Kúpa domu, ako dlho bude trať podpis zmluvy?

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako dlho trvá, kým sa podpíše zmluva. Vo februári sme v Directreal podpísali rezerváciu domu, do mesiaca vybavili hypotéku a od vtedy sa to nabaľuje. . . . Najskôr banka - odsúhlasili hypotéku, ale iba ak sa odsúhlasí nový geometrický plán - bola tam nejaká prestavba. To majiteľ aj realiťák- mimochodom kamaráti- tvrdili, že to trvalo 2 mesiace. Plán urobený, kataster to odsúhlasil. Tešili sme sa, samozrejme predčasne :-| Náhodou sme zistili, že majiteľ chce hypotéku, ktorú mal na dom nechať- doložiť ju inou nehnuteľnosťou a peniaze si zobrať-vraj kúpiť byt. , takže teraz zase čakáme, kým urobí odhadca jeho posudok, posúdi to banka atď. atď. atď. Nezdá sa vám to podozrivé? Je možné odstúpiť od rezervácie? Suma je tam cca 4tisíc a neradi by sme o ne prišli :-(
Odpovedať
Bez toho, aby si ukazala tu rezervacnu zmluvu nie je mozne vyhodnotit absolutne nic. Ale vzhladom na to ako realitky na slovensku funguju pocitaj s tym, ze tych 4.000 eur uz neuvidis. V tom lepsom pripade aspon kupis dom, v tom horsom zostanes bez tych 4.000.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Josef ma pravdu bez toho aby sa videla zmluva ktoru mate sa neda nijak poradit. ak tam mas udajne veci ako dokedy aju tebe umoznit kupu a prepis tak to mas lahsie ale inac bez nahliadnutia zmluvy je to tazke. rada by som pomohla aj takto sa neda :) popripadne sa obrat o radu na pravnika ked tak :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?