Kúpeľňa bez obkladačiek, skúsenosti?

ahojte, idem si pre radu, k tým ktorí máte kúpeľňu bez obkladačiek :-) Teda samozrejme nie celú..... Na spodok chceme dlažbu, a vykachličkovať chceme steny kde bude sprchový kút a umývadlo, a ešte murované poličky. Na zvyšné dve steny kachličky nechceme.... Neviem prečo, nejako sa nám páči taká kúpeľňa kde je jedna stena akoby "voľná", proste stena, bez obkladačiek :-) Len neviem, či to je vôbec vhodné, či tá stena nebude vlhnúť, alebo čo..... Ak máte skúsenosti, prosím napíšte :-) Videla som niekoľko takýchto kúpelní, "neokachličkovaných" :-)
Odpovedať
1
2
dnes je to bezna vec, na otazku vlhnutia steny protiotazka, a ze bude vlhnut strop sa nebojite? preco by mala stena vlhnut, do kupelne sa dava ventilator alebo odtah rekuperacky v pripade nadmernej vlhkosti sa tato odsaje.
Odpovedať
@jano2007 no hej, vlastne aj strop je bez kachliciek, to ma nenapadlo akosi :-) super, trosku som sa bala toho...... ale nakoniec, nam sa to takto paci, a chceli by sme to tak :-) Trocha sa este bojim ako to bude vyzerat, ale verim ze ak spravne skombinujeme,tak bude fajn :-) dakujem za nazor
Odpovedať
@zuzka_puska Lenj e rozdiel nadizajnovana katalogova kupelna na obrazku s rozlohou stredneho bytu a kupelne v panelakoch 2,1x1,6m kde to absolutne nevinikne...
Odpovedať
mám obklad len na jednej stene, kde je sprchovací kút /do výšky 2,0 m/, wc /tam do výšky cca 1,2 m a na stene oproti kde je dvojumývadlo, len taký 60 cm pás. Ostatné dve steny sú len omietnuté a nafarbené. Bývame rok a žiaden problém.
Odpovedať
@fidorka7 dakujem, a byvate v byte ci dome? nasa kupelna je mensia, co je pravda, klasicka panelakova
Odpovedať
@zuzka_puska bývame v dome cca 1 rok. Ani ja som nechcela obklady po strop, hoci sa na mňa obkladači pozerali akoby mi preskočilo. Manžel pracuje v t.č. v DE, predtým v škandinávii a holandsku a obklady kúpeľní tak ako sme zvyknutí u nás tam moc nepoznajú. Tak som urobila kompromis a obklad dala tam, kde si myslím že je praktický a funkčný a kde podľa mňa nie je potrebný, tam ho nemáme a som spokojná.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my mame oblozene len mokre steny, okolo umyvadla a sprchovy kut... byvame takmer rok a tiez vsetko ok..
Odpovedať
My nemame v kupelni ziadne obkladacky ani dlazbu.Dlho spm hladala, cim nahradit obkladacky, nasla som. Tikkurila ma riesenie.
Odpovedať
dakujem vam velmi pekne vsetkym :-)
Odpovedať
ale urcite by som do kupelne dal ventilator so spatnou klapkou automat polozka to je minimalna...akonahle stupne vlhkost v kupelke zapne sa. ziadna hmla na zrkadle a podobne vyborna vec. uz by som nemenil
Odpovedať
ja som bola v hoteli kde bola kupelna ciastocne bez obkladaciek, ale teda okolo umyvadla to bolo spinave a hotel 4* ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa rozhodla tak že v kúpelni nebude ani jedna nakladačka. Od vane hore a od umývadla hore ide kameň. Na zemi aj na vani bude dlažba 60x15cm a na stenach bude fasádna farba ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Preklep: obkadačka :-D
Odpovedať
Aj my name obklad len za wc - geberit, nad umyvadlom cca 20 cm a okolo vane do vysky mojich ramien ,ked vo vani stojim. inde by som obkladacky nedala ani dnes, vobec sa mi to nepaci, ked je kupelna ako vzorkovnik obkladaciek. a co sa tyka plochy bez obkladu, dali sme farbu specialnu do vlhkeho prostredia, je aj umyvatelna a ziadny problem.na ventilator sme akosi pozabudli ale po kupani ked je vnutri para, necham pootvorene dvere nech sa vyvetra a je to
Odpovedať
@cina1 vedeli by ste mi prosim o tom povedat nieco viac , presiel som celu ich stranku , ale nic tomu podobne som nenasiel ...
