Pouzitie odpadu z dlazby

Dobry den, chcem sa opytat. Ak mam kachlicku 1,2x06 a stena je na dlzku 2,35 x 2,6. Vypoctom to vychadza ze sa vojdu 2 kachlicky vedla seba, a na vrch budem musiet z jednej odrezat 20cm kedze jedna cela nevojde. Zvysi mi 40cm odrezanej kachlicky. Ale potrebujem na danu stenu este dalsich 20cm vedla nej. Viem tu odrwzanu kachlicku vziat, napriklad otocit ju z druhej strany, a odrezat si z nej 20cm? Znamy tvrdí, ze nie, ze ked sa z kachlicky odreze, zvysok sa neda pouzit. Ale neeozumiem tomu. aky je rozdiel ci potrebujem odrezat 20cm z kachlicky 0,6 alebo z kachlicky 0,4? ved odrezem aj z jednej aj z druhej. Mame aj stenu, kde z 1,2m kachlicky budeme musiet odrezat asi 10cm a pouzit ten maly kusok 10cm. To zvysok 1,1m kachlicky mozem vyhodit? Nedava mi to logiku. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

Dobry den, chcem sa opytat. Ak mam kachlicku 1,2x…
@klodky Dajte tu foto obkladu o ktorom píšete.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@klodky Dajte tu foto obkladu o ktorom píšete.
@profistavbari je rekrifikovany
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@klodky Dajte tu foto obkladu o ktorom píšete.
@profistavbari nejde mi bohuzial nahrat fotku. Obklad je rekrifikovany. Hra nejaku ulohu o aky obklad ide?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

@profistavbari nejde mi bohuzial nahrat fotku. Ob…
@klodky samozrejme pokiaľ nemá hladkú štruktúru alebo má pravidelný vzor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

@klodky samozrejme pokiaľ nemá hladkú štruktúru a…
@profistavbari vzor je pravidelny, resp. tak nepravidelny ze to je uplne jedno. struktura je lappato. teda matna s takymi lesklymi kuskami. Je mozne pouzit aj zvysok kachlicky?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ak kachlicku mozes otocit, ako pistes, ze je jedno ako ju polozis, tak ano, da sa pouzit. Odrezes poslednu, otocis a odrezes. Takze nepouzijes stred kachlicky a odrezana strana bude pri plafone. Na tvoju stenu potrebujes 9 kachliciek. Pocitaj aj s medzerami medzi kachlickami, posledna nebude mat 20cm ale nejakych 17,5.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ahoj, ak kachlicku mozes otocit, ako pistes, ze j…
@lenkito10 Dakujem krasne za radu! este jedna otazka, dtaci mi kupit kachliciek presny pocet aky potrebujem? teda napr. tych 9, alebo treba kupit viac? je bezne ze sa nejako poskodia a treba mat rezervu alebo to uplne staci kupit presne ako potrebujeme? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

@lenkito10 Dakujem krasne za radu! este jedna ota…
@klodky Kachliciek treba vzdy viac. Bud sa dorovna pocet na kusy podla baleni ( priklad: v baliku je 6 dlazdic, treba mi 20 tak kupim 4 balenia a mam 24 kusov) alebo sa dorovna a +1-2 balenia naviac. Zalezi od plochy a poctu kusov v baleni.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

@profistavbari vzor je pravidelny, resp. tak nepr…
@klodky V tom prípade sa dá použiť akákoľvek časť obkladu (samozrejme pokiaľ má dostatočný rozmer). Rezana hrana sa dá zalestit kamenarskym kotucom a je rovnaká ako org.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od klodky:

Dobry den, chcem sa opytat. Ak mam kachlicku 1,2x…
@klodky ešte pre informáciu....ak Vám vychádza niekde príliš tenký odrezok napr. 10 cm alebo menej čo nevyzerá dobre ...tak sa namiesto celej začína napr. polovicou a končí sa 1/2+10cm....to by však obkladač mal vedieť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

@klodky Kachliciek treba vzdy viac. Bud sa dorovn…
@epto takto mame kupelnu 2,38x1,7, vyska 2,6m Ked som to ratala tak na stenu 2,38x2,6 potrebujem 9 kachliciek. Na stenu 1,7x2,6 potrebujem 7 kachliciek. (aj s pouzitim zvysku obkladu ktory ma 0,6x120mm). Podlaha 6 kachliciek. Avsak na stene 2,38 su dvere ktore budu mat 2,0x0,6 bez zarubne, takze na tej stene mi vyslo namiesto 9 kachliciek iba 8. Spolu teda 37 kachliciek na kupelnu. Zachod je 1,5m jedna stena, druha 1,2m, vyska obkladu pojde do 1,2m. ateby obe mi vychadzaju ze na kazdu pojde po 2 kachlicky. Na tej kratsej stene su dvere 0,6m bez zarubne. Takze na tu jednu mi vychadza ze bude stacit iba 1 kachlicka. Podlaha 1,05x1,2 tak isto 2. Takze zachod spolu 9 kachliciek. Dokopy za kupelnu a zachod potrebujem teda 46 kachliciek, kupili sme 52. (pojdu tam dve farby, to je nepodstatne, z jednej bude potrebnych 23, z druhej 23, teda pri kazdej sme kupili o 3 navyse) Myslite ze takato rezerva bude stacit? Dufam ze som preratala vsetko dobre 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

@epto takto mame kupelnu 2,38x1,7, vyska 2,6m Ke…
@klodky teoreticky uch bude dost. budete obkladat sami? ak ano a obkladate prvy krat, tak ich moze byt malo. Pokial ich v obchode stale maju, daju sa v pripade potreby dokupit.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od epto:

