Murovaný sprchový kút a vaša spokojnosť

Riesime odpady v kupelni a neviem sa rozhodnut ci si dame murovany sprchovy kut alebo klasicky s vanickoou. Mate nejake skusenosti s jeho vyhodami respektive jeho nevyhodami?
Odpovedať
1
2
Mame vanickovy, ale nikdy viac, v dome ideme murovat. Vanickovy sa otrasne cisti v tych zarezikoch a tesneniach sa tvori plesen, lebo sa to neodvetrava, ak je niekde v rohu a pri nom pracka, ako mame my, tak sa to cisti este horsie. Nam ta vanicka navyse chytila nejaky jemny hrdzavy nadych, ktory nejde vycistit. Takze v dome murovany a sklenene dvere s upravou proti kvapkam.
Odpovedať
my máme murovaný a nedám dopustiť :)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sa chystáme na murovaný :o) myslím že je praktickejší :o)
Odpovedať
Profilova fotka
murovaný, bez debát ;-)
Odpovedať
@sgt @galaxy Môžte mi napísať, kde ste kupovali dvere do sprchovacieho kúta? Nejaká rozumná cena? Však sa desím tých cien na nete...
Odpovedať
jika, aquatec...sme vyberali my, vyhrala jika
Odpovedať
No my v nejakom kúpeľňovom štúdiu tuším
Odpovedať
Profilova fotka
@lucienne123 na " hrdzavy" nadych skus Lumilu :) nechat posobit a potom zub. lkefkou posuchaj :) Tak ja budem asi ina :) Ja mam totiz vanicku, murovany je mozno dizajnovo krajsi, ale mne pripomina verejne sprchy, mam na to averziu, takze u nas je smaltovana vanicka..... cisti sa v pohode zatial .
Odpovedať
Murovany . sparovacka-hrozne cistenie, dvere s protikvapokovou upravou-v reale to nefunguje ani pri makkej vode,vzdy treba stierku a tesnenie tiez,bez neho to nejde. my mame murovane 2 so sklom bez dvierok, 2 take ze 3 strany murovane, sice nebojujem s plesnou,ale zasa treba stierat vodu po sprche.
Odpovedať
No co chodim po znamych a kontrolujem, tak tie murovane nevyzeraju po par rokoch nejako vabne. Zajdena dlazba, hrzdave spary, atd. Zarezy a tesnenia su pri kazdej variante. Kto to pravidelne necisti, tak tam ma plesne a je jedno ci to je murovany alebo s vanickou. Vanicka ma aspon tu vyhodu, ze jej plocha je stale pekna, ak ste kupili dobry vyrobok. Skor upozornim na inu vec. Pokial umiestnite vanicku do roviny s podlahou, resp. odtokovy zlab pri murovanej variante, tak dost tazko zistite, ze vam niekde nejakou sparou zateka voda. Moze sa potom dostat dost hlboko, cez beton az do izolacie pod podlahou, kde to potom robi problemy najma v styku s vonkajsim murom. Siria sa tam plesne, v kupelni je stale puch co sa neda vyvetrat. Pokial vsak poctivo vsetko zaizolujete, oblozite, zasparujete a az potom upevnite vanicku do vysky, tak zarucene zistite, ked vam niekde nejake tesnenie, silikon alebo sifon povoli a voda sa vam objavi na dlazke v kupelni. Je to sice uz pre dnesnu dobu neergonomicka varianta, ale mala svoje technicke vyhody ...
Odpovedať
Doporucujem murovany, idealne bez dveri, len so sklenenou zastenou. Vodu po sprche treba zotriet, ale to je minuta a je pokoj.
Odpovedať
my mame murovany sprchovy kut a maximalna spokojnost, stenu mame zo sklobetonu, inak dlazba a odtokovy zlab 8-) Na cistenie pouzivam jednoduchu stierku po sprchovani (na sklobetone nevidno tak tvrdu vodu) a klasicke cistice na vodny kamen. Znama si kupila parny cistic od karcheru a nevie si ho vynachvalit na spary medzi kachlickami
Odpovedať
Článok sa načítava...
murovany viac moznosti rozmerov,da sa aj bezbarierovy zalezy na vyske odpadu.ked vanicku tak ravak,vanicky roznych rozmerov na objednavku.murovany by som dal iba do velkej kupelne.vyhody su rovnake ked je kvalitny material ci vanicka3cm hruba alebo kvalitna dlazba.na peniaze je to zhruba to iste naklady na material zalezi na vkuse
Odpovedať
mal som tu moznost byvat v garzonke kde bol sprchovy kut murovany - vyklenok v stene - oblozeny kachlickami z cias ZSSR. vobec sa mi v nom nehnusilo kupat sa. cistil sa uzasne - len sa vystriekal oplachol a bol pokoj - ziadne medzierky, kutiky ....... teraz mam akrylatovu vynicku a sklenenu zastenu - lany sprchac - strasne zle sa mi to cisti - vanicka ok - ale tie kuty, davat bacha na silikon, rozne "zakutia" na spojoch ram-sklo, ram - vanicka - uz nikdy. v buducnosti ak priestor dovoli tak urcite vana s jednou stranou rozsirenou a sklenena zastena.
