Strecháči - rektifikované obklady a dlažba, teším sa na vaše rady a skúsenosti

Je mi jasne, ze najdolezitejsie bude mat majstra, ktory to vie spravit a cena materialu bude asi vyssia ako pri beznych obkladackach. Pacia sa mi villeroy obklad 30x60 ale vacsinou je len na objednavku. A tam je problem.
Odpovedať
a co treba poradit? kde kupit alebo ako nalepit? a to je chyba ze je obklad na objednavku? suri vas cas?
Odpovedať
@pssclient Napriklad kde ste kupovali obklad. Kde maju dobry vyber. /BA okolie/ Ako sa asi pohybuju ceny. Od ktorych vyrobcov radsej ruky prec. /poliaci, spanieli, taliani, tatari :-) Naco si dat pozor pri kladeni uvedenej dlazby, obkladu. Leskly alebo matny? Odporucate davat tento typ obkladu alebo je to len zbytocne navysenie rozpoctu prerabky? Aka je udrzba? Netreba tam naozaj nic presparovavat po case? Berte to tak, ze nemam vobec skusenost s tymto a chcem zistit od ludi co skusenost maju ako su spokojni a naco si mam dat pozor. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako si vybrať obklad, dlažbu nájdete vo video-prezentácií na mojej stránke, :) Villeroy&Boch majú na sklade napríklad aj v Domosse, akú sériu hľadáte ? Ceny porovnajte hlavne na e-shopoch : http://www.mybath.sk/, http://www.rasub.sk/, http://eshop.aquaterm.sk/, Inšpirácie nájdete napríklad : http://www.kupelnova-galeria.sk/, http://www.inspireli.com/sk/kupelne, Výrobca a kvalita, každý má pekné a kvalitné série ale niekedy sa dostanú do predaja aj poškodené alebo krivé, záleží na výstupnej kontrole, prírodný materiál nikdy nie je dokonalý a hlavne kvalita nemá nič spoločné s cenou. Cena závisí od dopytu nie od kvality. Na lepenie a škárovanie je dôležité použiť kvalitné lepidlo, škárovku, a dobrého majstra.
Odpovedať
osobne odporucam kvalitne talianske obklady..ceny od 12-18 eur/m2 (viac ja by som nedal)...znacky ako APE, Ragno, Musis, Armonia. tych predajni je velmi vela, v BA poznam najma Exstavmat (ale ty maju ceske Rako), soukup v R1centre a Cersa. dolezite: Trvat pri objednani na tom, ze obklad MUSI byt z jednej šarže a odtienu a kalibru(rozmeru), na krabiciach je to vzdy napisane, skontrolovat PRED zapaltenim. ak to tak nie je, neodobrat, uz vam to nevymenia potom.
Odpovedať
Profilova fotka
@patriczia my mame polske a obkladac povedal ze nikdy s takymi dobrymi nerobil.. a to rezal jolly hrany na 60cm hranach...
Odpovedať
@pssclient v sobotu sme boli v R1 co sa nam pacili obklady tak dodavka az koncom augusta, taliani uz proste dovolenkuju 8-) U Soukupa maju Rako skladom ale len seria cemento. Mala som predstavu biele 30x60 a k tomu siva dlazba 60x60. V A keramike maju jednu koju biele besparove ale to ked som videla tak som zapochybovala ci je to spravne lebo tam naozaj ked nedaju dobre ten obklad tak to vyzera katastroficky. Mate niekto biely bezsparovy obklad? Mrknem este Cersa...
Odpovedať
@andyfoto nakukla som do tvojej kupelne :-) a presne tak si to predstavujem velky biely bezsparovy obklad nadhera, kto by povedal ze je z MM. Ste s nim spokojni? Je to rovnaka seria ako dlazba? Pojdem sa popytat ci ho maju.
Odpovedať
@patriczia Ja mam Rako optika biely rektifikovany, 30 x 60, vyzera dobre. ale nie je to gres, len klasicky obklad.
Odpovedať
@moratibru mas leskly alebo matny?
Odpovedať
@patriczia matny
Odpovedať
@patriczia nam teraz robia kupelne, do obidvoch davame rektifikovany obklad a do technickej nerektifikovany od . Pytala som sa obkladaca, ci je v tom rozdiel. Nerektifikovany nemal presne rozmery, robilo sa mu s nim horsie, ale vraj sa dalo...A rektifikovany je vraj perfektny, rovnaky . Na obidvoch rezal jolly hrany. Treba davat pozor aby boli obklady z jednej sarze, nase boli, ale aj nerektifikovane boli z jednej sarze a neboli take presne.
Odpovedať
Ahojte, pokiaľ vyberáte obklady alebo dlažbu určite pozrite náš prehľad, kde nájdete aj veci na ktoré nezabudnúť ale aj vysvetlené mnohé pojmy, ktoré sa používajú pri obkladoch a dlažbách. ;) Pre info, čo sa týka rektifikovaného obkladu tak v skratke povedané, je to obklad ktorý je orezaný / obrúsený - a tým pádom má oveľa rovnejšie hrany ako nerektifikovaný obklad. A výsledok je následne taký, že tieto dlažby sa môžu uložiť s minimálnymi škárami a tak výsledný efekt takto uložených dlažieb vyzerá veľmi pekne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tento prehľad o Obkladoch a dlažbách nájdete na našej stránke v časti Tipy a Rady - Slovník pojmov ;-)
Odpovedať
Existuju nejake specialne kriziky na pokladku rektifikovaneho obkladu a dlazby? Kde sa daju v BA surne kupit?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mybath @skolaokupelniach Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu pri výbere obkladačiek do kúpelne. Zámer je pekné zelené limetkové obkladačky v kombinácii s bielou, niečo ako Marazzi dots lime. Krásne nám to aj rozmerovo vychádzalo podľa vizualizácie. Keďže nie sú rektifikované, nebudú sa dať pravdepodobne urobiť s minimálnymi špárami. Obklady budú len okolo umývadiel a tam kde bude vaňa a sprcha. Viete mi odporúčiť niečo podobné? Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
Pekný deň, Našli sme od Paradyzu: ..ale neviem, či to bude pre Vás tá správna limetková :) http://www.paradyz.com/sk/obklady/kup... http://www.paradyz.com/sk/obklady/kup... http://www.paradyz.com/sk/obklady/kup...
Odpovedať
Profilova fotka
@aaalena Pekný deň, Našli sme od Paradyzu: ..ale neviem, či to bude pre Vás tá správna limetková emoticon http://www.paradyz.com/sk/obklady/kup... http://www.paradyz.com/sk/obklady/kup... http://www.paradyz.com/sk/obklady/kup...
Odpovedať
@skolaokupelniach Ďakujem za odpoveď, sú kalibrované rektifikované? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?