Trnava alebo Bratislava?

Ahojte, mam problem, nad ktoreho riešenim rozmyšlam už dlhšiu dobu. Chcela by som sa poradiť, resp. si vypočuť názor viacerých ľudí. Máme s bratom v Trnave 3izbový byt po rodičoch. Nie je prepísaný ani na jedného z nás. Má 80m2, je perfektne dispozične riešený, balkón, 3/6 poschodie, výborná lokalita. Rodičia sa presťahovali do domu na dedinu, už sú na dôchodku a k bytu majú silný citový vzťah. Brat žije v zahraničí. Ja som 10 rokov v BA kvoli praci, teraz aj s priatelom. Nepredstavujem si svoju budúcnosť v Trnave, nemám tam už okrem rodičov a jednej kamarátky žiadne sociálne zázemie. Prenajímam jednu izbu študentke, čo pokryje náklady na byt aby rodičia neboli tým finančne zaťažení (predým som platila náklady sama). Som tam asi 6 dni z mesiaca, na víkend ked tam potrebujem prespať, alebo cez týždeň niečo vybaviť. Dve verzie riešenia (ktoré ma zatiaľ napadli): 1. kúpim tento rodičovský byt. trhová cena je cca 75.000 eur. vezmem si hypotéku na 50.000 eur aby som vyplatila brata (25.000) a rodičov (25.000). Budú mať peniaze do dôchodku, budú spokojní, že sme si byt nechali. prenajala by som ho potom celý a bývala v ba s priatelom. 2. predáme rodičovský byt, 75.000 eur rozdelíme na tri časti (ja, brat, rodičia), zoberiem si rovnakých 50.000 hypotéku a kúpim byt v Bratislave, asi nie v takej dobrej lokalite ako v TT, určite to nebude 3 izbový...ktorý budem prenajímať (predpokladám, že výhodnejšie) a rovnako budem bývať s priatelom u neho. Obávam sa, že budem mať stále na tanieri, že som ich donútila predať pekny byt...Tiež sa da byt v BA v prípade potreby predať a celkovo myslím, že je to lepšia investícia. chcela by som to čoskoro riešiť, keďže hypotéku budem splácať asi 30 rokov a chcem sa dožiť jej konca... Ako by ste sa rozhodli? Ďakujem moc za príspevky.
Odpovedať
@vaiva Nejako to máš pomýlené sa mi zdá. Nemôžeš písať o byte ako o svojom, keď nie je na Teba napísaný. Je jedno že uhrádzaš mesačné nákjlady spojené s bývaním, to nemá vplyv na vlastníctvo nijak, ani to že tam máš napríklad trvalý pobyt. Verzia A: Prečo by si mala kupovať od rodičov byt? Ponúkli Ti to? Sa mýliš ak si myslíš že ak má byt hodnotu 75000 a chceš ho kúpiť že si povinná vyplatiť brata. "Povinná" vyplatiť brata by si bola, keby si byt dostala od rodičov do daru. Byt budeš kupovať od rodičov všetky peniaze budú ich. Ak ich neminú do svojej smrti, alebo to čo z nich ostane budete potom z tých peňazí dediť každý z vás polovicu, Ty a brat. Okrem toho sa mi zdá na hlavu postavený nápad kupovať od rodičov, na čo starým ľuďom bude 75 tisíc? Aby to prehajdákali na nákupných zájazdoch? Alebo naleteli nejakému podvodníkovi? Prečo cchceš kupovať byt, keď ťa tam rodičia nechajú bývať, načo sa chceš zadlžovať? A okrem toho mať neustále výčitky na tanieri že sa predal byt? To by som kupoval byt radšej od cudzích ľudí než od rodiny. Ste dvaja súrodenci, byt je jeden, dom na dedine tiež, výhľadovo budete teda dediť dve nehnuteĺnosti, ktoré si môžte rozdeliť. Verzia 2: Akým právom chceš výnos z predaja rodičovského bytu deliť na 3 časti za života rodičov? Ak rodičia predajú byt, peniaze za predaj sú všetky ich a je iba na ich dobrej vôli či Tebe alebo bratovi z nich niečo podarujú. Čo by som ja urobil, otvorene by som sa porozprával v rodinnom kruhu za prítomnosti rodičov a brata a navrhol, ak by brat súhlasil, že by rodičia napísali testament, že tebe odkazujú byt a jemu dom na dedine. Čo mám ale pocit, Ty by si chcela už teraz kasírovať za budúci ziskový prenájom bytu v Trnave, čo teda nie je teraz Tvoje právo, pretože byt je rodičovský. Iba rodičia môžu rozhodovať, či Tebe alebo Tvojmu bratovi niečo z peňazí za nájom budú dávať.
