Kúpa bytu na zvýšenom prízemí - rady a skúsenosti

Ahojte, mame moznost kupit na prvy pohlad skvely byt za skvelu cenu, zatial sa predava po sukromnej linke a sme medzi prvymi zaujemcami. Problem je, ze je to PRIZEMNY a ROHOVY byt. Avsak: 1, Je to prizemie, ktoreho okna zacinaju vo vyske 3 metrov. 2, Pod bytom je atelier, ktoreho okna zacinaju na urovni ulice, kvazi suteren. 3. Budova je narodna kulturna pamiatka postavena v roku 1900. 4. Fasada budovy je zrestaurovana, ma krasne detaily a cistu omietku. 5. Rozloha bytu je viac ako 120 m2. 6. Poloha bytu je na Palisadach kusok od hradu a prezidentskeho palaca, v relativne kludnej bocnej ulicke, ziadna hlavna cesta. 7. Byt je v povodnom stave, zachovane originalne drevene parkety, velke vnutorne dvojkridlove dvere v izbach, originalne keramicke kachle, atd. 8. Vsetky byty maju krasne drevene dvojkridlove vstupne dvere. 9. V dome je dohromady 12 bytov na styroch poschodiach. 10. Vstup do domu tvoria velke dvojkridlove dvere z ulice a par metrov za nimi su dalsie dvojkridlove dvere, potom schody na "prizemie", spolocne priestory maju krasne kachlicky a obklady. Co si o tom prosim myslite? Bude takyto byt vnimany ako klasicky prizemny byt s "prizemnou" penalizaciou a problemoch pri potencialnom predaji? Coho by ste sa najviac obavali, na co si dat pozor pri kupe? Dakujem krasne za akekolvek nazory a tipy 🙂
Odpovedať
1
2
@magnetics že to bude asi energeticky náročné ale v inom by som problém nevidel. Tam by sa uplatnilo TČ na vykurovanie a asi aj chladenie.
Odpovedať
@magnetics Co je skvela cena?
Odpovedať
@magnetics býval som v panelovom dome , je výhoda len to že nemusíš veľmi po schodoch, no je tam najviac všetko počuť, to síce vyriešiť ide izoláciou , no najväčší kameň úrazu je kanalizácia, stačí že sa upchá pod tebou a všetko z celého poschodia pôjde von cez tvoj prízemný byt a hned máš byt ako v septiku, krásna voňavka poškodí sa kopa vecí @slavoslav v paneláku TČ? za kúrenie z centrálneho rozvodu platíš vždyi ked sa odpojíš minimálne 60-70% celkových nákladov
Odpovedať
@magnetics no zaujima ma ma co je super cena za najneatraktivnejsi byt?na prizemi nikdy
Odpovedať
@magnetics prízemný,rohový nieeeee,? m je výška izieb? aké sú tam okná?ked nie sú menené a či si ich človek môže vymeniť? a za aké oni prikážu.
Odpovedať
@marta2610 neviem, čoho sa všetci boja, keď je prízemný byt. Odpadá starosť so schodami, lepši prístup s nábytkom, ... Dnes sú moderné bytodomy, prízemné byty so záhradkou. No a lokalita Palisády v Bratislave :-) Tak tam naozaj nemusíš mať strach, že ten byt by bol časom nepredajny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetics to sa chválite alebo predávate? Pri takomto byte sa rady nepýtajú.
Odpovedať
úprimne? v tomto prípade je zbytočné pýtať sa verejnosti o názor. 100 ľudí = 100 rôznych názorov. Vždy niekto niečo vypichne a Vy takýmto spôsobom nikdy nič nekúpite... Ak sa Vám proste byt páči a je to to, čo hľadáte a ešte k tomu za SKVELÚ cenu, tak čo chcete počuť? Veď už len tá skvelá cena (relatívny pohľad) vám tú penalizáciu vynahradí (možno ani o žiadnu penalizáciu nikdy nepôjde - vždy budú ľudia, ktorým nebude prekážať bývať na prízemí a ešte k tomu zvýšenom...)
Odpovedať
@magnetics prakticky to nie je prízemie, ale prvé poschodie. Zaujímalo by ma či je spodný ateliér vykurovany a hlavne vonkajšia obálka domu, hlavne okná. Ak ide o národnú kultúrnu pamiatku, tak bez súhlasu pamiatkového úradu, sú zakázané akékoľvek zásahy do budovy z exteriéru aj interiéru. Teda ak uvažuješ, o nejakej prípadnej rekonštrukcii, informuj sa, aké sú možnosti. Lokalita super, problém s parkovaním.
Odpovedať
Pliesen,zle parkovanie,ake ceny budu v lete?Ja by som do toho išiel.
