Realitka nás tlačí do zvlášznej kúpy. Čo máme robiť?

S manzelom sme si vyhliadli byt cez realitku....oni nam poradili financneho poradcu, kedze sme to chceli riesit hypotekou....On nas stale tlacil do ISTROBANKY a moc sa nam nezdla spolahlivy, tak sme si aj pomimo neho prezerali aj ine banky...zatial sme si byt rezervovali v realitke za 60 000 sk. Ked sme sa stretli a povedali ze slovenska sporitelna nam dala lepsie podmienky ze ideme riesit hypoteku cez nu, nahovaral nam same bludy ze robime zle....a pritom sme si boli s manzelom na istom ze sporitelna je pre nas vyhodnejsia... Byt ma kupno predajnu cenu 1550000 sk a ked sme uz dali zalohu nam realitka povedala, ze ale majitel chce dat kupno predajnu cenu 900 000 a 600 000 by sa brala hypoteka na rekonstrukciu ze oni nam blocky dodaju...a ze isrobanka to schvaluje a slovenska nevedia.....bola som rozhorcena z toho, ze nam to nedali vediet uz vo pred ked som si byt rezervovavala,..... to oni nam chceli pozachrbat vzbavit taku somarinu ci co? Vraveli ze to bezne robia a nam je to v podstate jedno ked oni nam daju blocky ale ja som z toho uplne pohorsena, ved kde mam istotu ze mi blocky daju.nechapem preco som o tom nevedela vopred...... s manzelom sme sa dohodli ze ak nam daju blocky vopred tak do toho mozno pojdeme ale aj tak mam z toho obavy..... nevieme co mame robit, a ak sa rozhodnem ze byt neberiem, vratia mi zalohu?
Odpovedať
A este oni nam to povedali uz ked sme si prisli po kupno predajnu zmluvu lebo vsetko sme uz mali vybavene, len to nam do banky chybalo.....a oni nam az vtedy racili oznamit az vtedy....
Odpovedať
Profilova fotka
aj nam chceli dat na zmluvu nizsiu sumu, ako sme naozaj platili. pre predavajuceho je to vyhodnejsie, lebo nebude musiet platit dan z predaja nehnutelnosi. ale keby to my potom chceme predat, tak sa na daniach nadoplatime. tak sme s tym nesuhlasili. a na zmluve mame plnu sumu. do nicoho nas netlacili a ked videli, ze sa nam to nepaci, tak to nepresadzovali.
Odpovedať
oni nam povedali ze to bola podmienka predajcu....len to ma nastvalo ze mi to nepovedali este pred tym nez som dala zalohu...
Odpovedať
Myslím teda, že je to riadny podraz toto, držím palce maykam.
Odpovedať
Profilova fotka
maykam, povedz im, ze tvojou podmienkou je cela kupna cena v kupnej zmluve. ked ta o tom neinformovali dopredu, mala by si mat narok na vratenie zalohy. ved toto je pre teba uplne nevyhodne. predstav si, ze do dvoch rokov by si chcela byt predat. ani nechci vediet, ale dane by si musela platit.
Odpovedať
maykam19...povedz im že celý prípad dáš na NARKS a ešte ich udáš aj na daňový, lebo z tohto plynie podvod...nech tio aspoň vrátia zálohu,lebo 60000 v dnešnej dobe je hodne vela....A kde ste si vyhliadli nehnutelnosť?