Odpovedať
ahoj snowy66, dakujem za reakciu. Musim podotknut, že s rodičmi mám veľmi dobrý vzťah. Nemám právo deliť tie peniaze, ale predbežne sa vyjadrili, že by nám peniaze rozdelili (máš pravdu nepotrebujú 75tis.eur). chcú nám všetko s bratom rozdeliť spravodlivo, aby sme sa v budúcnosti nehádali (čo nepredpokladám, že sa stane). Nechajú ma tam bývať, to ano, ale ja ten byt v TT vobec nepotrebujem. Nechcem žiť v Trnave, teraz ani v budúcnosti. Rodičia celý život šetrili, nič si nedopriali, aby postavili dom svojpomocne. Teraz majú 65 rokov, trebalo by už napr. strechu opraviť, auto majú 15ročné, atď. Chcela by som im dopriať, aby mali nejake peniaze na dôchodok. Čo majú z toho teraz? Viem, že ak by sme byt predali, rozdelili by tie peniaze medzi nás. Aj keby som byt kúpila, a dala im celých 75, tak by nám to rozdelili (takže preto logicky nebudem si brať hypotéku aby som sama sebe vyplatila tych 25tisic). Právo kasírovať z prenájmu bytu v TT - momentálne výnos pokrýva náklady, nič nekasírujem. Ak by som nevybavila tú podnájomníčku, ani to by nebolo. Ak by som na to išla tak, že si bez ohladu na túto situáciu kúpim sama byt v BA a sama si ho budem financovať, nebudem mať financie na udržiavanie bytu v TT, a ani moji rodičia nemajú na to, pretože sa starajú o dom. Mohli by prenajímať byt celý, ale toho sa boja (neviem prečo). Nechcem ich do ničoho nútiť, len dnešná doba je iná ako kedysi, nikto mi nedá byt zadarmo, a ja to ani od mojich rodičov nechcem, aby mi dávali zadarmo niečo, viem že nemám právo to od nich žiadať. Len je škoda, že je byt a nikto z nás v ňom nechce bývať.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 skor ty to nechapes. jasne, ze uvazuje , ako by to bolo, keby byt ona kupiala a teda bola UZ vlastnikom.... kedze brat je v zahranici, kto iny prichadza do uvahy??? .. jasne, ze od rodicov to nekupi za 75tisic podla mna.. ale ona nechce byt hajzlik a chce riadne vyplatit aj brata aj rodicov na tretiny akoby..... a na byt si preto zobrat HYPO, aby ich mala z coho vyplatit..... jasne, ze teoreticky, ak jej byt daju rodicia, brat je z toho vonku...ale proste nechce ho obabrat... podla mna rozmysla ferovo.. MOzno sa uz s rodicmi o tom rozpravali, ze by ten byt predali a rodicia by dali 2/3 detom.. preto tak mozno uvazuje,,,,
Odpovedať
@katrin21 ano dakujem, tak som to myslela :)
Odpovedať
@katrin21 ale chápem, Ty nechápeš, že keď je byt rodičovský, nevypláca kupujúci súrodenca a rodičov na tretiny, ale kupujúci dá peniaze predávajúcemu (rodičom) a tí s nimi naložia ako uznajú za vhodné. Keď kupujem niečo od rodičov, nie som povinný súrodencov vyplácať. Kapišto? Iba ak by som dostal darom niečo. Však treba byť spravodlivý, pekne že nechce brata obabrať, ale obabrala by iba seba. Chcel som len povedať, že @vaiva to zbytočne prešpekulováva. Prečo by mala od rodičov byt kupovať, keď s nimi a s bratom vychádza dobre, tak jej rodiťia môžu byt podarovať , okrem toho neviem neviem či starý byt v Trnave má cenu 75 tis. no dajme tomu, tak dám bratovi 37.500 eur čo mu po spravodlivosti patrí a vybavené. S vďačnosti že mi rodičia podarovali byt, a že brat tiež obdržal svoje, tak by mohli súrodenci v budúcnosti rodičom priebežne prispievať na to čo rodičia potrebujú (opravy domu atď.) Aj tak raz budú dediť po nich ešte dom, alebo sa oň budú deliť, takže brat možno tých 35.700 čo onehdá od nej dostal jej ich zase vráti, keď vyplatí z domu ju. Nikde nie je písané, že sa zo zahraničia nikdy nemieni vrátiť.
