Voľne stojaca vaňa

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte... máte niekto podobnú voľne stojacu vaňu v malej kúpeľni ? Myslím tak, že kúpeľňa na šírku má 180cm a vaňa ja 170cm. Ak áno ako to je s čistením a sanitou okolo nej ? Môžem poprosiť aj fotku ? Ďakujem pekne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cincila11:

@juliana434 a tak preco nie. nevravim, radi si do…
@cincila11 Ak by ste to pravidelne využívali, tak choďte isto do toho. Ak vyhľadávate aj takéto rekreácie, tak to oceníte :) Vaňu takú nemáme, ale poradiť by som ti Kaldewei. Ja som aj dávnejšie písala, že s nimi máme dobrú skúsenosť, resp. teda od nich sme kupovali. Akurát tie trysky treba pravidelne čistiť, aby sa tam neusadil vodný kameň, to je všetko podľa mňa, čo takáto vaňa vyžaduje navyše.
Odpovedať
niekto si dopraje vonajsiu virivku a ja by som si chcela toto. ako ja sa kupem velmi rada, takze sa nejak nebojim, ze by osm ju nevyuzivala. aha a oni maju v ponuke aj taketo vane? so zarukou su napriklad na tom ako? hej tak s tym pocitam, ze sa bude treba o nu trocha viacej starat, ale tak to nic
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cincila11:

niekto si dopraje vonajsiu virivku a ja by som si…
@cincila11 tak ved jasne, kazdy je na nieco ine. aj ste uz boli nejaku pozerat?
Odpovedať
Chcem sa opytat vsetkych, ktori maju volne stojacu vanu. To ked sa v nej kupete, tak sa nasledne od tej spinavej mydlovej vody ani neosprchujete? Alebo ako sa sprchujete, ked vam voda strieka na dlazku 360° okolo?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miso555:

Chcem sa opytat vsetkych, ktori maju volne stojac…
@miso555 myslis, ze sa neda osprachovat bez toho, aby bolo vsade vela vody?
Odpovedať
Profilova fotka
@miso555 voda nestrieka 360°, voda tecie zo sprchovej hlavice tam, kam ju nasmerujes. Navod: ked uz si sa dokupal, otvor odpad, nasteluj si tecucu vodu, nemusis mat silny prud, po sediacky oplachni hlavu a vrch tela a postupne ako vstavas, ostatok. Tych par kvapiek na zemi sa ususi. (Nemam volnostojacu vanu 😆) Ale rozumiem ze niektori by to nezvladli, ani pri vani oblozenej z troch stran.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cincila11:

niekto si dopraje vonajsiu virivku a ja by som si…
@cincila11 co sa tyka vane, tam tam nemas ziadnu starost navyse. vsak vana ma rovnaky povrch ci je takato s funkciami alebo uplne obycajna. teda ak ma / nema rovnake upravy, aby ma niekto nahodou chcel chytat za slovicka. mate aj nejaku vyhliadnutu uz?
Odpovedať
Je to trošku od témy, ale mňa by zaujímalo, či to ľuďom z ekologického hľadiska príde normálne a v poriadku, napustiť si 100 litrov zohriatej vody, vymáčať sa tam pol hodinu a potom ju spokojne pustiť do kanála. A ešte si kvôli tomu kúpiť jednoúčelovú drahú vec (voľne stojacu vaňu). Ja si dávam takýto kúpeľ priemerne raz za rok a už aj to mám výčitky, že tá voda nebola využitá efektívne. Ale možno je to normálne a len ja to beriem moc vážne, neviem...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od placika:

@cincila11 co sa tyka vane, tam tam nemas ziadnu …
@placika je nutne na nieco pri smaltovanych vaniach davat pozor? myslim napriklad pri cisteni, je jedno, co sa na cistenie pouziva? ci na nieco je tento material zvlast haklivy?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Je to trošku od témy, ale mňa by zaujímalo, či to…
@ralf364 Nemam rada zbytocne plytvanie cimkolvek. Na vsetko by sa to dalo povedat, ze vsak naco, ked aj tak to potom "pojde do kanala". Ale zase na druhej strane si poviem, ze preco si nedopriat. Ved ten kupel tiez si ludia nedavaju kazdy den. Pre mna je to velky relax a take vypnutie od vsetkeho, ked sa mozem nalozit do vane a len tak si chillovat. Keby islo o to, ze tie litre vody vyjdu na zmar, tak keby na tom tak zalezi, vies ich stale nejak zuzitkovat.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od whitema:

