Cena za stavbu krbu

Dostal som ponuku od firmi na stavbu krbu na komplet aj prieduchy na 3250E. Je to dobra cena? Jedna so o rohovu krbovu vlozku kobok R90 s/330 L 780/550 tam mam cenu 1300E, praca 320E, ostatne je material obstavba a rozvody vzduchu. Ci sa to oplati dat to im urobit alebo radsej si to pokupim sam a co mi chodi jeden majsterko tak robi aj krby a tam by som platil pracu za krb 400E. Akurat tak to by som mal na vsetko zaruku aj servis v cene. dakujem za radu,
Odpovedať
1
2
8
urcite ked sa da usetrit tak preco nie
Odpovedať
Profilova fotka
325€ za stavbu krbu je dobrá cena. Navyše ešte sú tam aj prieduchy, čo je práca navyše. Samozrejme že firma si môže nejaký ten zisk navýšiť vlastnou cenou materiálu. Možno by si to inde kúpil lacnejšie, ale treba vedieť aké hadice, aké mriežky, aké kotvy, aké lepidlo na aký materiál, aká omietka, aká klapka... a tak podobne. Skúsený krbár, alebo krbová firma to už má v merku a máš to bez starostí a bez obáv že ti krb začne praskať, alebo že vyhoríš. (v krajnom prípade)
Odpovedať
predsa len stavebnou firmou je to výhodnejšie. Jednak záruku máš vždy u koho reklamovať na druhej strane postarajú sa o všetok materiál lebo keby si ho mala sama kupovať, tak budeš musieť zháňať veľmi veľa informácii. Firma ti ušetrí niečo času na druhej strane pozor na podvodníkov.
Odpovedať
Profilova fotka
pri krbe by som neriskovala dat to robit hocikomu len kvoli nizkej cene... potom sa tu pise o kotolniach v obyvackach a pod.. krb treba vediet spravit , inak nie len ze nebude z neho radost ( dym, stale spinave sklo , praskanie obstavby apod...) ,ale moze byt aj nebezpecny....( požiar), takze radsej odbornikom ako svojpomoc...
Odpovedať
Profilova fotka
prever si referencie firmy a ako su spokojni ludia, ktorym krb uz stavali. Cena 3000e je +/- normalna, takze by som ocakaval minimalne kalkulaciu a clenstvo v spolku krbarov a kachliarov slovenska.
Odpovedať
Potvrdzujem, nás vyšiel v decembri krb s vložkou kobok chopok R90S/330L na cca 2850 €, v tom boli 2 žulové rímsy za 300,-€ - tie nalepil kamenár, nie krbár. Robili sme ho s izolačnou obostavbou, teda na dotyk studené obmurovanie. S "teplou" obostavbou by stál tuším o nejakých 300,-€ naviac. Krbár bol v spolku krbárov, robil nám 3D-projekciu, ktorú sme spolu postupne upravovali, robotu spravil veľmi slušne..;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@marianx Ahoj, vedelel by si mi poslať kontakt na zhotoviteľa prosím? Ďakujem F.
Odpovedať
A ja poprosím kontant na toho krbara. Ďakujem
Odpovedať
nas vysiel krb na cca 5000 EUR (+ nika a komin)
Odpovedať
@conroesk Poznám majstrov čo radi podliezaju ceny práce a všetko vedia, potom ked sa niečo stane tak sa volá odbornik. Ja by som bol velmy opatrný. Za 350€ to odborník robiť nepôjde . Na 100%.
Odpovedať
Profilova fotka
@conroesk Sorrrrry, ale všetci tu ako mantru opakujú KRB, KRB, KRB... Krbová piecka - celkom milá a celkom účinná sa dá kúpiť už od nejakých 500€... A stačí postaviť ku komínu a kúriť... Netvrdím, že je to to jediné najlepšie riešenie, ale myslím si, že postačujúce... Pootváram dvere a vykúri 1/2 domu - napr. keď je vonku sychravo a chceme si zdvihnúť teplotu. A aj náladu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom presne tak, mnoho ludi ze krb "len ako zaloha" ci kvolu uspore. Ale dovolim si tvrdit ze rovnaku muziku za menej penazi spraja aj taketo piecky. A najma kvoli mensiemu vykonu vhodnejsie do novych zateplenych domov. Poznam viacero ludi ktori do noveho domu dali krb ale nekuria lebo ked zapalia v nom rak sa prehrieva dom a musia otvarat okna. Apropo nic v zlom ale ak niekto da za krb + komin a prieduchy viac ako 4-5000 € neviem ci na miesto hovorit o uspore. To je platba za el.energie na niekplko rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom vam sa mozno paci takato piecka, ale mne osobne nie :-) kedze sme sa dokopali k tomu aby sme sa pustili do prerabania, tak bola by hlupost aby sme si dali len takuto piecku, ked snivame o velkom krbe.. Mozno to nie je len o vykurovani ale aj o tej atmosfere a o tom vsetkom co taky krb prinasa. Ked si vezmem ako si predstavujem nasu obyvacku, tak takato piecka by mi tam nesadla ani nahodou.. ale tak sto ludi sto chuti.
