3 fázový prietokový ohrievač pre vaňu a sprchu

Dobrý deň. Z priestorových dôvodov by som chcel bojler nahradiť prietokovým ohrievačom. Mám možnosť ho napájať 3-fázovo, takže si myslím, že by pre napojenie vane a sprchy mohol vyhovovať. Sprcha a vaňa nebudú využívané naraz. Pozeral som, že ohrievač s výkonom 12 kW by už mohol stačiť aj pre napustenie vane. Výrobcovia udávajú, že ich výkon je elektronicky riadený a majú stabilnú teplotu vody na výstupe pri rôznych úrovniach prietoku. Skôr ako vaňa ma však zaujíma, či nebude potom problém zregulovať si teplotu vody v sprche. Bude nutné v sprche použiť termostatickú batériu? Ďakujem.
Odpovedať
Nie. Zmysel to má iba v prípade, že sa chceš chrániť proti obareniu. Pri zmiešavaní termostatickou hlavicou nemáš dostatočné množstvo nahriatej vody v zásobníku, aby domiešla na potrebnú teplotu. Ak niekto viac otvorí kohútik, tak zákonite ohrievač nestihne dohriať a či máš, alebo nemáš termostatickú batériu, tak teplota v nej klesne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od anton12:

Dobrý deň. Z priestorových dôvodov by som chcel b…
@anton12 ak máš pákovú batériu nepotrebuješ nič naviac, dopredu si nastav vhodný prietok i teplotu, a časom sa nebude meniť ak máš na vstupe do domu dostatočný tlak a prietok i na viac výpustov, máš vhodný hl. istič? aby ti išlo i všetko ostatné? niekto tak musí na čas blokovať niečo iné, čím vykuruješ? alebo varíš , myčka práčka a pod?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@anton12 ak máš pákovú batériu nepotrebuješ nič n…
@duzu Pozeral som príkony vhodných prietokových ohrievačov, vybral som si typ , ktorý ma výkon regulovateľný od 4 kW po 12 kW, v závislosti na prietoku. Mám dostatočne dimenzované elektrické napájanie, tam problém nevidím, asi aj zdroj vody mám dostatočný, všetko som trochu predimenzoval, keď som robil kúpeľňu. Ten prietokáč bude vždy napájať len jedno zariadenie, buď sa bude napúšťať vaňa, alebo sa bude niekto sprchovať. Našu nedokončenú kúpeľňu vidno v tomto krátkom videu: https://www.youtube.com/watch?v=-cMOC...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od anton12:

Dobrý deň. Z priestorových dôvodov by som chcel b…
@anton12 S ničím nebudeš mať problém, okrem jediného - s vodou. Teda, aby som bol konkrétny, tieto zariadenia sú sakra citlivé na kvalitu vody. Čo i len kus tvrdšia voda a jeho životnosť ide rapídne dole. Trošilinka tomu vedia pomôcť kadejaké zmäkčovače a úpravovače, ale v konečnom dôsledku to značne predražujú celú zostavu TÚV. Ak máš tvrdšiu vodu, tak radšej neuvažuj nad elektrickým prietokáčom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?