Ako riešiť kúrenie v kúpeľni s rebríkovým radiátorom?

Chceme v kúpeľni rebríkový radiátor napojiť tak, aby vyhrieval ohriatou vodou trubky v podlahe - teda aby spätný chod vyhrieval podlahu. Keď však nebudeme kúriť kotlom, ako ale potom vyriešiť to, keď budeme chcieť mať teplo v kúpeľni? Musíme mať aj radiátor elektrický?
Odpovedať
Fejka, myslím, že celkom vhodným riešením by mohol byť halogénový alebo infra ohrievač. Stojí 500 - 1500 Sk, podľa toho, aký... Tieto dva druhy sú lepšie než obyčajné teplovzdušné ventilátory v tom, že vysielajú žiarenie inej vlnovej dĺžky: neohrievajú vzduch, ale ohrievajú človeka, čo je v kúpeľni podstatné. Vlastná skúsenosť: Bývame v starom nezateplenom domčeku, v kúpeľni nemáme kúrenie vôbec. Donedávna sme používali teplovzdušný ventilátor s výkonom 2000 W, ktorému aspoň 10 min. trvalo, kým kúpeľňu ako-tak rozkúril. Potom sme presedlali na halogénový ohrievač - teplo nám je hneď, takže ho nezapíname v predstihu. Výkon nám stačí 600-800 W. Takže výhodou je kratší čas a zároveň nižší výkon = menej peňazí za prevádzku. Viem, s tou kúpeľkou sme extrémny príklad... ;-) Prajem dobrý výber! Jarka
Odpovedať
fejka my mame takto presne riesenu kupelku ze mame rebrik a v podlahe mame zo spiatocky preteplenie podlahy a dasa dat do toho rebrika ohrievacia spirala ktora zabespeci teplo aj mimo vykurovacieho obdobia...
Odpovedať
Profilova fotka
Ty jo ..a to jsem mysella že slovensky rozumím ... tohle téma jsem si přeložila jako kouření v koupenlně ... jako cigaret :-D
Odpovedať
micanek :-D :-D :-D tak to sa ti podarilo, teraz si mi naozaj urobila krajší deň, už som sa dávno tak zrána nepobavila
Odpovedať
Profilova fotka
Stáni ...to jsem ráda :-D .... holt se slovenštině začínám vzdalovat :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
má niekto okrem radiatora aj cisto elektrický ohrievac v kupelni? taky, co je tam namontovany stale. ak ano, prosim napiste mi aka je to znacka a ako ste s nim spokojny. dakujem. chceli by sme totiz nieco take na prechodné obdobie.
Odpovedať
@tinkerbell my sme si prave objednali. http://www.wterm.cz/vyr.php?lang=sk&i... dufam, ze budeme spokojni, dostali sme na neho dobru referenciu
Odpovedať
@bets dakujem za tip. kolko vas ten ohrievac stal? @blacksr ten halogenovy ohrievac mate prenosny, alebo ho mate v kupelni namontovany (na stene)?
Odpovedať
@tinkerbell Prenosný. Ak však môžete, riešte kúpeľňu tak, aby potrebovala čo najmenej energie.
Odpovedať
@tinkerbell 75x50 210 Eur, 100x50 226 Eur. Vyhodou by malo byt, ze je bezudrzbovy, ze nie je potrebne napustat/vypustat z neho vodu, tento by mal mat nemrznucu zmes a ze ma termostat. ja som zimomriva, mne halogenovy ohrievac nevyhovuje. mame na chalupe, aj svokra nim skusala vyhrievat kupelnu, ale nejak to potom vzdala.
Odpovedať
Ahoj, my máme všade podlahovku, aj v kúpelni. Nemali sme tam iný radiátor ani v zime a nebola tam zima. Ale teraz sme si zakúpili elektrický z firmy P.M.H. Ten najmenší - leštený nerez - rozmer 600x700cm. Manžel to veľmi dobre vymyslel, nachystal iba vypínač na zapnutie a vypnutie. Je to pekné a elegantné riešenie, nie je závislé na podlahovke, keď chceme, tak ho zapneme. Je v priebehu 5-10 minút horúci. Dá sa využiť aj ako sušiak - vešiak na osušky. Som veľmi spokoná. Pôvodne sme rozmýšľali nad infra panelom, ale vzhľadom na cenu sme si to rozmysleli. Tie elegantné boli veľmi drahé a komponenty na vešanie osušiek bolo treba zakupovať samostatne - čo bolo dosť obmedzujúce.
Odpovedať
@mimikl prosim ta, kolko stal ten vas ohrevac?
Odpovedať
Článok sa načítava...
tinkerbell: Ten náš radiátor stál 180 eur. Ale dostali sme na neho zľavu 25 %. Firma P.M.H. je pomerne známa, boli aj na Conecu. Ja som ich poznala z výstav. Tento náš radiátor je čisto elektrický, volá sa Electra. Kúpili sme najmenší, pretože sme vedeli, že nám to bude stačiť, keďže sme tam predýtm nemali nič. Je to leštená nerez. Skús pozdrieť na net. Mám aj katalóg, tieto elektry vyrábajú iba v tej nerezi. Ale ak by si chcela nejaký iný typ, vyrábajú ich v rôznych prevedenich a rôznych zaujímavých tvaroch.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ta Elektra má fajn design, líbí se mi. My jsme koupili do koupelky jen jednoduchý a levný ohřívač, nemáme moc velkou koupelnu a tohle nám stačí: http://www.mbkeramika.cz/koupelnove-d... stál kolem 1500 kč.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?