Skúsenosti s kúpou bytu

Profilova fotka
Ahojte, nikdy by ma nenapadlo, že kupovať byť bude také náročné :-| Keď nie prízemie, tak zlá orientácia, alebo byt bez balkónu. :-( Už vyše mesiaca hľadám svoje vytúžené, keď konečne sa bytík zapáči, tak je väčšinou už predaný, nemám na to nervy. Veľa takých bytov je v ponuke, je to zavádzajúce. Vy aké máte skúsenosti s kúpou bytu?
Odpovedať
@ccathrine prvá obhliadka bytu v živote a hneď kúpa:)
Odpovedať
@ccathrine kupovat byt nie je jednoduche ..treba zohladnit lokalitu, orientaciu na svetove strany,polohy bytu, parkovanie, podlažnost, zateplenie, cenu, dispoziciu, naklady na prerabku (napr. umakartoveho jadra) a to vzavislosti od ponuky v danom čase kedy chcete byt kupovat...podla mna mesiac je kratka doba..my sme hladali pol roka..
Odpovedať
na náš vysnený byt sme čakali cca 4 roky. Mali sme ho vytipovaný a už sme len čakali kedy bude na predaj. V byte totiž bývala staršia pani a vlastníkom bol jej vzdialený príbuzný, ktorý býval na opačnom konci SK, takže sme vedeli, že byt sa časom bude určite predávať. Čas nás nijako netlačil, bývali sme v dvojizbovom byte... Keď nám povedal prvý krát cenu, razantne sme zamietli, pretože sme počítali s totálnou rekonštrukciou a jeho cena bola naozaj premrštená vzhľadom na pôvodný stav bytu. Navrhli sme mu cenu za ktorú by sme ho boli ochotní kúpiť, vysmial sa nám do očí a tak sme sa rozlúčili... O mesiac volal, že s našou cenou súhlasí, ale peniaze chce v hotovosti, čo nebol problém a tak sme prišli k vytúženému bytu navyše za veľmi výhodnú cenu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem za skúsenosti :) pol roka, či dokonca 4 roky neviem, či si počkám.. dosť ma tlačí aj čas, no ale človek byt nekupuje každý deň to je pravda. Len som prekvapená, že byty idú ako teplé rožky, no tie lepšie určite a zostávajú v ponuke väčšinou tie s nejakým handikepom ako napr. bez balkónu :-|
Odpovedať
@ccathrine tak do 3 mesiacov by bolo vhodne najst byt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?