Odpovedať
@snowy66 ok tak teraz rozoberiem tuto možnosť čo si predostrel. áno boli by pre mňa výhodnejšie vyplatiť brata, ak by mi rodičia byt podarovali. namiesto 50.000 eur by som si zobrala hypotéku 37.500eur (cca samozrejme). Peniaze by teda dostal brat, ktorý ich momentálne vobec nepotrebuje, je mladší odomňa a bytovú otázku ešte veľmi dlho nebude riešiť. Keď aj bude riešiť, Trnava to určite nebude. Rodičia teda peniaze z darovania žiadne mať nebudú, ja by som mala byt, ktorý vobec nechcem (resp. na mieste, ktore nechcem). Splácala by som ho, možno prenajala (kedze by bol teda moj). Mohli by sme sa s bratom dohodnúť, že budeme podporovať rodičov, keď budú potrebovať (to by sa udialo aj bez dohody, od hladu ich umireť nenechám samozrejme ani teraz), ale aby som im opravila strechu a kúpila auto na to peniaze nemám a keď budem splácať hypotéku ani mať nebudem. Plus prenájmy v TT sú omnoho lacnejšie ako v Bratislave, takže pri veľkom štastí sa mi možno podarí pokryť hypotéku nájomným, ale na to sa nechcem spoliehať. ďakujem ale za príspevky, pomáha mi to pozerať inými očami.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ja viem velmi dobre, co hovori zakon a ako to je, ked kupujem.... opakujem, ze ty nechapes, ze oni to chcu s rodicmi riesit takto a bezne sa to tak aj robi vramci rodiny, ze sa prepise ( darovanim , alebo kupnou zmluvou) ALE aj sa vyplati ostatnym surodencom.. bud to spravia rodicia z penazi, ktore dostanu od toho dietata, alebo to spravi priamo to dieta..... Tiez sme 3 dcery a keby rodicia darovali dom mne, alebo predali, tak citim moralnu povinnost vyplatit ostatne sestry.... len ty akosi tuto rovinu veci nechapes.. a navyse teda chce nieco dat aj rodicom, kedze od nich ten byt ziska a oni sa plahocili, aby mali dom a potrebuju peniaze na strechu a pod....... ANo, byty 3i tu maju cenu 75tisic uplne v pohode, hlavne ak su v lepsej lokalite, co ona pise, ze je splnene....
Odpovedať
@katrin21 to snáď nemyslíš vážne? To je aká logika? Keď dostanem od rodičov dom do daru, tak samozrejme že je morálna povinnosť vyplatiť súrodencov, a súrodenci sú vyplatení podielovo, alebo ak nie, zohľadní sa to v dedičskom konaní. Ale ak idem K U P O V A Ť od rodičov za trhovú cenu nehnuteľnosť nie som nijako morálne zaviazaný vyplácať súrodencov, ba čo naopak, ak by rodičia z týchto peňazí niečo súrodencom dali, z peňazí, ktoré som ja sám vynaložil na kúpu, tak by som bol jó nahnevaný, a spravodlivo,, lebo ja som si poctivo kúpil vec, rodičia dostali zaplatené, čiže sa zmenila len podoba ich majetku ktorý by bol už nie v nehnuteľnosti, ale v peniazoch. Takže prečo by mal súrodenec niečo od rodičov z toho dostať a ja už nie? To Ti je aká spravodlivosť? To by práve bolo nespravodlivé voči mne! Tvoji súrodenci môžu byť radi akú majú nevedomú sestru, ktorá sama seba je schopná sa ukracovať.
Odpovedať
@vaiva moj nazor, moznost 2. keby si kupila ten byt v TT a prenajala ho, budes tam musiet casto jazdit riesit veci s najomnikmi, casom by ti to liezlo na nervy. prenajimanie uz asi ani nie je taka ryza ako kedysi, teda ked to robis oficialne, kvoli daniam a odvodom. @snowy66 ked sa traja dohodnu, ze idu na tretiny, tak je celkom jedno ako to napises, proste kazdy skonci s 25k. no a chcel by som vidiet, keby si "zisk" podelili len surodenci, ako by vaiva pri splacani hypo na byt v BA este setrila na auto pre rodicov, alebo na novu strechu. nelogicke...