Odpovedať
Profilova fotka
@terezinka555 Ja netvrdím, že táto moja piecka sa hodí každému. :-) Ja som len chcel povedať, že je tu alternatíva k zbytočne veľkému a zbytočne drahému krbu. Navyše takýchto piecok sú na mraky: obkladané piskovcom, mramorom, kachlicami.... liatinové - doslova dizajnové lahôdky... K môjmu interiéru ladil tento pieskovec. ;-) Poznám ľudí, čo vrazili majland do krbu - a ani v ňom nakoniec nekúria. A čo sa nazháňali, čo sa navzdychali, kým to hebedo za pomoci drahých majstrov (ktorých vozili na stavbu) dali po niekoľkých týždňoch (nezriedka mesiacoch) dokopy. ]-( Veď o tom je aj táto diskusia, alebo sa mýlim...? ;-)
Odpovedať
@terezinka555 A co vlastne "taky krb prinasa"?
Odpovedať
@leonardom namontovat si piecku do moderneho domu?!
Odpovedať
Profilova fotka
A mne sa prave tento styl krbovych kachli paci.My mame dreveny strop a domcek na ludovu notu a pride mi to jednoduche a velmi pekne riesenie...uz sa tam vidim pri ohni s celou rodinou :D inak mali by byt aj doststocne vykonne na plochu domu...mame podorys 8,5x11,5,hore nam to mozno troska v spalni troska vyhreje,ale asi ideme do tohto stylu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@blister333 Áno. Pre prípad výpadku elektriny resp. prípad potreby okamžitého prikúrenia, pretože dom fičí na elektrickú podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@blister333 a preco nie? Je ich neskutocne mnozstvo,rozne tvary,materialy a podla mna to aj dobre vyzera...staci urobit pekny navrh ako to ma cele vyzerat a moze tam byt aj piecka :) kanadske su nadherne,originalne a nieje s tym tolko robity aspon si myslim :)
Odpovedať
@blister333 Trosklu si treba obzory rozsirit. Tak, ako existuju krby klasicke, portalove, rustikalne, moderne, rovnako existuju aj krbove kachle uplne ze v kazdom style a materiale. Plech, liatina, pieskovec, mastenec, kachlice - stovky kombinacii. Male kachle mozu davat ovela vacsi zmysel prave do novosavieb, ako krby. Nielen po stranke financnej, ci dizajnovej, ale aj po stranke kurenia ako takeho. Kazdy zatepluje ako prasa a potom do domu so stratou 5kW pri -13°C dava 8-10-12kW krbovu vlozku, aby mohol kurit vraj v "prechodnom obdobi".
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado suhlasim :)
Odpovedať
@nikusssik ale ja potrebujem teplovodnu ;) a take kanadske kvalitne kachle pod 3tisic asi n er kupis:)
Odpovedať
@blister333 Najmensie Osburn sa daju pod tisicku zohnat ;-) 3000 stoji Blaze King a to je uz ze Mercedes.
Odpovedať
Profilova fotka
@blister333 tiež si myslim,že kupiš,podla toho aky mas standard,moc som sa tomu este nevenovala ale domcek nasich rozmerov z ytongu zatepleny myslim ze pptiahne dobre aj nejaka stredna cesta,ani najdrahsi ani najlacnejsi :) ale pre mna kachle zatial vyhravaju,akurat ze este o tommoc neviem :D to je este daleko
Odpovedať
Profilova fotka
Nas komplet krbova stavba( 3 plastovy nerezovy komin, krbova vlozka Brunner, 1 prieduch, elektricka regulacia, Biely kremen ako obklad, kompletna obstavba) + praca stala cca 8000€.Sam som zvedavy ako sa v tom bude kurit a ako nam to vyhreje domcek.
Odpovedať
Profilova fotka
@jenda8 gratulujem k Brunner vložke, bude spokojnosť, som si istý ;-) Nie lacná záležitosť, to je jasné. Onedlho budú vianoce a ja každoročne dostávam blahoprajné sms, či maily práve od spokojných zákazníkov, ktorým som montoval Brunner. Vôbec nefrfľú, že utratili veľa, dokonca svoje diela naozaj používajú, oni si totiž splnili sen. Preto diskusia drahé - lacné stráca zmysel, pre niekoho drahé je pre iného smiešna suma. Žiadna plechová piecka svojimi vlastnosťami nenahradí kvalitný kozub, no je mi jasné, že náladu, pohodu za pár € to dodá.
Odpovedať
@reward no ja premyslam o vlozke bef aquatic whv 80 cp alebo od hoxtera 50/45/35w.mate skusenost z bef? lebo su dobre aj zle ohlasy..)
Odpovedať
Profilova fotka
@blister333 žiaľ, s uvedenou značkou skúsenosti nemám, naopak Hoxter môžem len odporučiť
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ved ja rozumiem, krbova piecka nie je zla alternativa, ale v nasom pripade je proste nepripustna. Neviem si predstavit, ze by som taku piecku mala v takom velkom priestore ako planujeme.. @matorado co taky krb prinasa? toto sa pytas vazne? to teplo co ide z neho sa neda nahradit nejakym teplom z radiatorov.. si povies ze ved hlavne nech je teplo, ale nie. Ja osobne mam radsej taketo salave teplo priamo z krbu, to ako to drevo v nom praska, ako ohen v nom tancuje :) to musis zazit aby si to pochopil a spravil si k tomu vztah.
Odpovedať
1
2
8
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?