Dá sa dom prepísať po poschodiach?

Moj otec nám prenechal poschodie,ktoré sme si v rodinnom dome prerobili,problém je,že sa zatial nedalo prepísať spomínané poschodie,lebo ževraj sa dá prepisovať dom len priečne. Radi by sme to mali už vysporiadané,lebo dolné poschodie domu chcú zase prepísať na sestru.Ak mi niekto viete poradiť budem rada..
Odpovedať
@paulinka_s da a aj sa dalo. treba na to znalecky posudok ktorym sa dom rozdeli na viac bytovych, pripadne nebytovych jednotiek - ktore sa nasledne daju osobitne prepisat na roznych vlastnikov - presne ako byty v panelaku. delit sa takato stavba podla zakona neda ani priecne - stavba musi mat vlastne mury, vstup, pripojky a merace. a ano urcite aj take co toto nesplnaju su rozdelene ale nieje to podla zakona.
Odpovedať
už som sa stretla s tým že kataster takéto rozdelenie zapísal, takže určite sa to dá, ale čo je ktomu potrebné ti neporadím. Najlepšie ti poradia rovno na katastri.
Odpovedať
nasi doma to tak maju. a robilo sa to uz pred 13 rokmi. starka a mamini surodenci vlastnia spodok, moja mamavrch. je to samostatna bytova jednotka s vlastnym vchodom, meracmi, ale nemaju rozdielne popisne cislo.
Odpovedať
Kamarát to takto prepisoval pred cca 2 rokmi ale kataster požadoval aby poschodia boli oddelené pevnou stenou a poschodie malo vlastný vchod. A pravdaže nakoľko musíš sa dostať aj do domu a musíš vkročiť na pozemok, tak pozemok pod domom je napísaný na obidvoch. Každopádne si to prever na katastri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?