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ale oni to nejdu podla mna kupovať za trhovu cenu, to je zasadny rozdiel.... resp. to mozu kupit za trhovu cenu len preto, aby dostali hypoteku, lebo nemaju hotovost na to, aby vyplatili v takej miere cast rodicom a cast surodencom..zvysok z tych 75 tisi im predsa zostane, nie??? .cize rodicia odsuhlasia akoby predaj v danej sume, ale zaroven ze tolko penazi realne nedostanu, lebo z toho bude podiel aj detom. aj im... nie je to nespravodlive voci nej, preco by bolo? ved ona sa len potrebuje dostat k peniazom na vyplaatenie .. ..i...... ved nie je to to iste, ci ona da rodicom 75 tis a oni si 25 nechaju a po 25 daju detom?? de facto je to to iste, ako ked to priamo tato baba... je uz len na nich, ako to spravia... ja by som to nedala na rodicov, ale chapem, ako to chcu urobit a mozno aj rodicia to tak chcu...... a uz sa nejdem o tom bavit s tebou...
Odpovedať
@vaiva áno presne tak. Ale musel som sa smiať, keď si napísala, že Tvoj brat 37.500 eur momentálne vôbec nepotrebuje... :-D :-D :-D to by som chcel takého človeka poznať. Ale teraz vážne, keď je naozaj u vás doma taká dôvera, nevidím dôvod prečo by si si mala vôbec nejakú hypotéku brať, rodičia Ti darujú byt a ty sa v budúcnosti trebárs vzdáš časti dedičstva v hodnote 37.500 eur v bratov prospech. (Je na to i zákon) Podľa mňa ak ste naozaj taká súdržná rodina, tak by táto vec s bytom nemala byť problém :-D ...ale v reále za svoj dlhý život som ešte nikdy takú rodinu nevidel ani o takej nepočul :-D Pokiaľ ide už naozaj do tuhého a nielen v rečovej rovine o majetky tak sa vedia aj tí najmierumilovnejší súrodenci pohádať na život a na smrť....
Odpovedať
Profilova fotka
len upresnim, ze jej ta hodnota penazi 25tis zostava kazdopadne v tom byte ako takom...aj ked by ich fyzicky od rodicov nedostala, tak jej podiel jej tam zostava v trhovej hodnote bytua minus hypo na vyplatenie... = 25tis pre nu.... a cely byt...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snowy66 chapem co chces povedat s tou kupou, ak by som kupila rodičovský byt za trhovu hodnotu a dala rodicom vsetky peniaze, tiez by som bola nastvana, keby bratovi z tychto penazi dali a mne by zostala iba hypoteka. Ak by z tychto penazi dali aj mne aj bratovi (co sme sa predbezne rozpravali), pricom su to peniaze na ktore si beriem hypoteku, logicky si zoberiem hypoteku nizsiu a toto beriem od rodicov ako vyplatenie. Brat dostane peniaze a ja "zlavu" vo vyske € kolko dali bratovi. Snad som to zrozumitelne napisala. @bubbic dakujem za nazor, ja sa k nemu tiez priklanam a myslim, ze by to bolo najlepsie riesenie. len je to velmi tazke rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
@vaiva hypoteku uplne v pohode pokryjes najomnym, 3i byt sa prenajima nad 400e + naklady.... takze toho sa neboj, hypo 50tis E budes mat nizsiu ako toto..
Odpovedať
@snowy66 no nie, brat nepotrebuje momentalne tie peniaze. napisala som "momentalne" (aj v povodnom prispevku). načo bude škrečkovať, keď vidí, že sú v rodine dôležitejšie výdavky? a či bude mať 25.000 v banke alebo 37.500 to je uplne jedno, byt si z toho aj tak nekupi, musel by si brat hypo, a kedze vobec momentalne nevie kde chce zit, a nežije na slovensku asi 5 rokov. a ja nejdem pochovavať rodičov a teraz sa dohadovať s nimi o tom kto zdedi ich dom, pride mi to také divné. riešim momentálnu situáciu, a aby to bolo spravodlivé, a čo bude potom, možno o 20 rokov, že ako si podelíme dom, to je velmi vzdialené a budeme to riešiť ked tá situácia nastane.
