Čo nás čaká pri kúpe bytu bez RK?

Profilova fotka
Ahojte, kupujeme byt mimo RK, s majitelmi sme spisali Buduco kupno predajnu zmluvu, aby nam banka na jej zaklade poskytla uver, tak isto tento tyzden znalec ohodnosti nehnutelnost. Potom uz budeme vybavovat samotny uver, chcem sa spytat ak vieme a mame aj potvrdenie z bytoveho ze na bte niesutarchy...ako sa dozviem napr. o stave vody a elektriny....byvala majitelka odobrala hodiny na elektrinu aby sa nik nepripojil ale ako ja zistim ci je vsetkoo vyplatene a ked si zalozim nove hodiny neprejde pripadny nedoplatok na mna?? tak isto co sa tyka vody spiseme hodnoty ake mali oni a akymi zacneme my..a potom pri rocnom vyuctovani ako dosiahneme aby zaplatili nedoplatok? dufam zeuz nic horsie nas necaka..lebo je to zapeklita situacia kvoli jednemu staraemu bytu. Kupnu zmluvu si dame spravit u pravnika a potom vklad na kataster asi platime tiez my vsak? a co sa tyka dane za byt. je potrebne ist s povod. majitelkou na urad aby sa odhlasila a my priihlasili?alebo staci ak pojdeme sami. dakujem
Odpovedať
@katkarisko Jedno nechápem, ako mohla majitelka odobrať merače na elektrinu? To nemôže len tak vytrhnúť, ak to urobila, tak vlaste porušila plombu a to je trestný čin. Možno som to zle ja pochopila, ale toto si určite prediskutujte a zavolajte do elektrární a vodární, plynární... Od pôvodných majiteľov by som v prípade pochybností žiadala potvrdenie z elektrární ako aj z plynární a vodární že majú uhradené všetky poplatky, alebo nech vám predložia aspon potvrdenia o uhradení posledných 3 faktúr. Ked si po prevzatí bytu prepíšete stavy (čo bez tých "hodín" či meračov samozrejme nie je možné), a dovtedy majitelia zaplatili všetky faktúry, tak vás sa týka už len nový stav po odpísaní a vyúčtovanie príde bývalým majiteľom, to sa vás už nebude týkať. Ak to neuhradia, tak u nich to budú vymáhať. Ale dávala by som si pozor, lebo s tými hodinami sa mi to veru vôbec nepáči :-S Mimochodom načo brala tie merače? Ved na elektriku sa na čierno nikto nepripojí cez hodiny :-D Detto na vodu... To je nejaká somarina.. Nie sú náhodou odpojení?
Odpovedať
@katkarisko a čo sa týka vody, tak tú museli platiť, lebo tá je súčasťou nájomného, čo sa platí bytovému družstvu, im príde potom už len vyúčtovanie z bytového, kde budú mať bud preplatky, alebo nedoplatky... nezabudnite aj odpísat stavy na radiatoroch, ak tam sú merače ;-)
Odpovedať
Tak toto nemáte vôbec jednoduché,,tá elektrina bude veľkým problémom,My sme to riešili po neplatičoch a nikto nám z elektrární nesmel dať nijaké info o dlhu predchádzajuceho majiteľa.Aj som bola ochotná zaplatiť dlh ale bohu žial nešlo to .Preto, že sa starý majitel na to vykašlal a nezaplatil a ani sa ako starý majiteľ neodhlásil,,odpojili nám na 2 mesiace prúd...Až po tejto dobe nás môžu podla ich interných predpisov pripojiť znova,ako nových vlastníkov,,Na toto si dávajte ako buduci majitelia veľký pozor..Inak maju svoje interné predpisy a aj o stave platieb , od nikoho sa tam nič nedozviete,lebo na identifikáciu pýtaju nejake udaje z faktur a rodné číslo tuším,, .Majiteľka by mala dať znova namontovať elektromer a ukázať vám uhradne faktúry tak ako to píše sharmana. Ak to bude všetko OK starý majiteť sa musí odhlásiť z odberu elektriny vy ako nový sa musíte potom nahlásiť, K tomu treba tuším kopiu LV..už si to presne nepamatam.Na nete maju elektrárne formuláre.Vodu neviem,my sme odberatelia priamo BVS tak to sme si riešili inak ako vy.
Odpovedať
Profilova fotka
dneskA SME SI to prezistli a zle som to napisala pani dala elektriku odhlasit a tak nasledne boli hodiny odobrate,alebo vypnute....cize prepacte. dufam ze t pojde uz hladko....teraz sa nam ide vybavovat uver a potom to cele zacne
Odpovedať
@katkarisko len sa dohodnite, kto zaplatí znovupripojenie, lebo to tiež nie je zadarmo ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?