Ahojte potrebujem pomoct o vybere KV

Profilova fotka
Ahojte ,potrebujem pomôcť vybrať krbovú vložku mam záujem o Kobok s označením Chopok R 90-S VD 720x440. a druha je Bef Inter V 8 CL/CP. alebo mi odporučte podobným týmto. Ďakujem za každú radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivan8569 na tunajšom fóre je dosť toho popísané o kvalite rohových vožiek Bef, hlavne o zadymovaní skiel a praskaní rohov... Ale na obrázku, či nezakúrené vyzerajú ozaj super ;-) Žiaľ Kobok, pokiaľ rohový a ešte aj výsuv, tiež žiadna výhra... Roh z dvoch skiel (zadymovanie), výsuv nekvalitný, nevydrží dlho... Ale aspoň je to Slovák... :-)
Odpovedať
Najlepsie su klasicke KV. Vsetky ostatne modne vychytavky su sice pekne na pohlad,ale co sa tyka udrzby a cistenia, tak je to ovela horsie. Kazdy jeden roh ,ci zahyb navyse sluzi na usadzovanie spiny a dymu, lepene skla maju vyssiu pravdepodobnost poskodenia. A taktiez rozne vysuvy a pod. su ovela nachylnejsie na moznu poruchu,ako klasicke dvierka. Take ak planujete kurit pravidelne, je lepsie kupit klasiku...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 nesúhlasím.... Existujú aj veľmi kvalitné výsuvy a vložky s čistým sklom.
Odpovedať
@reward Lenze tam uz sa ceny pohybuju tak, ze bezny smrtelnik ju ju asi nekupi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Tak som z toho v pomykove... Čo je lacnejšie, mať krb z kvalitného materiálu na celý život, alebo každých 5 rokov meniť a ešte aj riskovať požiar??? ;-)
Odpovedať
@reward Mne nemusis vysvetlovat, som od fachu. A videla som uz vela dobabranych prac, kde sa nielen setrlilo na materialoch,ale aj na kvalitnom majstrovi. / Ved Jozko od susedov uz raz videl krb, on to bude vediet postavit, nie?/ Ved tych poziarov v zimnom obdobi mame plne spravodajstva. Ale ludia su nepoucitelni :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Teší ma, kolegyňa, poznáme sa? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ked krbovu vlozku, tak BRUNNER, tiez sme mali dilemu, ale nakoniec nas krbar zlomil, aj ked cena daleko prevysovala nas rozpocet..Ale poviem Vam nemenil by som.Stoji to zato.S elektronickou regulaciou, to pracuje ako ma, plus je ciste sklo, lahka obsluha...Za mna jedine Brunner..
Odpovedať
@ivan8569 my mame kobok, spokojnost maximalna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivan8569 :-D Sorry, ale bavím sa na tom, koľko peňazí sú ľudia ochotní investovať do takých (ospravedlňujem sa za výraz) márnotratných riešení, akým je aj rohový kozub. Čím komplikovanejšie (a záludnejšie) - tým vyhľadávanejšie...! :-D Môj synovec stavia moderný (kubisticky poňatý) nízkoenergetický dom a v obývačke - ako inak - bude kozub. Na otázku, načo mu bude, odpovedal: "...lebo je to trendy..." Hovorím, ako človek, ktorý 30 rokov na chalupe kúri v kozube (ako v hlavnom zdroji tepla): v modernom dome sú to často krát doslova vyhodené peniaze. Ak chce niekto romantiku - za zlomok ceny sú liehové kozuby (tzv. biokrby), nevyžadujúce ani komín. Ak to niekto potrebuje ako záložný zdroj tepla, takisto postačia za zlomok ceny krbové kachle so sklenými dvierkami.. http://www.thorma.sk/krbove-kachle/ Ty si sa jednoducho rozhodol minúť (ak počítam aj stavbu komína a obstavanie vložky) minimálne 4 - 8 tisíc eur na niečo, čo Ťa možno veľmi skoro prestane baviť používať... Ale veď čo už, keď je to trendy...? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom každému podľa jeho chuti... ;-) Kozuby a pece ma živia 22 rokov, občas sa nájde zákazník, ktorý kozub vôbec nepotrebuje, ale keďže sused má tiež, on musí mať väčší :-D No 90% mojich klientov potrebujú vykurovať a často je kozub, alebo skôr kachľová pec, hlavný a jediný zdroj kúrenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@reward ... - želám Ti veľa spokojných klientov... :-D Ale svoj názor nemením... 8-) Pretože každý to vidí len cez romantické filmy, čo teraz zamorili TV vysielanie. Ale tí ľudia, čo majú v tých filmoch tie domy, sa vozia v mercedesoch... :-D A tomu zodpovedajú aj ceny tých domov a tých kozubov, alebo sa mýlim.......? :-D Tu každý, kto má dierku na kakanie, si myslí, že za 1.500 € bude mať taký kozub, ako vidí v zahraničnom filme (alebo časopise)... Ako PRO-fík zverejni tu na tomto fóre, aká je priemerná KOMPLETNÁ cena kozubov, ktoré riešiš. A ešte (perlička): Aký bol najdrahší.......? :-D :-D :-D P.S.... - aj pre ostatných: Keď som videl pred 18 rokmi v 1 BA štúdiu kuchyňu za 200 tisíc Sk, myslel som, že sa mi zrúti svet. A potom som už videl kuchyne aj za 300 , 400 , 500... - tak už som sa prestal čudovať. A to som videl na mieru robenú nerezovú (od architektky!) za 700 tisíc.... Na čo to je...? Kuchyne za 20.000 €, kozuby za 10.000 €...?! Svet sa rúti do záhuby... :-D Teraz sme si dali urobiť nádhernučkú kuchyňu na mieru za 3.000 € a má všetko. Tak o čom to celé je - v tejto rozkradnutej krajine...?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom ďakujem, moji klienti spokojní sú, zatiaľ mi žiadny z nich ani po rokoch nepovedal, že ľutuje danú investíciu :-) Tvoj názor meniť nechcem, tvoja spokojnosť je aj moja spokojnosť. Chceš vedieť cenu kozubov? Nič tajné a už som to tu veľakrát písal. Na seriózny kozub (nie poľská vložka, nie ytong, nie Sdk, nie stavebné lepidlo, nie obyčajná stierka), potrebuješ minimálne 4000€. Horná hranica neexistuje... Viem samozrejme postaviť krb aj za 1500€, no nikdy som to nerobil a ani nemienim začínať. V televíznej Lampárni som párkrát už bol, zatiaľ vždy len na tej správnej strane. ;-) Kam sa tento svet rúti a kto čo ukradol, ma nezaujíma, bulvár neriešim. Mňa zaujíma moja rodina a moja práca a tam je to OK ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?