Spárovka

Prosím vás, akú spárovku použiť do sprchového kútu, v ktorom nebola urobená hydroizolácia. Stará spárovka sa vyhodí a prespáruje sa nanovo. Bol mi doporučený Ceresit CE 40. Myslíte, že je to dobrá voľba? Prosím neriešme prečo nebola urobená hydroizolácia, to nie je predmetom diskusie.
Odpovedať
ano je.
Odpovedať
@slavoslav vďaka
Odpovedať
Bohu zial slavoslav ma pravdu... Tu uz nejako zasadne nepomoze ziadna sparovka, uz samotny obklad nie je vodotesny...
Odpovedať
@chumo , vychádzam z reality žiaľ.
Odpovedať
Rozumiem, clovek musi riesit vsetko, zaujimat sa o postupy, lebo ked to zanedba, majster to odflakne a tvari, sa, ze "ved to bude dobre"... Urcite to uz trhat dole nema zmysel... Vysparovat tym ceresitom a zabudnut na to... Ked to vodu prepusti za rok za dva budete riesit znovu, je nejaka sanca, ze s tym bude na roky pokoj...
Odpovedať
@chumo , my sme to tak už kúpili, preto sme to nevedeli ovplyvniť. Možno sa mýlim, a hydroizolácia tam, je, ale podľa toho čo som si o tom prečítala predpokladám, že nie. O postupy sa zaujímam vždy, keď som pri niečom čo viem ovplyvniť. vďaka
Odpovedať
Mozes mi vysvetlit este raz ako si prisla na to, po precitani niecoho, ze tam ta hydroizolacia nie je?
Odpovedať
ak je obava, exituje náterová priehľadná "hydroizolácia" ktorá sa dá aplikovať na obklad, ale čo to spraví a ako to bude vyzerať to netuším lebo sme to neskúšali, radšej sme strhali obklad.
Odpovedať
c43 ceresit ale dat prec staru je priam nemozne,,,myslim aspon na 90 percent.
Odpovedať
Jednoznačne doporučujem použiť epoxidovú a nie cementovú škárovaciu hmotu . Každý cement je do istej miery nasiakavy aj keď minimálne %. Epoxid neprepustí .. použi napríklad od fa. MAPEI - KERAPOXY ;-) ;-)
Odpovedať
neodporucam ceresit CE40 je to cementova sparovacka ktora nasava vodu. Pouzil by som urcite ceresit CE 80, ide o epoxidovu sparovacku ktora je na 100% vodotesna.
Odpovedať
Vyberaj flexibilnú vhodnú aj do exterieru a mrazuvzdornú. Tie majú byť nenasiakavé. Aj odstrániť starú, bez poškodenia dlažby nebude také jednoduché. A čo tak nechať pôvodnú na mieste, pretrieť ju min. 2x tekutou hydroizoláciou aj s presahom 2 cm na priliehajúcu dlažbu a nalepiť novú dlažbu lepidlom a postupom dlažba na dlažbu. Odpad bude trošku utopený. Strata tých cca. 1,5 cm výšky a 1 m2 novej dlažby nie je tak veľa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav nemôžem strhať obklad len v sprcháči, už sa nevyrába, takže toto asi nebude cesta. @marinak53, očakávam, že to bude zábava, dám ti vedieť potom ;-) @andrejkrt vďaka za radu, urobím to tak @eduardgein , ďakujem, dám určite epoxidovú, buď tvoju alebo o príspevok vyššie @neprd , tebou navrhovaný postup žiaľ nemôžem urobiť, lebo obklad sa už nevyrába, nie je možné ho nikde zohnať. Navyše je absolútne v poriadku a je pekný. ďakujem vám chlapi za rady. ;-)
Odpovedať
to čo už je za blbosť poradiť použitie drahej škárovačky používanej do agresívneho prostredia v sprchovacom kúte. Priemyselnú Siku tam náhodou dať nechcete?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?