Akú zľavu navrhnúť z ceny garzónky za prerábku jadra?

kedze mi moj rozpocet nedovoli kupu novostavby hladam starsiu garzonku. cize budem jednat bud s realitkou alebo priamo majitelom. cena nehnutelnosti okolo 16 000€. Zaujimalo by ma aku "velku" "zlavu" je este vhodne navrhovat? a kolko cca stoji vymurovanie jadra s obkladom /bez sanity/ - v strednej cenovej kategorii / od-do/? lebo myslim ze to bude pri garzonke najvacsia polozka pri prerabke a od toho by sa snat mohla aj odrazat cena nehnutelnosti.
Odpovedať
16000€ a este aj zlava? to ste z lacneho kraja teda :-D
Odpovedať
nie kazdy je z BA :-|
Odpovedať
skus pozriet drazobne spolocnosti, ci nemaju nejaku garzonku v drazbe. Vymurovanie a obklad nestoji vela, ale rataj aj s rozvodmi vody, elektriny, odpadoveho potrubia, lebo to vsetko bude hnile v starsej garzonke + ta sanita.
Odpovedať
Profilova fotka
na prerabku s naj naj najlacnejsou sanitou rataj tak s 3 tis €, keby si prerabal kupelnu, ktora je stara ale murovana, ale nie s jadrom! Jadro vyhodit, vymurovat steny a pod, to stoji este viac.... asi tak 5tis by som ratala.....
Odpovedať
a co zanamena: Byt je v družstevnom vlastníctve, ale anuita je nulová, teda len prepis do osobného vlastníctva. vie mi to niekto polopatisticky vysvetlit a ako si to mozem so 100% istotou overit - vypytat si niekde o tom doklad? velmi sa mi paci totiz lokalita a aj orientacia je celkom fajn. a je to momentalne jedina rozumna ponuka co som nasiel. az na trosku prehnanu cenu na danu lokalitu - cca 2-3000€ viac ako porovnatelne ponuky. preto som sa pytal kolko sa mozem pokusit zlavit z ceny - nech zasa nevyzeram ako ... :-|
Odpovedať
no neviem, ale mne sa 2-3 tisic zlava pri cene 16 000 euro zda dost vela..tych 3 tisic sa uz blizi k 20%. Osobne by som asi viac ako 1000 euro zlavu neocakavala. Ale je to len moj nazor :) A to ze je byt v druzstevnom vlastnictva sa da overit na katastri- ci nie? A aka je anuita- cize zostatova cena, to snad na druzstve,ktore je vlastnikom (ale opat len moje domnienky, v zivote som nic take neriesila). Kazdopadne zelam vela stastia.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom druzstevny byt by som nekupovala ;-) a uz vobec nie ak je drahsi ako porovnatelne ponuky :-D :-D :-D na kupu ti nedaju hypo, nedaju ti uver, nic... proste to musis vykesovat v hotovosti, plus si musis riesit druzstvo, a ono niekedy je to sice formalita, a odkup do OV bude v pohode, ale co ak budu robit problemy???? dakujem, neprosim :-| aj preto je normalne a bezne, ze prave druzstevne byty su o tych 2-3 tisic (minimalne, no pre garsonku ok) lacnejsie, anie drahsie ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 aha a ja ze sa to namna bude dat rovno prepisat /do osobneho vlastnictva / - vsetko naraz pri kupe. kedze nemam plnu hotovost samozrejme vacsinu musim vyplatit cez hypo. ak sa nieco take neda tak to nepripada do uvahy nielen koli hypo. ale ja som dost smoliar tak by sa zasa nieco pototo :-D no a nech uz nevyzeram ako blbec stou zlavou ze chcem vela ale : od bank som dostal info ze garzonky unas idu po cca 15 000€, takze predpokladam ze ani hodnota pre banku by vacsia nebola a nemal by som cim vyplatit ten zvysok. tato je totiz ponukana za 18tisic. vo vedlajsom vchode bola ta ista garzonka v o nieco horsom stave za 15tisic. o par ulic dalej je alebo