@klodky teoreticky uch bude dost. budete obkladat…
@epto nie nie, budu obkladat obkladaci, ja sa nejdem pustat do toho ked neviem. Snad im to bude stacit. Objednavli sa cez internet, dosli za 2 tyzdne, tak dufam ze budu stacit skusenym obkladacom, aby nemuseli cakat potom kym pridu dalsie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

@epto takto mame kupelnu 2,38x1,7, vyska 2,6m Ke…
@klodky najlepšie je spraviť si kladačský plán a nakresliť ako tam budú a potom zrátať. Keby je tam pravidelný vzor, tak by vyzeralo divne keby jedna je opačne kvôli tomu že je to dorez z opačnej strany, preto sa ráta aj podľa toho počet aký je vzor dlažby. Niekedy sa objednáva viac do rezervy, aby bola k dispozícii keby treba niečo opraviť v budúcnosti, keďže sa môže zmeniť šarža alebo sa prestať vyrábať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@klodky najlepšie je spraviť si kladačský plán a …
@marsdm jasne presne tak sme si to nakreslili. Dva vzory budu, z kazdeho vzoru mame este 3ks do rezervy. Nemaju pravidelny vzor, jedna je taka bielo/siva vzor ako kamen, kazda kachlicka je ina a v podstate rovnaka. A druha je taka hrdzava ako zhrdzaveny kov, teda tiez nic pravidelne a kazda kachlicka je ina bikde nie je vzor pravidelny. Tak teda nechavame zatial tak, presny pocet + 3 navyse z kazdej ak by nahodou. Dufam ze mi obkladaci nepovedia ze oni śzo zvyskov nebudu robit.
Odpovedať
Aj muž mi hovorí,že tak nerobil ale keď mal napr.30cm zostatok a potreboval 20cm tak z nej odrezal a použil,ale takto by sparí nesedeli.
Odpovedať
Nám vždy aj dosť kusov zostane navyše nepoužitých,ale tak našli sme využitie.Pouzijeme to do altanu,v strede altanu budú veľké formáty lesklé čierne,a okolo neho urobíme zo zbytkov ročných dlažieb,čo nám zostalo.V altane sa to stratí,teraz je tam len betón.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Aj muž mi hovorí,že tak nerobil ale keď mal napr.…
@emilia25 jasne len ak napriklad potrebujem 2x po 50cm a jedna kachlicka ma 120cm tak mi pride ako nezmysel z dvoch odrezat po 50cm, ked sa da jedna odrezat a odpad ostane 20cm...Jasne nechce pouzivat aj poslednych 5cm aby sme to nalepili, ale zase nechcem vyhodit 3/4 kachlicky iba preto ze je z nej odrezane, ked potrebujem dalsiu nalepit asi polovicu zo zvysku. To by bolo strasne vela odpadu kvoli tomu zeby sa stale rezala nova. Hore spominali ze sa hrana da pekne obrusit. A ked sa teda da takto, rada by som vyuzila to co mam, aj odrezane, ako to buchla do kosa a pouzila novu, ktoru aj tak budem musiet odrezat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klodky:

@emilia25 jasne len ak napriklad potrebujem 2x po…
@klodky keď to budú obkladať obkladači, oni vedia, koľko bude treba ks... A hlavne si to musia rozpočítať, aby na jednej strane nezačali celou a na druhej bude dorez... Ak dorez, tak na oboch stranách symetricky. Ale to by mali vedieť obkladači...
Odpovedať
Profilova fotka
Velke obklady na maly priestor... Napr na wc stenu 150 cm dat kachlicku 120 cm + ~30 cm je take nemastne neslane. Na zemi to nevyzera najestetickejsie. Preto sa robi napr 75 a 75 cm takze "ciaru" mas vstrede, alebo mozes pokladat cikcakom. WC 1x1,2m nie je najvacsie, dvere sa otvaraju von? Kachlicky do vysky 1,2m ak budu "trcat" zo steny, resp bude na nich lista, to je akurat aby si zakazdym na nich videla prach. Zacni pozerat okachlickovane sanity u kamaratov, susedov, v obchodoch. Priklad steny 150 a 170.
Odpovedať
Profilova fotka
Preco mas dvere iba 60cm siroke? To je prerabka? 70cm by bolo pohodlnejsich. Este k pocitaniu kachliciek na stene kupelne kde su dvere, zalezi aj na tom, kde v tej stene su dvere umiestnene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Velke obklady na maly priestor... Napr na wc sten…
@lenkito10 zachod je stena 120cm a druha 105. Pojdu tie dve 60cm kachlicky na vysku, dve vedla seba, z dvoj sa moze kludne zrezat aby boli zarovnane na stred. Nepojdu vodorovne. Skratka na vysku dve vedla seba a kludne sa moze pri tej kratsej stene z oboch zrezat aby bola ciara na stred. Ano budeme kachlickivat iba do 1,2m. Dvere su 600mm, nie je to prerabka, je to novostavka, je to urobene na dvere 600mm, musi to byt tak. Dvere sa budu otvarat do vonku. dvere su na stene 1050mm, maju 600mm+ zarubna to znamena ze stena na obkladanie pri dverach bude max 400cm. to znamena ze jednu kachlicku rozdelim.
Odpovedať
Profilova fotka
Aky projektant v dnesnej dobe projektuje dvere 60 do novostavby...?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Aky projektant v dnesnej dobe projektuje dvere 60…
@lenkito10 ten co projektoval nas objekt 🤷‍♀️ uprimne nijako extra nam to nevadi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?