Umývadlo z mramoru alebo travertínu alebo zo žule?

Profilova fotka
Ahojte strecháči. Prosím poradte mi vybrať materiál vhodný na umývadlo do kúpelne. Nejde mi o cenu ale o spôsob údržby z materiálov žula, mramor a travertín. Ak niekto máte takéto umývadla budem vdačná za vaše rady. Dopredu mooooc dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@balaja Počítajte s tým, že pokiaľ budete mať umývadlo z akéhokoľvek prírodného materiálu, resp. prírodného kameňa, údržba bude vždy komplikovanejšia a náročnejšia. Samozrejme aj odolnosť voči chem. prostriedkom je nižšia. Keramika je vzhľadom na údržbu najlepšou voľbou... Z dizajnového hľadiska však prírodné materiály typu kameň - nemajú konkurenciu ;)
Odpovedať
@balaja @janspanik zula - vhodna na umyvadlo, udrzba takmer zhodna s keramikou, vseobecne odolna voci kyselinam az na vynimky, mramor - makky material, vysoke percento nasiakavosti, nie je rezistentny voci kyselinam, travertin - detto ako mramor plus velmi porovity material. cena vsetkych spomenutych materialov je relativna. u mramoru a travertinu sa daju spomenute negativne vlastnosti potlacit chemicky ale je to len docasne riesenie. mam asi 5 zulovych umyvadiel.
Odpovedať
pozdravujem, my sme mali asi 7r drevené umývadlo, prišiel čas na výmenu a hľadali sme vhodnú náhradu, kamoška nám odporučila stránku http://www.magmakam.sk/ ... vybrali sme si konkrétne toto umývadielko - http://www.magmakam.sk/produkt/river-... ... kupované začiatkom tohto roka, mala som trošku obavu z údržby, ale nie je to žiadna tragédia, počas týždňa bežné opláchnutie vodou a raz týždenne ošetrím prípravkom od výrobcu HG, prikladám aj foto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?