jedine - VOBEC by nemal kurit elektrinou. V prospech el. konvektorov hovori jednoznacne nizka cena a dokonala regulovatelnost. Moderne konvektory nepalia vzduchu, maju vnutri hlinikovy radiator, cize zerava spirala nezohrieva priamo. Je to velmi prijemne kurenie. Keby Pedro nespekuloval s Neo, ale by mu stacili obycajnejsie, tak to ma vybavene cele do 300€.. @pedrisito Adax neo su fakt pekne, ale za tu cenu uz vies mat infrapanely, co je zase iny level tepla. @catscan Kde mas ten adax? Co je to za barak?
Odpovedať
@matorado dom bude na to verim prisposobeny , chcem tepelne straty co najviac stiahnut :-) .. k infrapanelom som si nenasiel cestu .musim to este pozriet lepsie ...dakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?