Všetko potrebné po kúpe domu

Ahojte Co vsetko je potrebne urobit,vybavit....po kupe domu? V dome nieje zavedena voda a ma žumpu,elektrina a plyn budu odpojene.Trvale bydlisko momentalne na inej adrese. Cize mi s toho vychadza,ze bude treba zmenit adresu v OP,zapojit elektrinu a plyn a dat zaviest vodu...co este?A co k tomuto potrebujem?
Odpovedať
ako s tym suvisi trvaly pobyt?
Odpovedať
no podáš žiadosti na príslušných miestach, potom si priprav trpezlivosť kým sa to vyrieši. Trvalé bydlisko môžeš riešiť priebežne s ostatnými vecami. je dobré mať LV ak by niekto chcel,
Odpovedať
@fuhrich s kym trpezlivost?
Odpovedať
s byrokraciou na úradoch, buď to pôjde hladko alebo bude niekto vymýšľať. Záleží od ľudí. všade majú 30 dní tak len dúfaj ž to bude menej
Odpovedať
No napriklad ma zaujima,co potrebujem na pridelenie trvaleho pobytu. Co vsetko musim nahlasit?A odkedy je dom vlastne moj-dnes sme podpisovali HU+Zalozne prava a kupnopredajnu zmluvu...kedy sa stava dany dom mojim majetkom?
Odpovedať
@mcdog vlastnikom domu si odvtedy, ked kataster povoli vklad zvlastnickeho prava do katastra nehnutelnosti. Odvtedy si vlastnikom. A ked si chces vybavit trvaly pobyt, treba ist na prislusnu matriku spolu s listom vlastnictva (myslim, ze staci aj taky stiahnuty z netu) a povedat - sem si chcem nahlasit trvaly pobyt. Kym, ale dom nie je skolaudovany, tak ti trvaly pobyt neprepisu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?