@ralf364 Nemam rada zbytocne plytvanie cimkolvek.…
@whitema no takú vodu od peny, no by som zas chcel vidieť človeka, ktorý by si vaňu niekam prečerpával :) To asi nie. Ale hej veď koľkí ľudia majú aj sprcháč aj vaňu, ktorú si doprajú len raz za čas
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od pajkus:

@whitema no takú vodu od peny, no by som zas chce…
@pajkus Tak asi, ked viem, ze chcem tu vodu na nieco pouzit, tak si tam tu penu nedam, nie? 😊 Ano, niekto si da aj vanu aj sprchovy. Vsak ked maju na to priestor a vedia to pravidelne vyuzivat, tak ja nie som proti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a co sa budes kupat len tak v cistej vode? hold kto sa chce kupat, tak si myslim, ze je uzrozumeny, s tym, ze tu vodu nakoniec aj tak len vypusti do potrubia. ak sa mam kupat a stravit vo vani nejaky ten cas, tak preto, aby som si oddychol a cely ten proces lezania vo vode som si naplno uzil - no k tomu treba aj poriadnu vanu
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od whitema:

@pajkus Tak asi, ked viem, ze chcem tu vodu na ni…
@whitema ako možno sa niekto taký čo to robí nájde, no mne neviem či by sa mi chcelo sa s niečím takým babrať. No vaňu, tak ako to si viem raz za čas užiť, človek tak v celku fajn vypne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedkos:

@placika je nutne na nieco pri smaltovanych vania…
@dedkos Nepotrebuješ žiadne špeciálne čistiace prostriedky, či už použiješ nejakú klasiku, čo máš doma overené, že sa ti s tým dobre upratuje a čistí alebo použiješ ocot, sódu, čo je teraz dosť in, tak to máš za jedno. Hlavne, keď budeš pravidelne umývať, tak to máš záležitosť fakt chvíľkovú, žiadne drhnutie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fillo_kiko:

@dedkos Nepotrebuješ žiadne špeciálne čistiace pr…
@fillo_kiko ani ocot ani soda nejako neposkodi povrch hej? uz som pocula na cistenie, ze niekto aj wc cistic pouziva, ale neviem pride mi to, ci to nemoze nejako vyzrat povrch, ale tak mas osobnu skusenost tak asi vies lepsie poradit :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od plumika:

@fillo_kiko ani ocot ani soda nejako neposkodi po…
@plumika mna by zase zaujimalo, ze ako to je s povrchovou upravou, ci sa da dat aj nejaka akoby protismykova, lebo myslim, ze to je vec, na ktoru ako rodicia dost prihliadame, ked sa budu deti kupat :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juliana434:

@plumika mna by zase zaujimalo, ze ako to je s po…
@juliana434 Take nieco by som aj ja prijala veru. Ono jednak aj pri detoch je to fajn, lebo tie nase, co vedia dovadzat, ked sa sprchuju, tak to mam dost niekedy :D Ale aj potom uz v pokrocilom veku to nie je na skodu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od halepka:

@juliana434 Take nieco by som aj ja prijala veru.…
@halepka pridam sa k vam dievcata, lebo toto je fakt, ze my chceme vanu, ale tiez mam obavu, strach, ze co deti, len neviem ci vobec je uz nieco take na trhu, lebo este som sa doposial s tym nestretla :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedkos:

@placika je nutne na nieco pri smaltovanych vania…
@dedkos neviem, ci ti niekto uz stihol odpovedat za mna, alebo nie, ale tak nech to mame kompletne, tak to zhrniem. ono tym, ze je ten smalt odolny a o dost odolnejsi ako napriklad taka akrylatova vana, tak ju dokopy nic ani neposkodi. nemusis sa bat ani chemicky cistiacich prostriedkov, takych tych beznych samozrejme. teraz je dost v oblube, co tak sledujem aj cistenie len sodou a octom, to mozes tiez kludne vyuzit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od halepka:

@juliana434 Take nieco by som aj ja prijala veru.…
@halepka tak mne sa myslienka vane paci velmi, len presne ako pises, tam sa mi proste vynaraju iste otazniky a musime mysliet aj na deti aj na vlastnu starobu, aj ked teda je to pre mna dost taka stresujuca tema :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od placika:

