Kto robil terau zmenu predmetu zabezpečenia hypo?

Profilova fotka
Chcela by som vedieť,kto prehadzoval teraz niekedy hypo z jedného bytu na druhý.My ideme prehodiť zalozne pravo na rodičovský byt,aby sme ten náš mohli čistý predať a kupiť väčší a potom to prehodíme späť. :-)
Odpovedať
my sme to robili opačne - založili sme rodičovský byt a na budúci rok, keď dostaviame, tak to chceme zmeniť na náš domček. Takže s výmenou zatiaľ skúsenosť nemám, len so založením rodičovského bytu - nebol problém, znalec ohodnotil (hodnota bola dostatočná), rodičia podpisovali záložné zmluvy. Myslím, že tak to bude aj pri výmene, ale to ti snáď napíše niekto, kto už robil zmenu zábezpeky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ved aj my to chceme prehodiť na rodičovský.Môžeš napísať prosím presný postup a hlavne čo kolko trvalo?A čo to stálo?
Odpovedať
my sme ešte zmenu zábezpeky nerobili, pri žiadosti o úver sme zakladali rodičovský byt. Z banky nám odporučili znalca, ohodnotil - to trvalo pár dní, byt musel byť poistený - ale nechceli poistku domácnosti, ale bytu, takže naši si uzavreli novú poistku - tiež nám to ponúkli v banke, pripravili záložné zmluvy, naši to podpisovali a dali sme ich na vklad do katastra a bolo to. V banke stačilo, že bol podaný návrh na vklad, nemuseli sme čakať, kým to bude aj zapísané, lebo to dlho trvá. Takže celé to trvalo cca dva týždne. Poplatky si už nepamätám - určite za ohodnotenie, za poistku a tiež na katastri, ale my sme to riešili na konci roka 2008, takže fakt neviem a možno sa to odvtedy aj zmenilo :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
oživujem temu : prehadzoval niekto ťarchu z bytu na rozostavaný dom? napr v slsp? aké su podmienky? v akom štádiu musí byť hrubá stavba, novostavba, aby to banka akceptovala? má niekto skúsenosť?
Odpovedať
@simib oživujem temu : prehadzoval niekto ťarchu z bytu na rozostavaný dom? napr v slsp? aké su podmienky? v akom štádiu musí byť hrubá stavba, novostavba, aby to banka akceptovala? má niekto skúsenosť?
Odpovedať
@ivamarr My sme to teraz takto chceli urobit ale poradila nám riaditelka Vub, že nech radšej nanovo zoberieme hypotéku, z nej vyplatíme čast hypotéky, ktorú máme na byt a dokonca nám vyšiel aj o percento nižší úrok. Dá sa aj rozostavaná stavba založit, treba ju zapísat do katastra ale my sme počkali a aby sme sa vyhli zbytočným poplatkom, tak sme skolaudovali a v pondelok má príst odhadca na dom, tak snád nám to prejde
Odpovedať
@tatiana1978 ale my ju nemáme dokončenu, len hrubu stavbu, a tak to chceme prehodiť, kolaudacia ešte zdaleka nehrozi
Odpovedať
@ivamarr stačí ak dáš zapísat rozostavanú stavbu a pojdeš s tým do banky. Ani my sme do včera nemali skolaudované a pred mesiacom sme sa o tom informovali v banke, lebo máme kupca na byt a on potrebuje založit náš byt aby nás mohol vyplatit. Stavba musí mat hodnotu tvojho úveru-myslím, toto neviem presne
Odpovedať
Hodnota nového zabezpečenia nesmie byť nižšia ako výška úveru. Podať žiadosť o zmenu + doložiť nový znalecký posudok (stavba zapísaná na LV )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?