Odpovedať
kakona, nie každá realitna spoločnosť je členom NARKS ... no pokial je tak istotne by som im tým pohrozila a riešila to.. je to ale sila, keď vás neoboznámia so všetkými informaciami!! sama robím v tejto oblasti a na takéto spôsoby predaja nehnutelností mám neskutočné nervy!! ]-( maykam19 , asi ste podpisovali rezervačnu zmluvu ked ste dávali peniaze, tak si ju poriadne prečítajte či je spomínaná možnosť vrátenia sumy lebo nie vždy to vrátia s odvolaním na zmluvu.. treba sa potom poinformovať u právnika či by sa to dalo poriešiť lebo vám boli niektoré závažné skutočnosti utajene a dokonca vas nahovarali na podpis zmluvy s nižšou sumou.. držím palce
Odpovedať
to este stale takto funguje ]-( ? no dyk, ako v holubniku... clovek by cakal, ze realitka s takymito pratikami uz davno skrachovala ]-(
Odpovedať
Mayka, je to pre mňa čudná situácia, ale treba povedať, že s podobnou situáciou som sa stretol asi tak pred 3 týždňami. Klienti chceli kúpiť byt od firmy, pričom tá chcela dať kúpnu cenu 10.000 Eur, cena bytu bola 120.000 Eur.... Osobne si myslím, že je to síce riešiteľné v každej banke, pričom do sumy 900.000 Sk sa použije kúpna zmluva a zostatok by sa použil ako refund nákladov, lenže je tu druhá rovina, s ktorou treba rátať. Banky v poslednom čase znižujú ceny podľa znaleckého posudku a je možné, že ohodnotia byt len na kúpnu cenu. Určite by som požiadal o úver vo viacerých bankách a nedal by som veľmi na rady finančného poradcu - tlači istrobanku len z dôvodu výšky provízií. Zložila si realitke zálohu, resp. depozit, pričom v rámci nejakej zmluvy by malo byť uvedné čo kupuješ, za akú cenu, kde sa nachádza nehnuteľnosť a kto ju vlastní. Ak by ti realitka odmietla v prípade tvojho nezáujmu vrátiť zálohu za byt, informoval by som políciu a daňový úrad o postupe realitky vzhľadom na podozrenie z pokusu krátenia dane a podvodu.
Odpovedať
Profilova fotka
maykam a bo by i dobré napísat varovanie na dotyčnú realitku do nespolahlivých firiem ! Nech maju vizitku čo si zaslúžia .
Odpovedať
ja by som mala inú radu, treba im zaplatiť tolko koľko píšu na zmluve, chcú zmluvu na menej, tak treba zaplatiť menej, bola by som zvedavá, či by súhlasili. Maykam žiadaj zálohu späť, bytov je dnes prebytok a oni to vedia, buď ustúpia a dajú plnú zmluvu, alebo si nájdite iný byt. Ak by si ho chcela skôr ako o 5 rokov predávať, bolo by to pre Teba nevýhodné inakm si myslím, že na zálohovej zmluve musela byť aj celková predajná cena
Odpovedať
maykam, zober si pravnika - staci mu zaplatit hodinu - on to za hodinu vybavi - v pripade zatajenia takejto skutocnosti mate zo zakona pravo na odstupenie od zmluvy a realitka vam musi vratit peniaze prip. skuste najskor realitke zavolat - povecte jej ze ste komunikovali s pravnikom a toto vam povedal, zaroven ak vam ich nevrati ze mate pripravenu zalobu na vyssiu sumu ako su vam dlzny kvoli nezakonnemu drzaniu penazi, plus staznost na danove ake obchody sa snazia robit - toto by ich uz malo dostatocne vystrasit... ak to nebude fungovat, tak si zoberte toho pravnika na hodinku a navstivte realitku - obycajne najneskor vtedy vam peniaze vratia... do takehoto obchodu by som nesla ani za nic ( po prve hovoris ze chcete brat hypoteku na niekolko rokov a ina banka vam ponuka lepsie podmienky... - urcite si vyberte banku ktora vam najviac vyhovuje..., po druhe mozte mat v buducnosti danove problemy..., a ked uz nic ine tak po tretie - ide o podvod... )
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobrý deň, prosím poradíte aj mne? Kupujeme dom v Maďarsku, samozrejme cez realitku ale, je v tom jeden háčik.Dom je zastavený v rakuskej banke. na liste vlasníctva je ťarcha 85 000 eur v prospech rakuskej banky. Predávajúci sice povedal , že požiada banku o predčasne splatenie, už to aj urobil a banka mu to vyčíslila na 73 000eur. máme íst spísať kupnu zmluvu k právnikovi do Maďarska ale akosi sa mi to celé nepači. .Ja by som najradšej komunikovala z bankou ale neviem ako.Vôbec tomu človekovi neverím .Môžem odstúpiť od zmluvy, ale ja ten dom s krátka chcem. Je mi strašne divné to, že maďarská nehnuteľnosť je zastavená v rakúskej banke. Dá sa to vôbec? Slovenské zakony nedovoľujú takéto čosi. ďakujem .