@dedkos neviem, ci ti niekto uz stihol odpovedat …
@placika to je potom dobra sprava, ze cistit to netreba niecim specialnym, lebo viem, ze znama ta napriklad drez co kupovala, tak to nemoze hocicim umyvat, to len nejakym specialnym praskom a ten nie je najlacnejsi, no esteze pri tomto to netreba tak riesit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juliana434:

@placika to je potom dobra sprava, ze cistit to n…
@juliana434 vsetka sanita sa uplne najlepsie cisti obycajnym sprchovacim gelom alebo samponom. Ja ked dostanem nevhody darcek na Vianoce v podobe sprchovych gelov a sampoov, ktore nepouzivam, tak ich miniem prave na to umyvanie a je fakt, ze vsetky tie usadeniny idu paradne dole. A obcas streknem HG cistic na vody kamen, ten zarucene vsetko odkameuje. Ja casto nasu vanu cistim predtym, ako sa idem ja do nej nalozit 😅 a najlepsie ju umyjem, ked som v nej, petoze my mame pomerne velku vanu a zle sa mi k nej zohyna.. tak aj z tohto hladiska je idealny sprchac, nie nejaka drasticka chemikalia..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Je to trošku od témy, ale mňa by zaujímalo, či to…
@ralf364 no ak mam vziat ekologicke hladisko, tak urcite mi pride viac normalne sa raz za tyzden nalozit do vane a pustit kanalom 100 l vody, ako neresti typu fajcenie, alkohol, kupovanie zbytocnosti, kupovanie milion handier, lebo moda, vymienanie mobilov a celkovo elektroniky po roku, lebo moda, netriedenie odpadu atd atd... Pre mna napriklad je vana relax a regeneracia, davam si do nej epsonsku sol, ktora je neskodna. nechodim do ziadnych wellness, kde sa minu podstatne vacsie objemy vody koli zabavkam ludi.. A mozem pokracovat dva dni..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akvi:

@juliana434 vsetka sanita sa uplne najlepsie cist…
@akvi Tak teraz si ma zaskočila tým, že sprcháče takto využívaš. Na Vianoce je to pravidelne nechcený darček, to je u nás už normalka, bez toho by to nešlo 😀 Ale tak nejak ich zakaždým pomíňame. Nemám rada takéto náhrady ale, keď je raz čistiaci prostriedok na vaňu, tak ho použijem. Rovnako ako podlahu neumývam kapsulami do myčky a tak ďalej. Nehovorím, že to nefunguje, neviem, ale skúšať to nejdem :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silvia_peterr:

@akvi Tak teraz si ma zaskočila tým, že sprcháče …
@silvia_peterr skúšať to nemusíš, ale tak nezistis, že to fakt parádne funguje. A ja nechcené sprchace inak proste nevyuzijem, pretože ja si na svoje telo nedám žiadne SLS a pod, čiže u nás by za normálnych okolností letel do koša a takto mi to príde ako veľmi dobre využitá vec.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od silvia_peterr:

@akvi Tak teraz si ma zaskočila tým, že sprcháče …
@silvia_peterr tak dnes su uz kadejake moznosti cistenia, tych cistiacich pripravkov je od nevidim, do nevidim, my tiez mame toho doma kvantum, ale tiez na vsetko sme sa pozerali, ze co vieme na co pouzit, predsa len co material, to ina starostlivost aby sa nejako ten povrch neposkodil. prosim ta podla coho ste vyberali vanu? ake veci stali pri rozhodovani na prvom mieste?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juliana434:

@halepka tak mne sa myslienka vane paci velmi, le…
@juliana434 To tak nemozes brat, ze stresujuca tema. To musis proste prijat, nikto z nas nemladne :D A zase zober si to z toho pohladu, ze lepsie je sa pripravit dopredu :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od halepka:

@juliana434 To tak nemozes brat, ze stresujuca te…
@halepka ved ano, toto je vec, ktoru by som mala prijat, len no tazko je to, len nevies mi poradit ci su vane aj s nejakou upravou aby teda sa nesmykalo v nej a tak? lebo nepaci sa mi predstava zeby sme tam dali nejaku tu silikonovu podlozku :/
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od juliana434:

@halepka ved ano, toto je vec, ktoru by som mala …
@juliana434 Len to nie preboha nie, ja som uplny bojovnik proti silikonovym a gumenym a neviem akym podlozkam do vani a sprchovych kutov :D Pozeraj sa po povrchovej protismykovej uprave.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?