Cirkulačné čerpadlo na teplú vodu a vaše skúsenosti

Profilova fotka
ahojte ma niekto skusenosti z cirkulacnym cerpadlom na teplu vodu uvazujeme nad nim kedze mame kotol v kotolny a v kuchyni najdlhsie bude trvat kym dojde tepla voda :-| alebo vie poradit niekto ine riesenie skusenosti z ohrevom vody na elektrinu toto riesenie by to vyriesilo kotol by sa dal do satnika nad kuchynu ale oplati sa to :-| dakujem za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nikto nema skusenost :-(
Odpovedať
akurat nam ho montuju, takze skusenost zatial nemam. som zvedava, ci to bude znamenat usporu vody, kedze nebudeme musiet odpustat vodu, aby hned tiekla tepla. dufam, ze to minimalne vyriesi problem, ktory mame teraz. deti si nastavia vodu primeranej teploty, a za chvilu im tecie velmi horuca.
Odpovedať
určite áno, keď chceš vždy ho môžeš vypnúť. Spravidla sa to nastavuje tak, že čerpadlo vždy pretočí 3x ráno 3x večer, keď sa najviac používa teplá voda.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem aj za tieto odpovede :-) hadam to bude lepsie riesenie nez dat ohrev vody na elektrinu :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@antoniab ahoj, tak ako, zrealizovali ste to obehove cerpadlo? ake mate skusenosti? vdaka
Odpovedať
Obehove čerpadlo určite áno. Nám elektrikár pripravil do kuchyne vypínač,ktorým by som čerpdlo dala na 10 sekund do chodu a vypla. Bohužiaľ lenivý inštalateri nás prehovorili,že načo!!!!Ešte ani nebývame a už lutujem a budem na nich v zlom spomínať ....Určite je to lacnejšie ako dávať ohrev na elektrinu..
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca ahoj ano mame ho ale sme ho este nezapojili zatial fungujeme bez neho treba nam len cidlo ci co zapojit kde si nastavime kedy ma byt cirkulacia lebo ja nechcem aby to behalo celi den tak ze skusenost ti nepoviem ziadnu ale verim ze to bude podstatne menej vody nez teraz ....
Odpovedať
Ahoj, my mame rozvody v cca. 20 cm EPS v podlahe, ale aj tak o nejake 2 - 3 hodiny je voda relativne sudena (TÚV mam nastavenu len na cca. 40 stupnov), najma v kuchyni, kam vedie najdlhsi rozvod. Preto, odhliadnuc od ekonomiky, je podla mna cirkulacka super vec a ak ju mozte dat, dajte. Ja ju mam zapojenu do casovacej spinacej zasuvky, ktora je nastavena podla potreby, v priemere kazde 2-3 hodiny s vynimkou noci na cca. 8 min. Ak sa idem nahodou osprchovat rano skor, ako isla cirkulacka, je voda mozno aj minutu relativne studena. Je to otazka komfortu a mozno aj ekonomiky, aj ked cirkulacka plus elektrina nieco stoji ale aj zbytocne odpustena voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@vysoketatry no straty na cirkulacke su daleko vacsie ako zbytocne odpustena voda :). Ked som zapojil cirkulacku naklady na TUV stupli o viac ako 50 percent. Ciastocne ma na tom ale podiel strasne inteligentne cirkulacne cerpadlo, ktore sa sprava absolutne neinteligentne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj fuha to je celkom dost..v com je problem pri tom cerpadle? to by sa predsa malo dat nastavit, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca no cerpadlo si zaznamenava kedy si pustala vodu a potom nabuduce ti ju bude cirkulovat vopred. Takto si ma vytvorit 2 tyzdne kalendar kedy ako cirkulovat. Akurat, ze z nejakeho dovodu mi to ide v rezime, ze udrziava teplotu v spiatocke a mina neskutocne vela energie... http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj inak,su aj baterie pri obehovom cerpadle potrebne ine nez bezne?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@yaninca nie, to s tym nic nema, spiatocka sa odobera tesne pred bateriou.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj aha, takze 2 rurky s teplou vodou su natahane az k bateriam?
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca ano to Tcko na obrazku je odbocka na spiatocku.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj dakujem!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?