bola na predaj komplet prerobena a celkom pekne garzonka za 18tisic. cize ta cena je premrstena urcite. otazne je ci ma vyznam vobec niekoho oslovovat a pytat 3000€ dolu alebo budem za vola. bohuzial sa mi na nej paci lokalita a orientacia s vyhladom. teraz cakam na vyjadrenie bank - daval som ziadosti o hypo. pre mladych. tak som zvedavy aku sumu mi budu ochotne poskytnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom ee, vsetko naraz nepojde ;-) a za druzstevny byt je to moc vela penazi, ak tie ostatne co si napisal boli naviac v osobnom vlastnictve, tak potom tato by mala ist tak za 13tisic maximalne.... skus im to navrhnut, za 13 tisic by sa to dalo poriesit aj inym sposobom - normalny spotrebny uver, ktorym by si to vyplatil, s tym, ze potom by si si na ten byt vzal hypo a tento uver by si splatil - trosku komplikovane, ale da sa to..... ak by si mal aj nieco v hotovosti, tak by to bolo fine.... otazne ale je, ci je mozne aby si dostal spotrebny uver v tejto vyske, to uz musis vediet ty sam.... ak sa to predavajucim nepaci, tak nech si oni poziadaju o odkup druzstevneho bytu a nech to potom predavaju uz v OV, potom ano, maju pravo pytat za to inu cenu, ale standardne to, ze je nieco druzstevne, znamena, ze cena je nizka ;-) mala by byt
Odpovedať
@kaktusik007 aha dakujem za vysvetlenie. tak takto komplikovane by som nieco riesil iba ak by bola fakt moc dobra cena a kedze nieje kaslem na to uplne. a kedze chcem brat hypo pre mladych tak vyplacanie ineho uveru nehrozi. takze to pada cele. ale dnes ma potesili z VUB ze by mi - mne samemu, bez rucitela - mohli poskytnut hypo az do vysky 25tisic € za 5, nieco % a s prispevkom pre mladych by to bolo nieco cez 2 % co je celkom pekne. Tym sa mi naskytla zasa moznost kupit 32m2 garzonku v komplet zrekonstruovanej "historickej" budove tatrabanky za 21000€ co je neporovnatelne lepsia cena ako tie garzonky - po prepocte stav / m2 / cena. ma to svoje ale : je to na prizemi orientovane na SV oknom do ulice a dost frekventovanej cesty :-( a 13km od mojej prace. ach mam zasa nad cim uvazovat cely vikend.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom k tomu len jedno - SV orientaciu by som nekupovala... ale to som ja, ja som na orientacie na svetove strany totalny pedant ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Garsonieru nekupovať, žil som v BA v jednej a po pol roku som sa tam šiel zblázniť. Neustále len v jednej izbe. Určite nikdy do frekventovanej ulice. Nedá sa tam spať, okno v lete musí byť zavreté, neustály prach.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tu cenu navysila urcite realitka. Presnejsie odmena pre realitku. Majitel chce svoje (trhovu cenu) a realitka na to svoju odmenu. Pritlacit majitela. Ked ide cez realitku - co caka?
Odpovedať
ale ja vazne nejdem kupovat garzonku v BA a ani sa tam veru nechystam, ani keby mi ju zadarmo ponukali :-D garzonku ma v prenajme priatelka a uplne nam stacila. teraz ale odchadza do zahranicia tak ja hladam jednu vlastnu pre seba :-D no a este som veru nezohnal je ich akosi malo. 1.izbaky su uz na mna jednotlivca drahe, aj rekonstrukcia by bola draksia a aj naklady na byvanie. okrem toho dispozicne su tak biedne na tom ze by som aj tak bural priecku a spravil z toho jeden velky priestor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?