Odpovedať
@gorgar dobry vecer,je potrebne poradit sa v niektorej poradni. Nepamatam si uz presne, ale pouzivali sa tri druhy naterov. (My sme valcekovali) Prvy nater, na uzavretie stien, je tusim Feelings Moisture Stop Protiplísňový nátěr na stěny a tropy. Je určený proti vlhkosti, před nanesením nátěru Feelings Extra Durable. Má výbornou odolnost vůči čistícím a desinfekčním prostředkům a vodním párám.To sme davali 2 krat, Potom 1 nater Feelings Universal Primer (biely zaklad) A nakoniec 2 natery Feelings Extra Durable (to uz namiesany odtien, aky sme si vybrali) Vnitřní barva obsahující protiplísňový prostředek, vodouředitelná, akrylátová (polomat). Vhodná do vlhkých prostor, kde se vyžaduje časté umývání stěn s odolností vůči čistícím a desinfekčním prostředkům. Rozhodne sa treba poradit s predavajucimi (v BA maju predajnu v R1)
Odpovedať
@gorgar nie poradit v poradni ale v predajni samozrejme :-)
Odpovedať
@cina1 Dakujem , a mate to aj v sprche ? ci za vanou ? co izolacia proti vode, len ten moisture stop ? neposlali by ste mi prosim neake foto ?
Odpovedať
@gorgar odpovedala som Vam do kratkej spravy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@cina1 aj ja by som poprosila odpoveď na horeuvedené otázky. Tiež teraz riešime kúpeľňu. Ďakujem
Odpovedať
Mate niekto foto ako to realne vyzera .chceme tiez omietku aj obkladacky
Odpovedať
@gorgar mame to aj v sprche
Odpovedať
@zuzka_puska neviem, co viac by som napisla, popisala som, ako to mame, ze sme pouzili tikkurila. mame uplne bezobkladackvu kupelnu a aj bez dlazby
Odpovedať
@gorgar tebe som predsauz poslala fotky
Odpovedať
No je jedno pomerne jednoduché riešenie, ako upraviť steny bez obkladačiek v kúpelni. Ja osobne mám natiahnutú kamienkovú mozaikovú omietku - marmolit. Trochu som upravil zvyčajnú skladbu týchto omietok pridaním inej chémie do kameniva. Tak isto som ešte použil na uzatvorenie pórov uzatváraciu akrylátovú pastu. Takže síce na stene vidieť opticky zrnká kameniva, ale stena je prakticky bez pórov. Od roku 2010 nám to funguje na 100% a bez problémov.Túto úpravu máme natiahnutú na stenách až po strop a máme ju okolo vane, okolo práčky, odkladacích priestorov, skriniek. Tak isto celé WC od podlahy až do výšky cca 1,5metra od zeme. Použili sme frakciu farebného piesku 1,0 .- 1,6mm s prímesou MICA vločiek, ktoré dodávajú celej stene taký zvláštny lesk. Nevyžaduje si absolútne žiadnu údržbu. Nič na tom nevidieť, ani vodný kameň alebo niečo podobné. Ak sa s tým človek pohrá, dokáže vytvoriť aj rôzne vzory.
Odpovedať
@kamenny_koberec2007 ak sa s tym clovek pohra dokaze vytvorit aj rozne tvary? to akym sposobom? :)
Odpovedať
Profilova fotka
skus pozriet speci nater: microcret :) su na FB napriklad https://www.facebook.com/microcret.sk...
Odpovedať
@zuzka_puska my máme celkom bez.na podlahe vinyl.steny len omalované.okolo umyvadla dubovú škárovku,ošetrenú olejom.tak isto doska pod umyvadlo.sprcha -normalne hydroizolacie,potom nejaká omietka,umyvatelná farba a nakoniec taký lak-actinli.spodok sprchového-tekutá biela guma.všetko fajn.máme to dva roky.ale tá tekutá guma,nie je to pravé orechové.okrem gumy by so nič nemenila.v kupelke je okno a vetranie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@cina1 aké, aj my by sme chceli kúpeľňu bez obkladu, na podlahe máme drevo
Odpovedať
@cina1 aha, už vidím ostatné odpovede, ale aj tak som z toho jeleň 8-( hádam niekto, kto s tým robí nám bude vedieť poradiť a nakoniec aj urobiť.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?