Buchot v kotolni - tech. miestnosti

Zdravim. Chcem sa opytat, v kotolni nam cele leto (ked je kurenie vypnute) pocut hlavne okolo obeda take zvlastne dost hlasne buchnutie. Buchne to len raz, par minut je klud, potom znova, zase ticho atd. Vecer a rano to nepocut vobec. Co to moze byt? Mali sme tu aj technika a ten na nic neprisiel... Vraj ziadna zavada... Kurenie a ohrev vody mame na plyn.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto je chyba z kategorie "zahadna", to je to najhorsie... najma ze sa to deje nahodne t.j. nikdy nie vtedy, ked je tam servisak... Nedeje sa to vtedy, ked pustate a zastavujete vodu?
Odpovedať
@vovo s vodou to podla mna nema nic spolocne, lebo to robi aj ked som sama doma a s vodou nic nerobim. som na materskej a dcera ked poobede spavala, tak som si lahla na gauc v obyvke a zrazu supa jak z dela... tech. miest. je na poschodi, ale strasne to pocut az dole. robi to zhruba od 12 - do 15 tej v par minutovych intervaloch... =-)
Odpovedať
Koľko rokov má kotol a aký je to typ? Náhle buchnutie máva na svedomí štart kotla pri zlom nastavení...
Odpovedať
@dedo758 kotol nema ani dva roky, typ neviem, ale znacka je nejaky viessman
Odpovedať
Zver?
Odpovedať
Pnutie v rurach? Robi to rovnako nahlas a v rovnakom case v chladnych aj teplejsich dnoch? Zahadne zvuky vedia trubky kurenia vydavat pri roztazno/zmrastovacich cykloch.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm, nieco podobne sa nam stavalo v Kanade, kde boli domy vykurovane horucou parou. Vzdy, ked termostat "vypol", tak supa ako z dela. V noci nas to budilo a ked sme sa na to stazovali, tak sa vsetci cudovali, ze ved to je normalne :). V tvojom pripade treba zavolat servisaka v case kedy sa to deje t.j. medzi tou 12-15, urobit kavicku a cakat kym to treskne. Este by sa dalo ist na to tak, ze ako mate nastaveny kotol - nieco sa ma udiat po 12 tej? Napr. Zaciatok ohrevu vody, alebo nieco a kotol nevie nastartovat.... to len hadam. V kazdom pripade Viessmann patri medzi spicku medzi kotlami. Urcite by som to riesil cez servis. V kotolni nie je moc tech. zariadeni, ktore by buchali...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?