Odpovedať
@katrin21 Ak budem chcieť niekedy riešiť veci čo najkomplikovanejšie, s istotou sa obrátim s prosbou o radu na Teba, nič v zlom ;-) Podotýkam pri dobrých vzťahoch, kde si dôverujú, a ona môže na oplátku potom v budúcnosti zase zo svojho dedičstva prenechať bratovi jej podiel na rodičovskom dome, tak v tomto prípade brať si hypo úver mi prijde ako zbytočné vyhadzovanie peňazí ,nehovoriac o zadlžení a úrokových sadzbách :-p
Odpovedať
@snowy66 a nevidíš ako problém, že to dedičské vyrovnanie (podiel na rodičovskom dome) môže naozaj nastať za 20 rokov a tie peniaze budu mat potom uplne inu hodnotu ako dnes??
Odpovedať
@vaiva Možnosť je i tá, že keď tak dobre vychádzate s bratom, nech Vám rodičia darujú byt na polovicu :-D a pri dedičstve o 20 rokov si polovičné podiely bytu a domu vzájomne vymeníte aby ste každý mali ku každej nehnuteľnosti ten kto podiel 1/1. Ale ja naozaj nechápem Tvoje pohnútky. Byt nie je Tvoj, ale hnevá ťa že je nevyužitý. Rodičia ho nechcú predať...bývať tam nechceš, tak potom čo? Tak nech Ťa rodičia splnomocnia na prenajímanie bytu, budeš sa o to administratívne starať a niečo viac za to mesačne si z prenájmu necháš. Mám pocit že je za tým viac, že ani sama presne ešte nevieš čo vlastne chceš s tým bytom v budúcnosti robiť.
Odpovedať
@snowy66 moje pohnútky - chcem mať vlastný byt. ako asi úplne každý, myslím, že je to normálne. ak si chcem zobrat hypotéku, je na to najvyšší čas. bývala som 8 rokov v podnájme, a boli to vyhodené peniaze. áno, mala by som kde bývať, priateľ má vlastný byt, a v budúcnosti plánujeme bývať práve v ňom. nechcem sa na to ale spoliehať (nie som ten typ, že tak tu ma máš a postaraj sa o mňa). zároveň chcem pomôcť rodičom. nič komplikované.
Odpovedať
@vaiva Samozrejme že nastať môže všeličo, Tvoj otec môže umrieť a matka sa Ti znova vydá. Máte v takom prípade na krku nevlastného otca, ktorý Vám chňapne po dedičstve, bude mať na časť zákonný nárok ak matka Ti zomrie prv ako on. Rodičia môžu na starobu zdementnieť a naletia nejakým podvodníkom, podpíšu nejaké papiere a Vy prídete s bratom o dom aj o byt. Tvoj brat v zahraničí môže sa mu zle vodiť a rodičov prehovorí aby mu prepísali nielen byt ale i dom a potom Ty už nebudeš dediť vôbec nič. Kde už nič nie je, tam ani nie je čo deliť. Alebo po rokoch Tvoje deti a bratove deti, alebo jeho manželka, budú vás sa neznášať a nebudú sa ochotné dohodnúť. Je veľa možností situácii ktoré môžu v budúcnosti nastať.
Odpovedať
@snowy66 hej, nastať môže hocičo. preto nebudem slubovať bratovi nejaký podiel v budúcnosti. príde mi to neseriózne, pretože nemá záruku, že to tak naozaj bude (aj bez môjho pričinenia).
Odpovedať
@vaiva Tak keď chceš práve ten rodičovský byt, tak nech Ti ho rodičia darujú a Ty vyplatíš brata z 1/2 trhovej ceny (pozor naozaj trhovej za koľko sa byty kupujú a nie ponúkajú). A keď brat naozaj peniaze nepotrebuje momentálne, tak si urobte zmluvu o tom, že mu tie peniaze dlžíš, že mu ich v budúcnosti vyplatíš, a môžeš mu aj v zmluve o pôžičke ručiť napríklad tou nehnuteľnosťou... Ale že mu ich aj naozaj potom niekedy vyplatíš !!! :-D Tie podmienky si stanovte tak ako to vzájomne vyhovuje.
