Čo si všímať pri prvej obhliadke domu?

Ahojte, zajtra sa chystáme na prvu obhliadku domu, ktory by sme velmi radi kupili. Date prosim nejake info a rady, co si najviac vsimat a na co sa pytat? Dakujem ;-)
Odpovedať
@tinulikpn Dobrý den. Já bych chtěl vidět projektovou dokumetaci, které by měla vypovědět, jak měl být dům postaven. Potom bych chtěl vědět, jestli ten dům je postavem podle té projektové dokumentace. Zajímala by mě tepelná ztráta domu ( výpočet ) , technický stav podlah, stropů, stěn, omítek, střešní krytiny, oken, dvěří, vrat a také systém vytápění, přípravy teplé vody, rozvod vody, kanalizace, stav topného systému. Nicméně nejdůležitější je cena a co za tu sumu získáte. Čili, chtělo by to porovnat s něčím podobným. Také záleží, jak moc ten dům chcete a zda nejste už náhodou rozhodnuti ho koupit za každou cenu, protože se Vám líbí lokalita, dostupnost práce, školky, školy, nemocnice, chudobince a hřbitova. Zjistěte si jaká je zastavěná plocha, jaká je podlahová plocha, cenu stavebního pozemku v té lokalitě ( abyste náhodou nekoupili starý křáp, když byste si za stejné prachy mohli nechat postavit něco lepšího na klíč ). Je potřeba si pořád říkat, já ten dům přece nejsem povina koupit. Je toho mnoho, co bystze si měla zjostit, ale i tak musíte počítat s tím, že u starého domu budete muset sem, tam ( spíše pořád ) něco kutit. Potom je nejlepší to vykutit před nastěhováním, jinak to není moc příjemné. Atdddddddd....... S pozdravem Laďa
Odpovedať
Dakujem velmi pekne. stary dom kupovat nejdeme, jedna sa o novostavbu :-) Kazdopadne dakujem za info, poznacim si ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Amatér je bez šance odhaliť skryté závady ,opravované veci.
Odpovedať
Hlavne vsetky papiere nech to ma v poriadku - od katastra, po elektrikarov. Ci na nehnutelnost nahodou nesiaha kradmou rukou nejaky exekutor (zazil som, pri 2 obhliadke bola na dverach paska), alebo napr. ci dom prave nejde do dedicskeho konania s 2.527.452 ucastnikmi (raz mi taky byt nukali - uz pytali zalohu), alebo napr. ci uz nie je dom v drazbe a majitelia tesne po prevode penazi zdrhnu do mexika.. Slovaci su velmi vynaliezavi v tomto. 8-)
Odpovedať
Dakujem, papiere budeme samozrejme ziadat, bez toho by to neslo :-) Vdaka velka!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Odhalit skryte zavady moze byt naozaj problem. Pri novostavbe by ste si niektore veci mozno vsimli az po par rokoch. Chcelo by to serioznu obhliadku s clovekom od fachu - s niekym komu mozete doverovat, napr. niekto co robi stavebny dozor. Mnohe novostavby su neskutocne sfusovane. Treba si davat pozor.
Odpovedať
My sme si na druhu obhliadku (prva bola naozaj len o tom vidiet ten dom znutra) zavolali stavbara, ktory nam vypracoval 6 stranovu "reportaz" aj s fotkami o tom, ci je dom v dobrom stave, co by bolo treba upravit a kolko by stala oprava, podla toho sme ponukli cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja bych brala vodovahu a zjistovala rovnost sten, prave uhly, zda nejsou zvedle rohy podlahy, zda nepraska omitka hlavne okolo oken, dveri, otevrit vsechna okna a dvere, ....
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka Toto sú len drobnosti,na čo je komu pravý uhol alebo na milimetrer rovná stena.Dôležité sú konštrukčné vady poddimenzované spoje atd.
Odpovedať
@antonmesaros Dobrý den. Někdy je dobré vědět, že konstrukce, která se zřítila byla rovná, pravoúhlá, bez trhlin a daly se otvírat okna. Stejně jestli se místo 100 mm hřebíků použily 50,nezjistí nikdo. Ale obecně platí, že než se spolhnout na mazání medu kolem pusy od realitního makléře, je lépe si vzít na prohlídku aspoň tchyni. Ta mu to vytmaví a zbytek dotáhne soudní znalec z oboru pozemního stavitelství. :-D No a fotit snad nebude zakázáno, takže i přítel na videotelefonu by něco mohl poradit. :-N S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros na co je pravy uhel?.... No treba na to, ze pak do rohu postavite skrin :-D a take to vypovida o kvalite dila - poddimenzovany spoj pani na obhlidce rozhodne nepozna, krivou stenu ano ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?