Kúpa bytu, ktorý je vo vlastníctve menej ako 2 roky

Ahojte.Jedna moja známa plánuje kúpiť byt.Má to však háčik.Byt ktorý si vybrala vlastník síce predať chce,ale nevlastní ho dlhšie ako dva roky,a preto musí predaj zdaniť.On ju žiada o to,aby na kúpnej zmluve nebola napísaná celá suma.Aby v podstate mali napísané zmluvy dve.Keďže jej záleží práve na tomto byte a predajca má viac záujemcov požiadala ma o radu čo robiť,aby neprišla o peniaze aj byt.
Odpovedať
Profilova fotka
Ajkaajka, je to uplne bezna prax, tovja znama sa nemusi nicoho bat. jediny problem moze byt az vtedy, keby ho ona chcela predavat skor ako o 2 roky, tak ak bude mat na zmluve nizsiu cenu, bude musiet dost zdanit. Inak v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo v pripade, ze ho chce ona kupovat na hypo.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa presne toto iste stalo ked som kupovala byt, s mojej strany nebol žiaden problém ale vlastníci vymýšlali piate cez deviate a len zálu pýtali vyše 300tis. tak som radšej od toho bočila i ked prave ten byt som moc chcela...investicia ako kupa bytu je na celý život a v papieroch som chcela mať čisto. Ked sa kamoška dohodne tak nie je problem, len keby ho ona chcela predavat do 2r. od držby tiež sa musi tak s niekym dohodnut aby na zmluve bola ta ista cena za kt. ona byt kupila,lebo by inak platila nekrestansku daň štátu kt. Nás už bez tak fin. "rujnuje"svojou Daňovou politikou 8-) :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?