Odpovedať
Ja nie som právnik,ale povedzme švagriná sa informovala v rakúskej banke ,že keby kúpila na slovensku dom tak by s ním mohla ručiť.Tak asi takto to je aj u teba.
Odpovedať
ďakujem dodog aspoň v jednom mám jasne,že sa dá založiť maďarská nehnutelnosť v Rakúsku. Ale, pri podpisovaní zmluvy o budúcej zmluve predávajúci tvrdil, že zostatok je len 58 000 eur, za 3 týždne sa suma vyšplhala na 73 000 eur.To nas kontaktovala telefonicky realitka,že kupujúci im doniesol ukazať papier z banky.Bojím sa ,že cena nakoniec bude vyššia ako celý dom.
Odpovedať
Urobte zmluvu o budúcej zmluve a s tou si vyžiadaj aktuálny zostatok z banky...Ja myslím že tak by to šlo.A ak to nebude sedieť tak riadnu zmluvu nepodpisuj...
Odpovedať
My sme už jednu podpísali s tym , že predavajúci tvrdil, že dlžná suma je 58 000 eur.O 3 tyždne na to je suma už 73 000 myslím, že ma cigáni a ja neviem ako by som sa spojila s rakúskou bankou.Aj to je zaujímave, že predávajúci tvrdil, že si vzal hypotéku v sume 65 000 eura ja som našla v papieroch čo nám dali, že si zobral hypotékuv hodnote 85 000eur v prospech rakúskej banky.
Odpovedať
zalohu pozadovat spat - neopravnene obohatenie - uvedenie do omylu - natlak
Odpovedať
papa007 realitké treba dať podmienku, nech donesú papier z Rakúskej banky za akých podmienok uvolní založenie nehnuteľnosti, a túto podmienku treba preniesť do kúpnopredajnej zmluvy a nechať si ju odsúhlasiť bankou, ktorá má založné právo na nehnuteľnosť.A toto všetko by mala odsúhlasiť aj Vaša banka, kde beriete úver, a predávajúci či je ochotný za týchto podmienok to predať, možno nedostane ani korunu.
Odpovedať
Ahoj ferka, presne na tento papier čakáme, má sa ozvať hneď ako ho bude mať v ruke.Naša hypotéka tiež stojí ,trochu sa to vlečie len nerozumiemto stou našou bankou. My berieme účelový úver zakladáme slovenskú nehnutelnosť a banke stačí do pol roka aby sme predložili kupnopredajnú zmluvu, teda aby bol splnený účel.
Odpovedať
Účelový úver ? Koľko tam budete mať úrok? Prečo nie americkú hypotéku?
Odpovedať
Ahoj ferka, mozes mi povedat nieco blizsie o amerike ?neviem preco si sa tak zadivila, ze berieme ucelovy uver poznas lepsiu alternativu?nam poradil odbornik - broker
Odpovedať
Americka hypotéka netreba preukazovať doklady. Len sa založi nehnuteľnosť, treba iba dokladovať schopnosť splácať, ale to treba pri každej hypotéke.
Odpovedať
Netreba preukazovať doklady pri realizácií stavby, načo sa peniaze použili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?