Vaňa do zeme

Profilova fotka
Ahojte poradí mi niekdo či ma vaňu niekdo v zemi? Hlbšie ako je na foto, chcela by som vedieť chceme rohovu no vlastne chcem :-). Tak si to spraviť za názory a foto budem vďačná za každú radu. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
No je to mozne preco nie len to treba poriadne rozplanovat a pocitat s tym uz pri zaliati zakladovej deky a ak nie tak je tu dalsia varianta a to budem robit aj ja tj. zapustim tu vanu do izolacie! Kedze budem robit potery tento rok mam dost casu si to vsetko pripravit.My budeme mat vanu na poschodi kde ide 5cm EPS a cca 5 cm poter z toho vyplyva ze vanu dokazem dat nizsie cca 9-10 cm v porovnani ako by bola ak by som ju osadil az po poteroch.Tiez sa mi to velmi paci a je to velmi prakticke ;)
Odpovedať
My ideme mat vanu osadenu na 46 cm - horna hrana, ale pocitali sme s tym uz pri planovani podlahoveho kurenia - pod vanu neslo a teda pred zalievanim poteru. Je to super, keby to slo, dam ju este nizsie.. :-)
Odpovedať
A je to bezpecne pri malych detoch ?
Odpovedať
Profilova fotka
@evitka75 máš foto ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 také budeme mít vanu částečně zapuštěnou, koupelna se bude snad obkládat do 14-ti dnů, tak pak můžu dát foto ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec dnes si deti ublizia aj na ihrisku preto majú rodičov aby na ne dali pozor. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@catt82 ďakujem a treba to mať už v projekte alebo stačí ako ju mam v projekte danú len ju dam do zeme ?d
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 my jsme ji v projektě takto namyšlenou vůbec neměli... Když se izolovala podlaha, tak se na místo vany dalo méně izolace a nevylévala se tam podlaha. Takže ve finále bude ta vana prostě níž. Něco jiného je, pokud bys tu vanu chtěla mít na úrovni podlahy (úplně zapuštěnou), to už bys s tím musela na 100% plánovat dopředu - si teda myslím ;-)
Odpovedať
ak je to na prízemí musí s tým počítať už základová doska, ak na poschodí, tak horná doska, musí byť inak spravené armovanie a betonáž, samozrejme počítať s pripojením odpadu v spáde...
Odpovedať
Profilova fotka
@catt82 to nie stačí ak pojde o niečo viac dole len pri zakladovej doske už by som to musela zevraj uviesť.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko aspoň viem vyvody odpad atd že.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko je to asi komplikované a finančné náročnejšie muž ma odhovara vraj keby sa niečo stalo je to na prd.
Odpovedať
Článok sa načítava...
dá sa to ale od začiatku to musí riadiť ten, čo tú vaňu nakoniec osadí.
Odpovedať
my ju máme taktiež zapustenú, podľa "experta" na obkladanie kúpelní v našom meste to však vraj máme zle, pretože máme zamurované nožičky v potere, a keď nám do vane spadne kladivo tak ju nebudeme mať ako vybrať. no neviem zatiaľ tam neplánujeme hádzať žiadne kladivo a ostane to tak ako to je. http://www.modrastrecha.sk/blog/bona6...
Odpovedať
ešte je možnosť vo veľkej kúpelni vybudovať pódium s pár schodmi, v ktorom bude vaňa...
Odpovedať
bežne to robíme takto ako aj ostatní píšu do vynechaného poteru, s plnoprietokovým sifónom od geberitu alebo hansgrohe, výšku väčšinou zladíme aby dno vane bolo zarovno s podlahou.
Odpovedať
Keď otec staval pred 25 rokmi dom, na prízemí tiež už v základovej doske vynechal na vaňu otvor, a tak je dnes osadená len na dve obkladačky - asi 35 cm, takže stena vane sa prekročí a dno vane je pod úrovňou podlahy. Parádna vec :-) K sifónu prístup z kúpelne nie je, ale za tých 25 rokov sa ešte nezapchal. Asi to bude tým, že je plnoprietokový - myjavský... :-D Ale keby bolo treba, za stenou je kotolňa a preseká sa cez priečku k nemu odtiaľ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko naša kúpeľňa bude mať cca 5.8m2 ta tretia vatianta sa mi páči akurát budeme mať rohovu vaňu . Tak už pri zakladovej doske to musim mat premyslené? Dobre a na koho sa obrátiť na murára ?
Odpovedať
A nemáte foto úplne zapustenej do zeme?Ďakujem. :-)
Odpovedať
@marta2610 Zadaj do googla "zapustena vana" a vypluje na teba milion obrazkov uplne zapustenych vani. Akurat neviem naco je to dobre, zliezat a vyliezat z vane po rebriku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A cistenie vane dolu hlavou... :(
Odpovedať
@jankazb včera som nad týmto uvažovala. Mne sa veľmi páči zapustená vaňa, ale presne, neznášala som umývať "normálne" osadenú vaňu. Ako by som čistila zapustenú, to si ani predstaviť nechcem :-)
Odpovedať
však sedím vo vani a umývam ju a potom sa okúpem :-) a keď ste vo welnes ako bývajú vane osadené,niektoré tiež do zeme a tá hlbka nie je až tak katastrofálna,však kdesi sa môže dať menšie madlo.To je keby náhodou,jasné že človek má klasiku.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko prosim ta mozes poslat nejaky link na ten plnoprietokovy sifon? nenaslo mi to asi a neviem presne, co to je dakujem :-)
Odpovedať
Ja len jeden postreh - znami maju vanu zapustenu dost hlboko, trci im len par cm nad podlahu a paradne sa im tam hromadi vsetok mozny a nemozny prach snad z celeho domu. My sme radsej kupili znizenu vanu - 45 cm, nic sme nemuseli zapustat do zeme a pohodlne ju prekroci aj 4-rocna dcera.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 uvést komu nebo kam? Když se dělala voda, tak už o tom samozřejmě vodař věděl a všechno podle toho nachystal... Tak doufám, že přítel (instalatér) a vodař nejsou blbci a nachystali to tak, aby to fungovalo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@catt82 Ďakujem za radu :-)
Odpovedať
@ninaclaudius https://www.youtube.com/watch?v=ICmEl...
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko dik
Odpovedať
no ja neviem... vyzera to priserne...ako turecke zachody...... a ked to budes umyvat, tak si k tomu lahnes? a vstup do vane je akrobacia......proste jeden z gycovych neefektnych a neefektivnych napadov.........
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?