Odpovedať
my mame murovany a radsej by som mala normalny respektive najlepsie vana, v nasom sa pravidelne robi plesen a velmi tazko sa cisti,lebo je velky a niekedy mam pocit,z sa nachadzam niekde na plavarni,a nie doma, takze ja by som si urcite murovany uz nedala,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojte, my sme práve tiež riešili túto dilemu, ale už je vyriešená. V byte máme vaničkový sprchovací kút a nebudem Vám opisovať, koľko sa ho načistím v tých všelijakých zárezoch, kam sa neviem dostať. Takže do domčeka ide vymurovaný, len práve hľadám dvierka. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my budeme mať murovaný, moja kmotra má vaničku a dosť drahú, ale odhovárala ma, že sa to strašne zle čistí, keď to chce úplne dať do poriadku, a to robí málokedy, musí jej to manžel celé rozobrať aby sa dostala aj do kolajničiek, kde sa posúvajú dvere, lebo je to strašne zájdené a dokonca to tam plesnie a smrdí to. A to sú tam nasťahovaní asi 8 rokov. Tiež to chce zbúrať a vymurovať to tam. My budeme mať jednú stranu vykurovanú a kúpime len otváracie dvere, tie som mala dilemu, či priesvitné. alebo s nejakou glazúrov, ale máme dĺžku 140, tak tam máme menej možností, takže asi priesvitné. A čistenie? Stierka, to nám odporučili po sprchovaní a chcem si kúpiť parný čistič, tak uvidím.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
urcite murany tie plasty hroza hygiena nadovsetko nv tradicnom a osvedcenom ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@katrin21 ahoj, akú máte smaltovanú vaničku? Kaldewei?
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero ano, aj vanu aj vaničku v sprche mame Kaldewei
Odpovedať
@katrin21 a nevieš mi prosím ťa povedať, či ste k nej dokupovali aj nejaké originálne príslušenstvo, napr. nožičky? Neviem sa z toho vysomáriť a v obchode mi poradiť nevedia, lebo ešte nikdy vaničku Kaldewei nepredali.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero neviem, nepamatam sa, musim sa spytat chlapa mojho :). ale nozicky tam urcite su tusim .. tak asi boli k tomu kupovane... a mari sa mi, ze sa to aj zapeňovalo, ale to som si nie ista.. ale skus pozriet , ci na nete nie je nejakych technicky list, alebo mont. navod a mozno tam tato informacia bude.
Odpovedať
janetliptay chcela by som sa opýtať,vieš poradiť kde si idete kúpiť otváracie dvere? Aj my ideme prerábať kúpelku a vymurovať sprchový kút,len hľadám nejaké cenovo prístupné dvere . Ďakujem.
Odpovedať
@jakap my sme kupovali cez stavebninyonline posuvne dvere Aquatek .. nemame ich este dlho (3-4 tyzdne), zatial ale spokojnost..
Odpovedať
@jana137 Ďakujem Vám.Idem to popozeratť.
Odpovedať
@katrin21 Tak čo sa týka vaničky Kaldewei, asi to vzdám. K samotnej vaničke je nutné dokúpiť ďalšie príslušenstvo za ďalšie desiatky až stovky EUR, takže cena vaničky 90x90cm by ma nakoniec vyšla viac, ako vaňa 160x70cm aj s Perl-Efektom, ktorú už mám objednanú. Škoda.
Odpovedať
8 rokov som cistila vanickovy v byte a mozem povedat ze uz nikdy viac. Teraz v dome mame murovany so zlabom a je to super na cistenie a zlab na udrzbu. Nemenila by som za vanickovy uz nikdy.
Odpovedať
@janetliptay mame tiez 140 dvere, jedna strana je pevna a druha posuvna, zasuva sa k tej pevnej. Cire sklo nejaky cesky vyrobca objednane cez web. Dvere nemaju kolajnicku, pohybuju sa hore kolieska na tyci. Super sa to cisti a sem tam stierkou prejdem. 140 dvere stali okolo 400 EUR.
Odpovedať
@calimero čo je Perl-Efekt?
Odpovedať
@marta2610 http://www.ceske-vany.cz/zbozi-24291/...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?