Skúsenosť s prevodom nevysporiadaného domu

Poprosim Vas o pomoc s problemom mojej rodinnej znamej, posielam jej znenie otázky: Dobrý deň, riešime s manželom kúpu starého domu. Pred obhliadkou nam realitny makler ukazal list vlastníctva, pozemky pod domom patria majitelovi, dom mal taktiez zapisaneho len tohoto jedneho majitela (podiel na LV nebol uvedeny). Tesne pred podpisom zmluvy!!!! sme sa dozvedeli, ze majitel sice vlastni pozemok pod domom, ale z domu mu patrí len 1/3. Ostatní vlastníci (súrodenci) neboli nikdy ani zapísaní v katastri ani si nerobili nárok na nehnutelnost po dedicstve. RK a majitel od nas chcu, aby sme prevod uskutocnili aj tak a vyhrazaju sa zmluvnymi pokutami a podobne. Toto neriešim, pretože ich nároky nie sú oprávnene, nehnutelnost nie je právne cista a schopna prevodu, kataster by to nepovolil. Dom ma uz od roku 1990 zapisaneho len tohoto jedneho 1/3 vlastnika a je od vtedy neobyvany. Zvysni majitelia medzicasom zomreli. O nehnutelnost mame aj tak zaujem. Ako je mozne riesit prevod? Mohol by sucasny majitel ziskat zvysne casti podielov vydrzanim, kedze ostatni nie su ani po 24 rokoch zapisani v katastri? Ak nie, musia sa opat otvarat dedicske konania po ostatných spoluvlastnikoch a ti musia darovat svoje podiely? Dakujem pekne! P.S. Isli by ste do toho, alebo je to boj na dlhe lakte? Paci sa nam lokalita a cena domu:( Realitka u nas totalne skoncila, ako nam chceli predat dom s podielom 1/3 a do podpisu nam to neprezradit????
Odpovedať
Profilova fotka
@rohypnol1 vydržaním sa to nedá, lebo vedel, že má súrodencov. Otvoriť dedičské konania.
Odpovedať
@jan45 Dakujem pekne, mysleli sme si to. Neviete, kolko to moze orientacne trvat? Je to realne vsetko stihnut do 3 mesiacov?
Odpovedať
Profilova fotka
@rohypnol1 žiaľ, o tom rozhoduje súd,
Odpovedať
@rohypnol1 mozme sa dozvediet kde v akom meste je tato super realitka a aj jej meno? Aby si clovek vsetko x-krat preveril....
Odpovedať
@jan45 dakujem pekne. @ohen10 tá "najlepšia" s dvoma M v názve. Nechcem ich menovať konkrétne, pretože ešte neviem, ako to všetko dopadne, ale isto tušíš :)
Odpovedať
Ako viete, že nehnuteľnosť má viacerých spoluvlastníkov, keď na LV je uvedený len jeden žijúci vlastník? Ak sú skutočne viacerí spoluvlastníci, z ktorých niektorí zomreli, tak bude potrebné otvoriť dedičské konania a dohodnúť sa s dedičmi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?