Odpovedať
@snowy66 praveze ten byt nechcem :) nechcem byvat v Trnave (to som uz spominala na zaciatku). ale ked to bude najlepsie rohodnutie, tak sa "obetujem" (blbo povedane) prave preto, ze pomozem rodicom a byvam s priatelom. ale to s tou dohodou o dlhu je dobry napad celkom, nad tym budem uvazovat.
Odpovedať
@vaiva mala by si si uvedomiť, že Ty nie si zodpovedná za svojich rodičov. Oni sú svojprávni a je to ich problém, že nedokážu reálne vidieť veci a zo sentimentality držia byt z ktorého nikto poriadne nič nemá. Pomaly im na dome bude zatekať strecha, lamentovať dennodenne nad mizerným dôchodkom, ohrozovať si zdravie na neopravenom aute, lebo si nemôžem dovoliť servis, ale bytu sa budú držať ako kliešť a predať ani za nič. Tak potom čo chcú? Keď nie sú schopní držať si dom aj byt, tak sa musia jednej nehnuteĺnosti zbaviť a z tej financovať druhú. A problém je, že to oni nechcú. Ale to nie je Tvoj problém ale ich. A Ty sa chceš obetovávať? Za ich zlé rozhodnutia?
Odpovedať
@vaiva ak sa neplanujete vratit do TT ani ty, ani tvoj brat, tak by som byt predala a kupila iny v BA. Ak sa nechces moc zadlzit, tak na "kseft" uplne v pohode 1 izbovy. Z mojich skusenosti sa najlepsie prenajimaju/predavaju prave male byty, len musia byt v lepsej stvrti. :-)
Odpovedať
nečítala som všetky príspevky, ale keď tak na základe Tvojho úvodného príspevku uvažujem, tak mi vychádza nasledovné: Ty byt nechceš, lebo bývaš v Ba a rodičia majú k bytu silný citový vzťah, ale náklady spojené s užívaním bytu uhrádzaš Ty- prečo? ked rodičia sú naviazaní na byt, prečo neriešia situáciu oni, ale Ty? veď, keď sa ho nechcú vzdať, tak nech platia poplatky oni a raz ho Vy dvaja s bratom po nich zdedíte alebo ak na to nemajú, tak nech ho predajú a s peniazmi naložia podľa vlastného uváženia. Prečo by si mala byť Ty zaťažená riešením bytu v meste, v ktorom nechceš žiť? Chápem, že máš s rodičmi dobrý vzťah, preto predpokladám, že aj oni s Tebou a nemalo by byť riešenie iba na Tebe.
Odpovedať
@snowy66 dakujem, tento prispevok mi velmi pomohol. ale tak vieš, su to rodičia, chcem im dobre. ale mas pravdu. @adulik23 ano nad 1izbovym som rozmyslala, na viac mi asi ani nevyjde..dakujem za nazor a radu.
Odpovedať
@vvladkaa ja som v tom byte vyrastala, a keď som sa odsťahovala do ba, a rodičia na dedinu, vždy to bol pre mňa taký "druhý byt", na víkend, prípadne keď som potrebovala. nemôžem povedať, že ten byt vôbec nevyužívam, preto to aj platím, alebo teda tu spolubyvajucu som vybavila, aby sa pokryli naklady. (brat napríklad vôbec ten byt nevyužíva, nemá tam ani jednu vec, ani rodičia tam už nemajú svoje veci, kupila som novy nabytok, mám svoje veci ešte, atď). zároveň by som si to vedela zariadiť tak, že ak by tento byt nebol, tak mi to nevadí. mám izbu aj u rodičov na dome (ktoru absolutne nevyuzivam) a zároveň bývam s priatelom. z toho vyplyva,
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ja som jej ziadne riesenie nenavrhovala, ak si si nevsimol, ja len vysvetlujem tebe, ze preco uvazuje tak ako uvazuje. takze neviem o akej komplikovanost v suvislosti s mojimi radami hovoris... ja som len reagovala na to, ze sa to da aj tak ako ona chce a ze ju chapem.. nehovorim, ze to je idealne riesenie, ale ze chapem o co jej ide... riesenia - dve - navrhla ona sama...ci uz komplikovane su, alebo nie, je to jej vec..
Odpovedať
Profilova fotka
ale suhlasim s prispevkom o14,31 .. je to tak...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?