Dvojité sklo na dvierkach krbovej vložky.

V posledných dňoch sa márne pokúšame zistiť, aký má vlastne význam dvojité sklo na krbe, či kachľovej peci. Vo veľkých obchodoch na mňa pozerali, ako by som sa pýtal, či existujú mimozemšťania, v malých obchodoch sme ešte nepátrali. Je tu niekto, kto také má ? Spokojnosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@elgoog my mame dvojite sklo dvierok na krbovej vlozke Bef optim 6. Mame NED a chceli sme trocha stlmit prestup tepla z vlozky. Okrem toho to ma vyhodu, ze sa nespinia dvierka vlozky, kedze teplota na vnútornom skle je vyssia a spina sa vypali. Kurili sme nou minulu zimu, ako jediny zdroj tepla na stavbe a vsetci robosi sa cudovali, ze sa dvierka nespinili, lebo rozdiel medzi teplotou stavby - niekedy aj minusove teploty a teplotou vlozky (hlavne pri rozkurovani) malo jednoznacne sposobit kondenzaciu, ale nestalo sa tak. Som spokojna a uvidíme tuto zimu, ked uz budeme byvat, ako sa to bude spraavat.
Odpovedať
@jancusa2000 no na BEF nemám najlepšie referencie od kolegov, my chceme rohové presklenie a tam im to praská, ale ďakujem za názor :)
Odpovedať
Dvojité sklo sa používa prevažne pre pasívne domy aby bola výhrevnosť minimálna
Odpovedať
Profilova fotka
@elgoog upresním, dvojité sklo má význam hlavne na zníženie prestupu sálavého tepla cez presklenie dvierok, no výkon sa nikde nestratí, akurát viac odovzdá plášť vložky... Zmysel teda má hlavne u kachľovej pece (viac výkonu do ťahov), ale dnes už aj akumulačné kozuby vyžadujú dvojité sklo, ako písal @jaro113, aby sa znížilo sálanie cez veľké dvierka a tým prekurovanie miestnosti a ešte obrovský význam majú dve sklá u teplovodnej techniky, kde je požiadavka tiež čo najviac výkonu odovzdať do vody... Ešte dodám, že dvojitým sklom sa zvyšuje teplota v ohnisku o cca 120°C a preto je horenie dokonalejšie a sklo čistejšie, ako písala @jancusa2000
Odpovedať
@reward Ďakujem ;-) Pozeral som si váš web, máte v ponuke aj dvojité rohové sklo?
Odpovedať
Profilova fotka
@elgoog Samozrejme, kozubové vložky s dvojitým rohovým presklením už na trhu sú, no zatiaľ len jeden výrobca ich má. Hovorím o dvojitom ohýbanom skle, nie dvojité prirezané z dvoch častí... Ide o HOXTER Ecka 67/45/51W, viac info môžem e-mailom.
Odpovedať
@reward už som googlil, vyzerá super ;-) Predpokladám, že aj cena bude super :-D HOXTER sú Nemci? Aké máte referencie? Čo záruka a servis?
Odpovedať
Profilova fotka
@elgoog Cena je úmerná, aj keď za kvalitu treba zaplatiť a toto kvalita naozaj je... Robím kozuby 22 rokov a tí zákazníci, ktorí majú odo mňa tie najdrahšie diela, sú aj po rokoch mojimi najspokojnejšími zákazníkmi a nikdy neprejavili ľútosť nad investíciou. Aj ja viem zrealizovať kozub s vložkou Made in France, poskladanú v Poľsku z Čínskej liatiny, obstavba Ytong, no toto nikdy robiť nebudem ;-) HOXTER sú Česi, bezroštové ohniská, čo je trend budúcnosti kozubov, dovolím si tvrdiť kvalitou ako BRUNNER, cenou ako SPARTHERM. Záruka 5 rokov, servis Inspire Zvolen... Nie je o čom ;-)
Odpovedať
@reward Našiel som cenu tejto vložky, ale iba jedno sklo. Koľko cenu navýši druhé sklo?
Odpovedať
Profilova fotka
@elgoog cca 450€ robí druhé sklo. Ináč, hrabal som sa v katalógu, je už aj v inom rozmere a to 50/35/45 (v/h/š), dokonca aj otváravé dvierka...
Odpovedať
@reward Ďakujem, poslal som vám mail.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?