Ukončenie obkladu vo WC

Profilova fotka
Vie nám niekto poradiť ako ukončiť obklad na WC, ktorý máme cca do výšky 1,3 metra a zabudli sme tam dať ukončovacie lišty. Akým spôsobom sa to rieši?
Odpovedať
sparovackou do stratena. a potom premalovat na bielo ak mate bielu stenu
Odpovedať
Umelohmotnú ukončovaciu lištu treba orezat - odstraniť ferforovanú - zadnú časť lišty ktorá sa zasúva za obklad a takto ho prilepit napriklad lepidlom na laminatove listy (alebo podobne lepidlo) - po vyschnuti treba škáry pretmeliť akrylovým tmelom vo farbe lišty (steny,obkladu) - pripadne pouzit flexibilnu skarovaciu hmotu.
Odpovedať
Profilova fotka
alebo takto, s omietkou urobiť takýto šikmý prechod
Odpovedať
@snuro prepac ale to je dnes ozaj riesenie tak akurat do hosporadskych priestorov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@sysell tak smelo ukáž, ako by si to chcel mať ty, peknú plastovú lištu :D
Odpovedať
@snuro Hej plastovu alebo Al, alebo nerez listu.
Odpovedať
Presne ako bolo spomenute plastova lista a nalepit odporucam lepidlo mamut. Ja som takto lepil listy na balkóne zo spodnej strany a drzi to uz druhy rok bez akychkolvek problémov. Kovove lišty su aj tak zbytočne drahe.
Odpovedať
bozinku NIE plastovu listu, my nemame ziadne listy, schvalne ,niezeby sme zabudli, cely sokel pekna omietka a farba. nemame ani rohy ukoncene listami, rektifikovany obklad pekne nalepeny ich nepotrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ale predsa @sysell by si dal plastovú a pekne by to bolo pre neho luxusné :D kadejaké plastové lišty alebo aj antikorové sa ti časom okukajú. čím menej prvkov navyše, tým to vyzerá lepšie. Menej je niekedy viac.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete ukončiť tzv. listelou. Keramické ukončovanie obkladov. Veľmi pekné a decentné.
Odpovedať
Profilova fotka
samozrejme iná farba......alebo oblejší typ listelky.
Odpovedať
Da sa to urobit aj zlozitejsie, ale krajsie - v jednom wc sme na 4x natiahli sadrovu omietku, v druhom wc sme celoplosne lepili tenky sadrokarton (robi sa hrubka 6 a 9mm), je to v jednej rovine s obkladom a vyzera to dobre.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska - daj sem prosim fotku toho rektifikovaneho obkladu ako to matre spravene, vsak porad a ukaz ked to mate pekne spravene @snuro na kachlicku cementovu omietku do sikminy a natrite primalexom, fakt stelesnenie luxusu. Uz vidim ako tam pekne sada prach, neda sa to otriet maximalne tak ometat a tym padom postupne spinit, fakt uzasne vyzera to ako v cakarni na choodbe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@mt5 ahoj, môžem sa spýtať, ako ste to nakoniec vyriešili?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?