Kúpa bytu s ťarchou

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som poprosit o radu, ako prebieha postup pri kupe bytu, na ktory si predavajuci bral uver, a ktoreho zostatok je cca 100.000 a kupna cena bytu je cca 90.000. Predavajuci teda musi este 10.000 doplatit. Ako postupovat, aby sme neprisli o peniaze, kedze banka neda kvitanciu na vymaz tarchy az ked dostane peniaze? Dakujem
Odpovedať
odporúčam neuzatvárať kúpnu zmluvu skôr, ako bude rozdiel zo strany predávajúceho banke uhradený. Predávajúci má dve možnosti: buď rozdiel uhradí alebo presunie ťarchu na inú nehnuteľnosť. Ak si chcete nehnuteľnosť zaistiť, uzavrite zmluvu o budúcej zmluve, kde ako podmienku uzavretia budete viazať práve na skutočnosť zrušenia ťarchy, alebo preukázania uhradenia rozdielu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lilian1978 Vedeli by ste mi prosim napisat nejaky postupny harmonogram, kam vsade treba ist a co kde vybavit? Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
zhodou okolnosti som v podobnej situacii. predavam byt na ktorom je zalozne pravo v prostech mojej banky a cena za ktoru sa byt predava je pod cenou hypo. postup akym sme postupovali s predavajucimi je: - poziadala som moju banku ako predavajuca o predcasne splatenie s presnym vycislenim zostatku. v tomto papieri je vsetko napisane co dokedy treba uhradit a na ake cislo uctu. banka si zriadi takpovediac nejaky ucet kam sa to bude uhradzat. - kupujuci si vybavili hypoteku - spravili sme zmluvu o buducej zmluve v ktorej bola zahrnuta aj kupna zmluva. cislo uctu na ktore sa ma uhradit hypoteka je to co urci banka. tym ze musis doplacat a nezarobis na predaju tak vsetky peniaze idu automaticky banke. - sumu na uhradenie sme osetrili tak, ze prvu cast kupnej ceny zaplatia kupujuci prevodom na cislo uctu urceny mojou bankou hned po podpise buducej zmluvy, druhu cast ktoru chcu vyplatit hypotekou tak uhradi ich banka hned po potvrdeni navrhu na vklad, a zostatkova cena ktora nastala predavajucej (mne) uhradim (ja) podla pokynov urcenymi jej bankou. cize na to iste cislo uctu ktore urcila banka. - predavajuci musi ist este do banky kupujucich podpisat zalozne zmluvy ktore pojdu tiez na kataster - po podpisani kupnej zmluvy a overeni podpisov u notara (overuje sa iba predavajuci) sme napisali navrh na vklad, ktory sa v najblizsich dnoch zoberie na kataster. - kataster ma 24hodin na to aby dal zalozne pravo kupujucich v druhom rade, toto LV sa potom musi zobrat do banky kupujucich a az ked bude mat banka LV aj s ich plombou tak uvolni hypoteku. - ked sa hypo vyplati tak banka predavajucej posle kvitanciu a zalozne pravo v prospech predavajuceh sa vymaze z LV V skratke asi takto. zo zaciatku bolo dost tazke aj pre mna pochopit ze co a ako, ale snad sa uz blizime ku koncu a dufam ze vsetko dopadne. dufam ze som aspon nejako pomohla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@eviiiku.18 ahoj, ako dlho vám toto všetko trvalo? dúfam, že nenájdeme podobný byt, ale dobre vedieť, čo ako...dík moc
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?