Aké vykurovanie použiť?

Ahojte staviame prizemny rodinny domcek a nieje moznost sa pripojit na plynovu pripojku a tak skoro tam ani nebude. Mam v umysle pouzit kotol na tuhe palivo spolu nejak s elektrickym kurenim. Neviete mi nieco poradit, privitam kazdy navrh a pripomienku. Vopred dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Postaviť pasívny dom alebo lepší NED a dať len elektrické konvektory plus kachle, tak ako my.... ;-)
Odpovedať
doporucujem krb na tuho palivo zo zabudovanim obehovim cerpadlom ktore je napojene na radiatori po dome vikurujete ktrbom a teplotu regulujete jeto lacine avelmi vihodne na elektricke konvektori to nedavajte jeto nevhodne a drahe
Odpovedať
alebo skus sa popozerat po kombinacii kotla na drevo + pelety...vacsina si to chvali....no len na to potrebujes viac miesta.... :)..a kotol je dost drahy okolo 3000 evri :(
Odpovedať
Profilova fotka
Podobna situacia, idem riesit vykurovanie peletkami, vyhody: relativne lacny zdroj kurenia, automaticke fungovanie, ekologia nevyhody: potreba kotolne a miesta pre uskladnenie 4T peliet, cena kotla skoro 4000€ + komin 1000€.
Odpovedať
Profilova fotka
Na pozemku mam plyn, ale budem kurit kozubom a elektrickym podlahovym kurenim - netreba kotol, dalsi komin a permanentne revizie od plynarov.
Odpovedať
urcite nie teplovodny krb ,spravis si z obyvacky kotolnu,mosis to fofrovat inak to dechtuje. Da sa to riesit akumulacnou obstavbou, pecou, zalezi na co sa citis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?