Odpovedať
@exponent @rado220 Cena je 2140/m2, budem chciet ist este nizsie. Byty v tej oblasti idu 3000/m2 a viac. Toto je po znamosti, chcu sa toho len zbavit a nie pol roka to predavat. @marta2610 3 metre je vyska okien (spodok okien) od chodnika. Samotne izby su vysoke 3,5 metra. Okna sa daju samozrejme vymenit, len to nemoze byt uplna diskoteka. Inak viete dat klasicke plastove/drevene okna dobre tesniace, ale musia vizualne zapadat. Aktualne su tam dvojokna z vonku + z vnutra. @jan45 Nerozumiem otazke pane, ale dakujem za prispevok k teme. @milanpetruska Presne si vystihol moje myslienky a obavy. Co sa skryva pod starymi murmi a ci napriek dobrej cene to nie je aktualne unahlena kupa len kvoli tej cene. Nie sme nuteni kupovat teraz a ku kazdemu rozhodnutiu vzdy pristupujem systemom merania rizika a najhorsieho mozneho scenara. Tu je najhorsi mozny scenar ten, ze o 6-9 mesiacov padnu ceny, byt bude mat obrovske tepelne straty a budu problemy s predajom. Som si vedomy ze rekonstrukcia si vypyta aspon dalsich 50 tisic bez zariadenia + obavam sa uctu za energie, ale to viem aspon priblizne zistit. Asi to spravim tak, ze poviem cenu 2k / m2 a ak budu suhlasit, vezmeme to. Pridavam este fotku pre ilustraciu, je to ten spodny rohovy byt pod balkonmi.
Odpovedať
@jurkoboss Presne, suhlasim. Vzdy mi nejako unikalo, preco ta obava z prizemnych bytov. Ked “prizemny” dom uz nevadi. Lokalita cenu urcite podrzi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@magnetics O 5rokov predaš min. za 350000.Ked nebude zas kriza 🙂
Odpovedať
@bigjamajko bud byvas vyssie alebo v dome. My sme na prvom, obyvacku mame nad vstupom a je to v zime citit aj ked je vsetko pozateplovane. Takmer kazdy nam prechadza popred byt aj ked ide vytahom. My sice mame dobre miesto s vyhladom na daleke kopce ale inak sa pozeras len na dalsie bloky a druhym do okien. V dome nemas izby prakticky na chodniku lebo dom je posunuty niekolko metrov. Tiez ti v dome nikto neprasi na balkon, neklepe popol.... Porovnavat byt s domom je smiesne.
Odpovedať
@magnetics orientácia okien? ak je zvonku budova opravená, ja by som brala. Predpokladám že kúrenie má každý byt vlastné. Aspoň my sme tak mali. Zopár rokov som bývala v podobnom byte v centre Košíc, je to paráda. Hodnotu to určite nestratí, pokiaľ vnútro vyslovene nepokazíte.
Odpovedať
@wivik ked som byval v prenajmoch, vzdy som hladal prizemny bez balkona, pretoze ho nikto nechcel. Takze cena bola lepsia. Nikdy mi to nevadilo. Az take smiesne mi to nepride
Odpovedať
Kajetan Kicura predáva? Či to ešte patrí tomu čo predal jemu? Aby ťa Magor Itovic nezačal preverovať......
Odpovedať
@magnetics Ja by som do toho sla. Kolko m2, je tam aj pivnica, spolocne miestnost, dvor?
Odpovedať
@bigjamajko ale ja som netvrdila ze byvat v prizemnom byte je smiesne ale ze porovnavat prizemny byt s prizemnym bungalovom je smiesne.
Odpovedať
@wivik a ja som ti rozumel uz prvykrat
Odpovedať
@magnetics Dajte prosim kontakt na predajcu.
Odpovedať
@jurkoboss my sme byvali na 2 posch.kamoška v tom istom vchode na prízemí,neporovnatelné.
Odpovedať
@marta2610 a v čom?
Odpovedať
Teplota v byte, hluk od dverí.
Odpovedať
@marta2610 tak toto by ma nenapadlo :-) teplota v byte podľa toho či je na poschodí, alebo na prizemi
Odpovedať
@marta2610 myslím že porovnávať bývanie v paneláku a v takom dome sa nedá. Áno na prízemí je chladnejšie, čo je výhoda v lete. V zime predpokladám že ateliér pod bytom je vykurovaný, takže pohoda. Hluk - je tam len 12 bytov - nebude taký ako v paneláku. Zrejme tam nie je výťah, čiže ľudia nestoja na prízemí, ale idú rovno domov. Predpokladám že dom bude pavlačový a niektoré byty budú mať prístup cez pavlač.
Odpovedať
@exponent Uz sme prejavili zaujem bohuzial 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@magnetics tam budú byty drahé vždy, nie je tam trolejbus ani električka, takže vonkajší hluk ako v každom meste, vnútorný nehrozí, na chválenie skočili iní "záujemcovia", preto tá irónia,
Odpovedať
@magnetics Tak rychlo kupujte za tu cenu! Toto som nasla na nete.
Odpovedať
@exponent Hej, ale hentie ceny su mimo uplne. Realne ze 20-30% dole.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?