Kupit alebo počkat?

Ahojte, riešim dilemu. 1. Zobrat 3-izbový zrekonštruovaný byt v BA, Kramáre v hodnote 260k (od podpisu sa zastagnoval rast cien) s fixnutým úrokom 1,6% na 10 rokov? alebo 2. risknut to a počkať, kým ceny nepadnú a kúpiť radšej potom s vidinou nižšej istiny s vyššim úrokom? Ďakujem za názory
Odpovedať
Ak nehnuteľnosť kupuješ s tým, že ju budeš vlastniť 20+ rokov tak by som neváhal a kupoval teraz. Úrok máš možnosť fixnúť so super úrokom na super obdobie. Ak ju kupuješ s vidinou, že za 3-5 rokov ju budeš predávať, je možné že ju predáš za rovnakú sumu ako si kúpil alebo s minimálnou stratou. Nikto nemá vešteckú guľu a nevie, ako sa budú cely aktív vyvíjať v čase (keby to niekto dokázal na 100% predikovať tak je z neho najbohatší človek na planéte)
Odpovedať
Tak veru. Moj nazor, ze - ak planujete tam byt dlhodobo a zaroven ten byt sa blizi k idealu co hladate (poloha,bytovka,nutnost prerabok) tak asi je fajn ist do toho. Ten fix 1.6% je neuveritelny na dnesnu dobu..... Ak je to byt s velkym kompromisom a nieste nuteny tak potom sa mozno oplati spekulovat no tazko odhadnut ako velmi to pojde dole
Odpovedať
Nevahal by som asi v tomto, najma ak to chces pre seba, byvat tam, ze dlhodobe byvanie, riesenie. Tie percenta su super a fix ani nehovorim, bola by skoda to nevyuzit, myslim, ze nebudes lutovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, na všetky dôležité otázky ohľadom hypotéky a aktuálnej situácie nám odpovedala skúsená úverová špecialistka Ing. Andrea Hochelová, RSc. ⤵️ . 📌 Čítať tu: https://bit.ly/kedy-klesnu-uroky . V článku sa dozviete: ✅ Kedy klesnú úroky na hypotékach? ✅ Krátkodobá alebo dlhodobá fixácia úrokovej sadzby? ✅ Ako postupovať, ak nám končí fixácia hypotéky s dobrým úrokom? ✅ Začať so stavbou domu alebo radšej počkať? ✅ Oplatí sa v tejto dobe predať nehnuteľnosť? ✅ Majú naši susedia nižšie úrokové sadzby?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?